Getest: GoPro Hero 11 Black

Een action camera is essentieel voor iedereen die graag zijn avontuurlijke ervaringen vastlegt. GoPro is al jaren marktleider in deze sector, en met de lancering van hun nieuwste model, de Hero 11 Black, blijft het bedrijf innoveren. In deze review gaan we dieper in op de prestaties, functies en videokwaliteit van deze action cam.

De Hero 11 Black gooit hoge ogen met zijn verbeterde specificaties en nieuwe functies, waardoor deze camera een krachtig hulpmiddel is geworden voor creators van alle niveaus. Of je nu een sporter bent die op zoek is naar het perfecte beeld van je laatste truc, of een filmmaker die zich wil concentreren op het verhaal, de GoPro Hero 11 Black stelt je in staat om verbluffende resultaten te behalen.

8.6
totale score
8.5

Design

9.5

Functionaliteit

9.0

Gebruiksvriendelijkheid

7.5

Prijs

Belangrijkste bevindingen:

  • Verbeteringen in ontwerp en bediening zorgen voor een gebruiksvriendelijke ervaring.
  • De videokwaliteit en beeldstabilisatie zijn van topniveau.
  • De bijbehorende accessoires en de batterijduur bieden goede prestaties in verschillende situaties.

Ontwerp en bedieningselementen

Bedieningselementen

Ik moet zeggen dat de GoPro Hero 11 Black een mooi en compact ontwerp heeft, wat echt handig is voor actiecamera’s. De bedieningselementen zijn eenvoudig te gebruiken, met een opnameknop bovenop en een aan/uit-knop aan de zijkant. Deze knoppen zijn gemakkelijk met één hand te bedienen, zelfs met handschoenen aan, wat handig is voor buitensporters.

Voorste display en achterste touchscreen

Wat betreft de displays, de GoPro Hero 11 Black heeft zowel een voorste display als een achterste touchscreen. Het voorste display is handig om een voorbeeld van je opname te zien of om belangrijke informatie zoals de opnamemodus en batterijstatus te controleren. Het is vrij klein, maar het doet zijn werk.

Het achterste touchscreen is een veelzijdige toevoeging aan de camera. Hiermee kan ik instellingen wijzigen, door menu’s navigeren en mijn opnamen in realtime bekijken. Het touchscreen reageert snel en is zelfs met natte vingers eenvoudig te bedienen. De helderheid van het scherm is goed genoeg om het goed te kunnen zien, zelfs in fel zonlicht.

Al met al vind ik het ontwerp en de bedieningselementen van de GoPro Hero 11 Black zeer intuïtief en gebruiksvriendelijk, wat voor mij een groot pluspunt is bij het kiezen van een actiecamera.

Videokwaliteit en beeldstabilisatie

Beeldsensor en videokwaliteit

De GoPro Hero 11 Black beschikt over een verbeterde beeldsensor die zorgt voor een hogere beeldkwaliteit in vergelijking met eerdere modellen. Ik vind de videokwaliteit bijzonder goed is, met een 4k-resolutie die zorgt voor scherpe en heldere beelden. Het grotere en bredere gezichtsveld van de camera draagt verder bij aan de verbeterde beeldkwaliteit.

De 10-bit sensor zorgt voor een breed scala aan videoformaten en snelheden om in te filmen, waardoor je de beelden kunt vastleggen die het beste passen bij jouw scenario. Maar verwacht geen enorme verhoging in beeldkwaliteit ten opzichte van de eerdere modellen.

Hypersmooth 5.0 stabilisatie

Naast de geweldige beeldkwaliteit is de beeldstabilisatie op de Hero 11 Black ook sterk verbeterd. Deze camera beschikt over Hypersmooth 5.0, waardoor mijn opnames er vloeiender en minder schokkerig uitzien, zelfs tijdens het rijden met mijn mountainbike over een weg met kinderkopjes bleef het beeld stabiel. Het is belangrijk om te beseffen dat de verbeterde beeldstabilisatie niet alleen zorgt voor betere videokwaliteit, maar ook voor een aangenamere kijkervaring voor het publiek. Ik vond het dan ook erg prettig om met deze camera te werken en mijn avonturen vast te leggen zonder me zorgen te hoeven maken over onstabiele beelden.

Kortom, de GoPro Hero 11 Black is een geweldige actiecamera als het aankomt op videokwaliteit en beeldstabilisatie. Het verbeterde gezichtsveld, de videokwaliteit en de Hypersmooth 5.0 stabilisatie zorgen ervoor dat je de mooiste momenten kunt vastleggen en delen met het grootste gemak en plezier.

Hieronder een van de eerste video’s die we volledig met de GoPro hebben opgenomen:

Functies en prestaties

Opnamemodi

De GoPro Hero 11 Black biedt verschillende opnamemodi, waaronder Pro Mode, Easy Mode, SuperView, en HyperView. In de Pro Mode heb ik meer controle over instellingen zoals sluitertijd, ISO, en witbalans. Ondertussen meet Easy Mode automatisch mijn opname-instellingen voor makkelijker gebruik. SuperView en HyperView-modi maken het mogelijk om beelden vast te leggen met een breder gezichtsveld en meer stabilisatie, wat vooral handig is bij het filmen van actiescènes.

Bovendien biedt de GoPro Hero 11 verschillende framerates en slow motion-functies, variërend van 30 tot 240 fps. Met deze functies kan ik indrukwekkende beelden maken en creatief aan de slag gaan met mijn opnames.

Horizonvergrendeling

Een van de meest indrukwekkende functies van de GoPro Hero 11 Black is de Horizon Lock. Hiermee kan ik ervoor zorgen dat de horizon op mijn beelden altijd recht blijft, ongeacht hoe de camera beweegt. Dit is erg handig bij het vastleggen van actie en beweging, zoals tijdens het mountainbiken of tijdens het wandelen. In combinatie met Hyperview en de Max Lens Mod zorgt dit voor ongelooflijk stabiele beelden en een professioneel ogend eindresultaat.

Dankzij de Timewarp 3.0-functie kan ik bovendien tijdveranderende video’s maken zonder al te veel inspanning. Deze functie stelt me in staat om lange periodes op een vloeiende en stabiliserende manier vast te leggen, ideaal voor bijvoorbeeld het verkennen van een stad in een korte videoclip.

Wat de prestaties betreft, ben ik onder de indruk van de kracht en snelheid van de GoPro Hero 11 Black. Het gebruiksgemak en de veelzijdigheid van de diverse functies maken het een geweldige action camera voor zowel professionals als beginners. Daarnaast is de Quik App, een handige toevoeging om mijn beelden snel en eenvoudig te bewerken en delen.

Batterijduur en accessoires

Enduro batterij

De GoPro Hero 11 Black wordt geleverd met de enduro batterij, een verbeterde 1720mAh lithium-ionbatterij die de cameraprestaties verbetert. Ik merkte dat de opnametijd voor de HERO11 Black is verlengd, met maar liefst een stijging van 38%! Bovendien functioneert de Enduro batterij ook beter bij koud weer – tot temperaturen van -10 graden.

Niet alleen biedt deze batterij een langere opnametijd en betere prestaties bij koude temperaturen, maar de batterijduur van de GoPro Hero 11 Black is ook verbeterd ten opzichte van eerdere modellen, dankzij de verfijnde firmware.

Gopro accessoires

Er zijn veel handige accessoires beschikbaar voor de GoPro Hero 11 Black die je filmervaring nog beter kunnen maken. Ik wil graag drie van mijn favoriete accessoires met je delen.

  • Power: Als je vaak langere opnames wilt maken met je GoPro, dan is de extra batterij een essentiële accessoire. Met een extra enduro batterij op zak kun je zonder zorgen de hele dag filmen en fotograferen.
  • Media Mod: Dit veelzijdige accessoire is perfect voor vloggers en filmmakers. Het voegt een directionele microfoon met windreductie toe aan je GoPro, evenals een HDMI-out poort voor realtime video replay. Bovendien heeft de Media Mod twee cold-shoe mounts voor extra accessoires, zoals de Light Mod of een externe microfoon.
  • Light Mod: De Light Mod is een kleine, maar krachtige LED-lamp die eenvoudig op de Media Mod kan worden bevestigd. Hiermee verlicht je je onderwerp, wat je opnames verbetert bij weinig licht. De Light Mod heeft meerdere helderheidsniveaus en is waterdicht tot 10 meter, waardoor het een ideale aanvulling is op je GoPro-setup.

Met al deze geweldige batterijduur en accessoiresmogelijkheden is de GoPro Hero 11 Black een indrukwekkende actiecamera die zeker de moeite waard is om te proberen!

Gopro-accessoires

Prijs en beschikbaarheid

De GoPro Hero 11 Black is momenteel verkrijgbaar bij verschillende winkels en online platformen. Zo heeft bol.com de camera in hun assortiment met een productbeschrijving die meer vertelt over de functionaliteiten ervan. Het is ook interessant om de prijzen bij verschillende aanbieders te vergelijken zoals ik hieronder laat zien.

Als het gaat om het besparen op de aankoop van de GoPro Hero 11 Black, zijn er mogelijkheden om te profiteren van eventuele kortingen. Een van die mogelijkheden is een GoPro-abonnement. Het GoPro-abonnement biedt een aantal voordelen, zoals onbeperkte cloudopslag en kortingen op geselecteerde GoPro-producten en accessoires.

Dus, als je overweegt om de GoPro Hero 11 Black te kopen, neem dan even de tijd om verschillende winkels en online platformen te bekijken. Vergelijk de prijzen en zoek naar het beste moment om een aankoop te doen met eventuele kortingen of promoties. Door je onderzoek te doen, kun je er zeker van zijn dat je de beste deal krijgt voor deze geweldige actiecamera.

Concurrentie

Toen ik de GoPro Hero 11 Black vergeleek met zijn concurrenten, vielen mij een paar dingen op. Allereerst was er de DJI Osmo Action 3 en de DJI Action 2, beide zeer capabele actioncams van het bekende merk DJI.

Wat betreft de DJI Osmo Action 3, merkte ik op dat deze camera enkele indrukwekkende functies heeft, zoals RockSteady beeldstabilisatie en waterdichtheid zonder behuizing. Echter, als ik de videokwaliteit van de GoPro Hero 11 Black en de DJI Osmo Action 3 vergelijk, merk ik dat de GoPro toch een hogere resolutie biedt met 5.3K-video’s, in tegenstelling tot 4K-video’s op de DJI Osmo Action 3.

Tip: Misschien is de DJI Pocket 2 ook wel iets voor je? Lees dan onze DJI Pocket 2 review hier.

De kleinere DJI Action 2, daarentegen, is behoorlijk innovatief met zijn modulaire ontwerp. Dit betekent dat je verschillende onderdelen aan de camera kunt toevoegen, afhankelijk van je behoeften. Ondanks dat het modulaire ontwerp interessant is, voelde ik dat de videokwaliteit en beeldstabilisatie nog steeds niet op het niveau waren van de GoPro Hero 11 Black.

Dan hebben we de Insta360 X3, een andere interessante concurrent. De Insta360 X3 staat bekend om zijn 360 graden opname-mogelijkheden en biedt enkele unieke functies, zoals de onzichtbare selfiestick. Hoewel het 360 graden opname-aspect best indrukwekkend is, denk ik dat mensen die op zoek zijn naar een meer traditionele action cam misschien de GoPro Hero 11 Black prefereren vanwege zijn betere beeldkwaliteit en meer vertrouwde vormfactor.

Dus, na het vergelijken van de GoPro Hero 11 Black met zijn belangrijkste concurrenten, kan ik concluderen dat elk van deze camera’s zijn eigen sterke punten heeft. Echter, als het gaat om videokwaliteit en algemene prestaties, lijkt de GoPro Hero 11 Black nog steeds een stapje voor te hebben op de concurrentie.

Veelgestelde vragen over de GoPro Hero 11

Hoe zijn de prestaties van de GoPro Hero 11?

Ik ben onder de indruk van de prestaties van de GoPro Hero 11. De videokwaliteit is fantastisch, mede dankzij de verbeterde stabilisatie en de nieuwe 8:7 sensor. Het biedt een scherp en kleurrijk beeld, waardoor het een uitstekend hulpmiddel is voor videomakers.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van de GoPro Hero 11 Black Creator Edition?

De GoPro Hero 11 Black Creator Edition is ontworpen met contentmakers in gedachten. De camera neemt haarscherpe 5.3K60 video op en heeft indrukwekkende functies, zoals 4K120 en 2.7K240 slow-motion, 10-bits kleurmonsters en diverse timelapse modi.

Is er een groot verschil tussen de GoPro Hero 9 en 11?

De GoPro Hero 11 is in veel opzichten een verbetering ten opzichte van de Hero 9. Zo heeft het een grotere sensor, betere beeldstabilisatie en een breder scala aan functies die vooral van pas komen voor contentmakers.

Hoe zit het met de waterdichtheid van de GoPro Hero 11?

De GoPro Hero 11 is waterdicht tot 10 meter. Dat betekent dat je het kunt gebruiken tijdens watersporten, zoals surfen, kitesurfen of duiken.

Wat is de batterijduur tijdens het filmen met de GoPro 11?

De batterijduur van de GoPro Hero 11 kan variëren afhankelijk van de gekozen instellingen. Hoe hoger de video resolutie en frame rate, hoe sneller de batterij leeg zal zijn. In de praktijk kan je meestal rekenen op ongeveer een uur aan opnametijd met een volle accu.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *