Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Binnen de kampeer- en bushcraftwereld zijn er enorm veel merken die tarpen op de markt hebben gebracht. Ook TaskForce heeft hier op ingespeeld, maar brengt met deze tarp een extra dimensie aan de diversiteit van dit stukje materiaal. Dankzij een verfijnde afwerking, intelligent ontwerp en kwalitatief sterke onderdelen hebben zij een tarp ontwikkelt die naar ons inzicht met kop en schouders boven de andere tarpen uit steekt.

We hebben deze tarp ruim een jaar lang in verschillende seizoenen en weersomstandigheden gebruikt en misbruikt, en zonder enige terugslag of iets om op aan te merken. Een zeer sterk product en een zowel budgetvriendelijke als kwalitatief verstandige keuze!

Tarp product specificaties

De Tarp van Taskforce 2215 komt momenteel in 1 uitvoering namelijk een 3×3 meter in de kleur “olive drab”. Gemaakt van 210T rip-stop polyester en voorzien van verschillende degelijk afgewerkte lussen en ophangpunten. Door middel van de drukknopen is de tarp makkelijk om te bouwen in diverse shelters en kun je hem ook alleen snel en handig tot een klein formaat inpakken.

taskforce Tarp
© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl
taskforce Tarp overview
© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

 De tarp wordt standaard geleverd met 6 aluminium haringen die in tegenstelling tot andere merken wel sterk genoeg zijn. Met regelmaat vinden we kromme haringen terug bij het oud ijzer, dat is met deze haringen niet het geval. Naast de haringen wordt de ridgleline mee geleverd in de vorm van 12 meter paracord voorzien van handige hulpstukjes voor het afstellen van de tarp. De tarp kun je mee nemen in de bijgeleverde MOLLE pouch. Een stevige en hufterproof pouch waarbij je niet bang hoeft te zijn dat je tarp schade zal lijden.

Tip: Bekijk ook onze pagina over de 3 ideale setups voor je tarp.

TF-2215 Tarp 3 X 3 Meter
bol.com (€64,90)
Updated: 28 februari 2024 - 05:14

 De afwerking van deze tarp is boven verwachting voor de prijs, alle hoeken zijn verstevigd en voorzien van 0-ringen en D lussen. Stevig en mooi afgewerkte naden en drukknopen die sterk genoeg zijn om de tarp ook met hevige rukwind in de juiste vorm te houden.

VoordelenNadelen
AfwerkingLeverbaar in 1 kleur
Stevige haringenLeverbaar in 1 maat
  MOLLE compatibele sterke pouch als hoesStevige hoes maakt het totaal zwaarder
3×3 afmetingParacord heeft een onopvallende kleur, kan vervelend zijn in de avonduren
tarp in het bos
© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Tarp Product Features

Tarp in gebruik
© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Alternatieven

Dat het een hele fijn tarp is mag duidelijk zijn, het is jammer dat deze niet in verschillende vormen en afmetingen leverbaar zijn. Zo is de 3×3 een hele algemene vorm wat ideaal is voor solisten, maar heb je met een tweetal of drietal al snel behoefte een 1 of 2 meter extra.

Daarbij komt ook de kleur, een mooie schutkleur die perfect is voor vissers, jagers en iedereen die enigszins wil blenden met de omgeving. Echter zou bruin, tan en oranje mooie toevoegingen zijn aan het geheel. Ook de kleur camouflage is zeer populair met tarpen.

 Ook het bijgeleverde paracord is groenig van kleur, past mooi bij de taskforce2215 tarp maar is slecht zichtbaar bij weinig licht. Een fluorescerend randje in de mantel van het koord kan dit al veiliger maken, ook de kleur chartreuse, oranje of rood kunnen hierbij helpen.

 De MOLLE pouch vond ik zelf een fijne toevoeging, maar wel zwaar voor de functie.

vuur maken onder tarp
© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Conclusie

Een zeer net afgewerkte tarp die net het randje heeft over andere tarpen gezien het ontwerp en de functie van de drukknopen. Ontelbaar veel mogelijkheden dankzij de 3×3 afmetingen, maar wel geschikt voor een (als het echt moet 2) personen.

Voorzien van sterke haringen en ruim voldoende meegeleverd koord om zelf je scheerlijnen op maat te maken.  Komt in één kleur die mooi opgaat in verschillende omgevingen, maar wel een militaristisch uiterlijk kan meebrengen. 

TF-2215 Tarp 3 X 3 Meter
bol.com (€64,90)
Updated: 28 februari 2024 - 05:14
Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!