Review Fjällräven Keb fleece hoodie

Sinds ik te horen kreeg dat er een vervolg kwam op de review van de Fjällräven Raven 28L tas werd ik helemaal gek toen ik hoorde dat het daar niet bij bleef!

Via OutdoorOnly kreeg ik te horen dat ik de Fjällräven Keb fleece hoodie mocht gaan reviewen en kon ik niet wachten tot deze binnen was.

Vanaf het moment dat ik hem binnenkreeg ben ik hem meteen gaan dragen. Dit zorgde in mijn omgeving meteen voor reacties als, “Hé Ben heb je een nieuw vest”?! of “wat een toffe outfit”!

Het viel me op dat mensen het in de gaten kregen. In eerste instantie kwam het op mij over als een tijdloze sportief vest wat je ook in je dagelijkse bezigheden goed kan hebben zelfs als je een blouse eronder draagt voor de wat minder outdoorsy mensen.

Lees vooral verder waarin ik helemaal uitleg hoe de Keb fleece mij bevalt en welk cijfer ik dit vest geef!

Algemene indruk

Allereerst de Fjällräven Keb fleece hoodie is net als ieder ander Fjällräven product op een duurzame manier vervaardigd, hierbij is dan ook rekening gehouden met milieu en duurzaamheid.
Ze hebben bij het maken 2 soorten materiaal gebruikt:

  • G-1000 Eco: 65% Polyester, 35% katoen (schouder verstevigingen),
  • 73% polyester, 20% wol en 7% elastane.

In de eerste dagen dat ik Fjällräven Keb fleece hoodie droeg viel mij meteen iets op wat ik vaak met andere stretch stoffen wel had, namelijk dat het op de cruciale punten als mouwen en schouderstukken niet begon te lubberen (alsof de elastiek het begint op te geven). Hier was dus totaal geen sprake van +1 voor Fjällräven!

fjällräven keb fleece hoodie
© Benjamin Verhoef/OutdoorOnly.nl

Producteigenschappen

Comfortabele fleece hoodie met verstevigingen van G-1000 Silent Eco op de schouders,
Gemaakt van een functionele mix van wol/deels gerecycled polyester/elastane met een plat gebreide buitenkant met weinig wrijving en geborstelde binnenkant, perfect als een isolerende en vocht absorberende tussenlaag, het hele jaar door.
Comfortabele, nauwsluitende capuchon met elastische rand, Rits aan de voorkant met een beschermoverslag voor de kin.

In de dagen na de zomer/begin van de herfst kwam ik er achter dat de Fjällräven Keb fleece hoodie perfect is als tussenoplossing en dat ik met het vest geen jas nog nodig had voor de frisse avonden.
De geborstelde binnenkant voelt lekker zacht en maakt dat je snel warmte ervaart.

De fleece hoodie die ik aan heb op de foto’s heeft de kleur Laurel green (kleurcode 625)-Deep forest (kleurcode 662). Voor mijn outdoor activiteiten de meest gebruikte en natuurgetrouwe kleur die Fjällräven te bieden heeft als je het mij vraagt.

Kleurcombinaties

Naast deze kleurcombinatie zijn er nog 6 andere kleuren te kiezen welke hieronder gespecificeerd staan:

  • Dark grey (kleurcode 030) / Zwart (kleurcode 550),
  • Storm (kleurcode 638) / Night sky (kleurcode 575),
  • Acorn (kleurcode 166) / Chestnut (kleurcode 230),
  • Black (kleurcode 550),
  • Dark navy (kleurcode 555),
  • Arctic green (kleurcode 667).

Veelzijdigheid

Tijdens mijn hikes in het bos of woon werk verkeer bleek de fleece hoodie ideaal te functioneren, de veelzijdigheid van het vest maakt dat je hem altijd bij je kan dragen vanwege de pakmaat en zijn gewicht. Met een gewicht van 510 gram (in maat M) weegt dit vest net zo veel als een halve liter water, en is hij opgerold niet groter dan een flesje drinken.

keb fleece hoodie
© Benjamin Verhoef/OutdoorOnly.nl
keb fleece hoodie front
© Benjamin Verhoef/OutdoorOnly.nl

Mijn review van de volgende punten:

De beoordeling van deze hoodie kent meerdere factoren.

Prijs

Over dit onderwerp kan ik vrij kort en duidelijk zijn, hoewel ik de prijs wat aan de hoge kant vind. Wel denk ik dat hij het geld volledig waard is.

Functionaliteit

Ik heb de Fjällräven Keb fleece hoodie op regenachtige dagen aangehad en op warme nazomer dagen en heb gemerkt dat het een product is dat in elk soort weer zijn dienst bewijst. Het houd je warm wanneer nodig, het vangt de meeste eerste druppels op voordat je helemaal nat regent en het ventileert goed tijdens warmere dagen.

Wel heb ik wat moeite gehad om de rits met 1 hand te gebruiken als hij volledig tot aan de kin is dichtgeritst. Door de elasticiteit trek je het hele vest naar beneden wat maakt dat de rits dan niet meer wil gaan. Hier moet je ook op bedacht zijn als je dit vest aanschaft dat je de tijd neemt om de rits te openen met 2 handen als hij tot de kin zit dichtgeritst.
Zodra je het gedeelte ter hoogte van het torso open hebt kun je de rits wel gewoon met 1 hand bedienen. Het is daarom ook niet iets waar ik een punt aftrek voor geef, de elasticiteit dient namelijk een groter doel en dat is voor mij comfort!

Naast dat het een heerlijk vest is kun je ook de Fjällräven Greenland wax gebruiken om het vest waterafstotend te maken, dit heb ik echter nog niet toegepast/getest.

Design

Het Fjällräven Keb fleece hoodie vest heeft met zijn slim fit een fantastische snit, het omsluit je lichaam erg goed waardoor je geen warmte verliest. Ikzelf ben hier erg pietluttig in en kan me soms ergeren aan vesten die omhoog kruipen als je bijvoorbeeld in gehurkte positie zit (wat je in het bos nogal eens doet).

Verder is er goed nagedacht over het aantal zakken (totaal 3), de diepte van de zakken en het gebruik hiervan.

De muts sluit perfect aan wat maakt dat je je geborgen kan voelen en zo min mogelijk warmte verliest. Een heerlijk vest aan het eind van bijvoorbeeld een actieve dag bij het kampvuur waarbij je lekker kan relaxen!

fjallraven keb fleece hoodie back
© Benjamin Verhoef/OutdoorOnly.nl

Gebruiksvriendelijkheid

Zoals veel truien en vesten die je buiten tijdens activiteiten gebruikt moet de stof tegen een stootje kunnen. Wol staat bijvoorbeeld bekend om het neutraliseren van geuren. Ik heb de proef op de som genomen en heb mijn vest (geloof het of niet) een maand niet gewassen na intensief gebruik.

Met intensief gebruik bedoel ik veel zweten, schuren langs takken/bomen en modder.
Het enige wat ik van mijzelf mocht doen was het vuil met de hand verwijderen en anders laten slijten.

Het viel me op dat moeilijk te verwijderen materialen zoals bijvoorbeeld modder en zaagsel vrij makkelijk te verwijderen waren met blote handen. Dit maakt voor mij het vest super gebruiksvriendelijk omdat dat betekend dat ik niet apart een borstel o.i.d. mee hoef te nemen als ik een weekend of een week ga overnachten in de buitenlucht.

Conclusie

Overall kun je zien uit de cijfers die ik geef dat ik meer dan tevreden ben met de Fjällräven Keb fleece hoodie. Het is een super allround vest die je in welke situatie dan ook kunt gebruiken. Het wachten is op een Fjällräven Keb fleece legging die een goede match vormt samen met deze fleece hoodie.

Ik denk niet dat die er gaat komen al zou ik er wel meteen een aanschaffen vanwege bovenstaande features!

Gemiddeld scoort de Fjällräven Keb fleece hoodie bij mij dan ook een dikke 9 !!!!

Fjällräven fan? Bekijk dan ook onze Fjällräven Stina Jacket W Review

Benjamin

Mijn naam is Ben, 31 jaar en al sinds 2010 bezig met bushcraft. Ik kom al van jongs af aan buiten en hield mij vanaf mijn 4 e levensjaar voornamelijk bezig met vissen. Deze hobby is uitgegroeid tot de karpervisser van deze dag waarin ik met regelmaat hele sessies aan het doen ben in de kanalen die ons land rijk is. Buiten zijn is mijn hobby, mijn passie en mijn ontspanning. Ik ben verpleegkundige op een spoedeisende hulp in het midden van het land en kan goed mijn ei kwijt als ik buiten ben, alles van mij af schudden. Ik hoop dat jullie plezier hebben in het lezen van de door mij geschreven reviews of stukken op Outdooronly.nl, ik zou zeggen “spread the word”!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *