Veel mensen vragen zich af of een reisverzekering ook onder de gevaarlijke sporten valt. Dit is natuurlijk een belangrijke vraag en daarom gaan we je daar inzicht in geven in dit artikel.

Niet bij de standaarddekking

Om de brandende vraag gelijk maar even te beantwoorden: het is niet zo dat gevaarlijke sporten met een reisverzekering helemaal niet gedekt worden. Maar daarentegen is het ook weer niet zo dat je met gevaarlijke sporten beoefenen helemaal geen reisverzekering kunt krijgen. Dit is namelijk wel degelijk het geval, maar het punt is dat dit alleen gedekt kan worden als je een aanvullende reisverzekering afsluit. Hoe deze aanvullende reisverzekering eruit ziet is afhankelijk van de plek waar je hem afsluit. Daar liggen namelijk veel nuances in. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de ene reisverzekering iets ziet als een gevaarlijke sport, terwijl een andere reisverzekering dat niet zo ziet en ga zo maar verder. Van te voren moet je dus even goed bekijken welke sport je gaat beoefenen en misschien zijn er wel reisverzekeringen die dat dekken bij de standaard verzekering. Voor enkele gevaarlijke sporten moet je vrijwel altijd een aanvullende reisverzekering hebben.

Welke zijn standaard gedekt

Want wat ziet de gemiddelde reisverzekering nu echt als gevaarlijke sporten? In dit gedeelte van het artikel zullen we enkele sporten behandelen waarvoor je vrijwel altijd standaard voor wordt gedekt, ook al zien sommige mensen dit misschien als een gevaarlijke sport.

Skiën

Laten we beginnen met skiën, want dat doen de meeste mensen op wintersport en daar zijn dan ook de meeste vragen over. In principe geldt dat als je op een normale wijze gaat skiën dat je dan standaard wordt gedekt. Dit betekent dat je je houdt aan alle veiligheidsvoorschriften en niet op locaties gaat skiën die als zeer gevaarlijk worden aangeduid. Ga je bijvoorbeeld off piste skiën en dan ook nog eens zonder professionele begeleiding? Dan is de kans vrij groot dat de verzekering dit niet voor je dekt. Maar het reguliere skiën dus wel, dus er is enige nuance te vinden hier.

Hiking en mountainbiken

Hiken en Mountainbiken zullen voor veel mensen gezien worden als risicovol. Toch is het zo dat deze zaken standaard worden gedekt en dat je hier in de regel dus ook geen extra verzekering voor hoeft af te sluiten. Hierbij geldt ook: er zijn natuurlijk bepaalde uitzonderingsregels. Meestal geldt namelijk dat je het gevaar niet moet opzoeken. Je moet geen onnodig risico gaan lopen, want in dat geval dan kun je de poppen nog wel eens aan het dansen krijgen en bestaat er een kans dat ze niet uitbetalen. Maar als jij de sporten op een normale wijze uitvoert en verder geen bizarre dingen doet, dan is de kans vrij groot dat dit gewoon wordt gedekt in je standaard verzekering.

Sporten die niet worden gedekt

Er zijn overigens ook nog sporten die nooit worden gedekt, zelfs niet als je aanvullend gaat verzekeren. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan stuntvliegen, Oosterse vechtsporten en ga zo maar verder. Hier is een speciale lijst voor.