Decathlon MH500 wandelschoenen voor dames, een review

In de voorbereiding op de 4Daagse in Nijmegen zocht ik naar comfortabele, stevige wandelschoenen om klachten aan de voet en enkel te kunnen voorkomen. Met het brede aanbod aan wandelschoenen voor vrouwen was deze keuze niet eenvoudig.

Uiteindelijk werden het de MH500 wandelschoenen voor dames van Decathlon. Deze wandelschoenen worden voor een schappelijke prijs aangeboden. Kijk je naar de wandelschoenen voor vrouwen bij andere merken, dan loopt die prijs al snel op tot ver boven de honderd of zelfs tweehonderd euro. In deze review over de Quechua MH500 wandelschoenen voor dames deel ik mijn ervaringen.

7.5
totale score
7.0

Design

7.0

Functionaliteit

7.0

Gebruiksvriendelijkheid

9.0

Prijs

Algemene indruk van de Quechua MH500 wandelschoen van Decathlon 

De Quechua MH500 wandelschoen valt binnen de categorie A/B wandelschoenen. Deze modellen bieden voldoende steun voor een vlakke ondergrond en zijn stevig, dat laatste merk je tijdens de wandelingen. Je hebt het gevoel voldoende grip te hebben, om ook bij minder mooi weer veilig te kunnen wandelen.

Bij warm weer vind ik de MH500 wandelschoen van Quechua minder geschikt. De schoen geeft je het gevoel dat de warmte niet voldoende ontsnapt. Het design van de Quechua MH500 wandelschoen maakt dat je deze ook tijdens een dagje in de stad zou kunnen dragen. Zeker onder een jeans misstaat de schoen niet. 

Prijs van de Quechua MH500 wandelschoen

Voor mij was de gunstige prijs van de Quechua MH500 dameswandelschoen een van de redenen om dit model aan te schaffen. Zoals in de inleiding van dit artikel genoemd, wordt de schoen door Decathlon aangeboden voor een prijs onder de honderd euro. Veel van de andere wandelschoenen voor dames hebben een prijs die hier ver boven ligt. 

Draag- en wandelcomfort van de schoen 

Een van de belangrijkste aspecten bij het vergelijken van wandelschoenen is het draag- en wandelcomfort wat deze je bieden. De Quechua MH500 dameswandelschoen sluit goed aan op de vorm van je voet, door het runderleer en polyester waarvan de schoen gemaakt is. Het komt het comfort van de schoen ten goede. Daarbij biedt de zool, vervaardigd uit een combinatie van EVA, synthetisch schuim en rubber, je voldoende demping onderweg. Snel vermoeide benen en pijnlijke knieën worden op deze manier voorkomen.  

Nadeel van de MH500 wandelschoen van Quechua is het feit dat de schoen relatief snel warm aanvoelt in de zomermaanden. Bij een lange wandeling hartje zomer zou ik deze schoen niet aanbevelen. Een korte tot middellange wandeling is wel goed mogelijk.

Wandelen bij regenachtig weer met de Quechua MH500 

Niet alleen biedt de Quechua MH500 wandelschoen voor dames voldoende grip bij regenachtig weer; ook is het model waterdicht. Zelfs wanneer je langere tijd in de regen loopt of bijvoorbeeld onderweg een ondiep beekje passeert, heb je geen last van natte sokken. Prettig, want juist vocht vergroot de kans op blaren onderweg. Iets waar je in de voorbereiding op de 4Daagse niet aan moet denken. 

Voor- en nadelen van de MH500 van Decathlon 

Onderstaand overzicht toont je de belangrijkste voor- en nadelen van de Quechua MH500 wandelschoen voor dames. 

VoordelenNadelen
Prijs van de wandelschoen; deze is veel lager dan bij andere merken. Het ademend vermogen van de wandelschoen is beperkt. 
Het materiaal zorgt voor een goede aansluiting van de schoen op de vorm van je voet.  
De MH500 van Quechua biedt een goede grip op een vlakke ondergrond, ook bij regenachtig weer.  
Schoen is voorzien van het weblock-systeem; hiermee trek je de veters van de schoen stevig aan. 
Je kunt de wandelschoen combineren met een steunzool; de binnenzool van het model is uitneembaar. 

Conclusie: is de Quechua MH500 een goede wandelschoen? 

De Quechua MH500 wandelschoen voor dames is een model met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. Voor een flinke wandeling bij hoge temperaturen is het model minder geschikt. Met de wandelschoen heb je een ideale oplossing voor de korte tot middellange afstand. Doordat de schoen waterdicht is en binnen categorie A/B valt, kun je het model ook gebruiken bij regenachtig weer.

Karin Heijmans

Ik ben 44 jaar, moeder van 2 kinderen en werk in de zorg. Mijn hobby's zijn wandelen, geocachen en fotograferen, waarbij ik het liefst in de bossen te vinden ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *