Review Fjallraven KEB ECO-SHELL Jacket W

Fjallraven, welke outdoor liefhebber is er niet bekend mee? Het populaire merk met de bedreigde poolvos als logo (Funfact: Fjällräven is Zweeds voor poolvos) heeft een breed assortiment aan kleding en gear. Met in de lentecollectie van 2024: de Keb Eco Shell Jacket.

Nu zal ik gelijk maar met de deur in huis vallen: Ik heb een haat-liefdeverhouding met dit merk. Waarom? Al meerdere malen heb ik ervaren dat de pasvorm van de kleding niet goed aansluit bij mijn lichaam. Daarnaast valt het voor mij in een te hoge prijsklasse.

Maar er is ook love. Love voor de designs en love voor hun visie op duurzaamheid en het zo klein mogelijk houden van de ecologische footprint. 

8.0
totale score
9.0

Duurzaamheid

7.5

Comfort

10.0

Weerbestendigheid

9.0

Veelzijdigheid

5.0

Pasvorm en Maatvoering

8.0

Functionaliteit en Kenmerken

8.5

Stijl en Ontwerp

7.0

Prijs-kwaliteitverhouding

Lees hier hoe deze score tot stand komt

Meer info over de Keb Eco Shell Jacket

De Keb Eco Shell Jacket is een hardshell jacket. Wat betekent dat dit je buitenste kledinglaag is en met name gericht is op bescherming van de elementen dan op comfort en warmte. Mocht je meer daarnaar op zoek zijn, dan raad ik je een softshell aan. 

Omdat het een buitenlaag is, is de pasvorm van deze jas vrij ruim. Hierdoor kun je hem in alle seizoenen aan. Voor mij was de pasvorm aan de te grote kant (lees, haat-liefdeverhouding). Waar ik normaal uitga van maat S draag ik hier een XS en kan ik er nog steeds mijn halve kledingkast onder aan. 

De jas is redelijk lichtgewicht (470 gram) wat voor mij een pré is aangezien ik regelmatig met de hiketas op pad ga en zoveel mogelijk op de grammen let. Op beide zijpanden zitten ritssluitingen voor ventilatie. Voor tijdens het hiken ook erg fijn.

Geen zakken ?

In het begin moest ik even wennen dat er aan de zijkanten geen zakken zitten, vanwege de ventilatiegaten. Bij deze jas zitten er zakken op de borst, zowel aan de binnen- als aan de buitenzijde. Je hebt dus alsnog genoeg ruimte voor je sleutels, pinpas, telefoon. 

De capuchon is erg ruim, maar vanuit drie hoeken te verstellen. De grootte hiervan is zo ontworpen dat er een helm onder de capuchon past. Zelfs op de mountainbike en in je klimgordel blijf je warm en droog. Ze denken ook overal aan.  

Vaak zie ik met outdoorkleding dat het kledingstuk ontworpen is voor één bepaalde activiteit. Vanuit praktisch, duurzaam en financieel oogpunt probeer ik altijd te kijken naar multifunctionele spullen. Het mooie vind ik dus ook dat deze jas voor verschillende activiteiten te gebruiken is. Eenmaal kopen, veelzijdig plezier.

Verborgen zakken in deze jas

Hoe meer je de jas bestudeert, hoe meer je tegenkomt. Zo kwam ik er later pas achter dat er aan de binnenkant van de jas twee kleine zakjes zitten voor een pen. En dat er in de zakken weer miniritsjes zitten voor minizakjes. Bij dit ontwerp is echt nagedacht over het zo functioneel mogelijk maken van dit product. 

Toch nog even terugkomend op die capuchon. Omdat deze zo ruim is ingericht is de kraag vrij hoog. Waarbij ik merk dat als ik de jas draag zonder de capuchon te gebruiken, de kraag me in de weg kan zitten. Het materiaal is wat stug waardoor je de flappen moeilijk kunt omslaan en daardoor voor je gezicht hangen.

De jas is met allerlei trekkoorden zó te verstellen dat hij goed aansluit voor optimale bescherming tegen een regenstorm of windhoos. Wel raad ik aan om ervoor te zorgen dat je een warme laag eronder hebt. Zoals ik al zei, deze jas dient echt alleen als buitenlaag.

Duurzaam

Ik zei het al aan het begin, voor mij liggen producten van Fjallraven vaak in een te hoge prijsklasse voor mij. De voornaamste reden waardoor de producten, voor mij, hoog in prijs zijn, is duurzaamheid. Vanuit verschillende hoeken wordt er ingezet om de producten zo duurzaam mogelijk te ontwerpen, te produceren en te onderhouden. Zodat jij en ik er een lang en gelukkig leven mee kunnen leiden.

Meer info

Wil je hier meer over weten? Kijk dan op: https://www.fjallraven.com/nl/nl-nl/over-ons/duurzaamheid 

Ik liep de Dutch Mountain Trail met deze jas aan en dat heb ik als erg prettig ervaren. De jas blijft goed op zijn plek, wat nogal belangrijk is als er een hiketas om je schouders hangt. Ook de ventilatiegaten deden goed hun werk. Tijdens de regenbui bleef ik droog en warm en na afloop was de jas ook snel weer opgedroogd. Hij is compact op te bergen. 

Ik zou deze jas vooral gebruiken tijdens outdoor activiteiten. Voor alledaags gebruik vind ik de kraag wat onhandig en mis ik toch de zakken aan de zijkant. Op het volgende wandelavontuur gaat hij zeker mee.

Tessa Rouvoet

Hoi, ik ben Tessa! De laatste paar jaar ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het outdoor leven. En dat werkt zo verslavend dat ik het liefst zoveel mogelijk buiten wil zijn. Ik reis graag en probeer tijdens mijn reizen zoveel mogelijk de natuur op te zoeken. En die dan het liefste met mijn wandelschoenen aan te verkennen. Mijn liefde voor koken probeer ik ook meer naar buiten te verplaatsen door met de Dutch oven regelmatig te experimenteren. Blijer dan met een kampvuur, gitaar en ijskoud biertje kun je mij niet maken. Via dit platform hoop ik jullie te inspireren met de avonturen die ik beleef!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *