Review Taskforce 2215 Bushmate Pro Rugzak

De “Taskforce 2215 Bushmate Pro” klinkt al heel wat. Een simpel design maar een topper van een rugzak. Gemaakt door en voor de buitenmens en… erg comfortabel. Deze tas hebben we ruim een jaar lang dagelijks in gebruik gehad! Als daypack tijdens het wandelen, als voor op het werk, tijdens familie-uitjes en natuurlijk wanneer we heerlijk van de natuur gingen genieten.

9.0
totale score
10.0

Prijs

9.0

Functionaliteit

8.0

Design

9.0

Gebruiksvriendelijkheid

Een zeer diverse daypack

Thuis heb ik ondertussen een kledingkast vol aan rugzakken, en zoals bij iedereen gebruik je er per dag toch maar eentje. Sinds het testen van de review heb ik misschien nog 1 of 2 dagen een andere tas gebruikt, maar kom ik toch steeds weer terug bij de Bushmate. Het is een, op het oog, kleine en simpele tas echter heeft dit tasje toch een paar zeer fijne features.

Features Taskforce 2215 Bushmate Pro

Om te beginnen, de schouderbanden. Een uniek ontwerp van Taskforce2215 met voldoende afstelmogelijkheden op lengte en breedte, demping voor extra comfort en voldoende MOLLE straps om nog wat extra kwijt te kunnen aan de schouderband. Fijn voor je GPS, fluitje, zakmes of zonnebril. 

Verder bestaat deze Taskforce 2215 Bushmate Pro uit drie andere compartimenten + 1 verstopt compartiment (5 als je die van de regenhoes mee zou tellen). Bovenaan vind je een kleiner vak met zachte liner. Groot genoeg voor de papieren van je auto, telefoon, paspoort en wat je al niet kwijt wilt. Vanwege de stevige buitenzijde, maar zachte binnenkant is het ook geschikt voor je bril in te bewaren zonder dat je bang hoeft te zijn dat deze beschadigt. 

Taskforce 2215 Bushmate Pro

Aan de buitenzijde vind je een iets kleiner vak. Het fijne van dit vak is de lining met MOLLE webbing. Een algemene maat om al je pouches te kunnen bevestigen. Ideaal want zo blijft alles netjes op zijn plaats tijdens het hiken, maar ook tijdens vervoer of een struikelpartij! Het vak is groot genoeg om een literfles in kwijt te kunnen maar een extra kleding set of een paar schoenen kunnen er met gemak in. Voor de inpakkunstenaars onder ons, een ideaal vakje om je kleding/toiletspullen plus wat extra’s in te steken.

In het midden van de tas vinden we het hoofdvak. Een zeer ruim vak met 2 sleeves verwerkt. Dit vak is groot genoeg voor een laptoptas met alle toebehoren. Niet iets wat je mee neemt op je hike maar het maakt deze tas zeer universeel in gebruik. De sleeves zijn ook fijn voor het bijhouden van kaarten of dry bags.

Dicht bij de rug, verstopt achter de dikke demping vind je een verstopt vak. De grootte dit vak is te vergelijken met een tablet. Je kunt hier tal van spullen in kwijt maar houdt er rekening mee dat je ze zult voelen in je rug tijdens het lopen. Mijn advies zou zijn om hier papieren, een regenjack of tarp in te bewaren. Dat heeft een beetje extra demping maar nog steeds een “quick acces” bij een regenbui.

Tot slot vind je onderaan een klein vakje waar een felgekleurde regenhoes uitkomt. De regenhoes biedt voldoende ruimte om de gehele tas af te dekken, ook als je er nog iets aan hebt hangen zoals een pouch of een vest.  

Ruimte

Je zou het niet zeggen als je dit tasje zo ziet, maar er past een heleboel in zonder onhandig te worden! Als voorbeeld heb ik deze Taskforce 2215 Bushmate Pro dagelijks gebruikt voor mijn werk. In het kleine vak bovenop stak ik mijn paspoort, portemonnee, autopapieren, sleutels, oortjes, deodorant en kauwgom. Dingetjes waar ik even snel bij moet maar over het algemeen altijd dezelfde plek hebben. In het kleinere vak aan de voorkant stak ik een tweede paar schoenen en een tweede set kleding, mijn lunch, ehbo pouch en mijn Leatherman (multitool). Dankzij de MOLLE kon ik de tas met kleding zo vol steken als ik wilde zonder mijn ehbo en Leatherman uit het zicht te verliezen.

In het hoofdvak zat mijn laptop in tas met toebehoren, deze was zo ingepakt dat ik ook alleen deze uit de tas kon pakken zonder de rest van de tas overhoop te moeten halen. Dankzij de sleeves bleven eventuele papieren en boekjes kreukvrij. In het vak wat verstopt zit bij de rug zat mijn notebook en regenjack.

Al met al veel spullen die allemaal netjes in de Taskforce 2215 Bushmate Pro pasten. Mocht het nodig zijn kon ik altijd een extra jack of fles vastmaken aan de straps die aan de buitenzijde zaten. Ook al is de tas ontworpen als daypack kun je deze (als je een beetje kunt inpakken) ook gebruiken voor een nachtje weg. Een tarp en hangmat kunnen er prima in. Het gaat dan hikes waar je met minimaal gewicht en omvang een nachtje langs de trail kunt slapen. Slaap je niet in het bos maar gewoon in een B&B of accommodatie? Dan is deze tas ideaal!

Product specificaties

  • Materiaal: 100% Cordura 500 DEN.
  • Afmeting: 54 x 28 x 25 cm
  • Volume: 35L
  • Gewicht 1,8 kg 
  • Kleuren: Ranger Green and Black
  • YKK® ritsen & Duraflex® Gespen
  • Geïntegreerde regenhoes aan de onderkant van de rugzak
  • Voorvak heeft MOLLE-band 

Alternatieven 

Deze tas is zeer gebruiksvriendelijk, sterk maar licht maar heeft zeker enkele verbeterpunten. De tas zou zich beter kunnen lenen als een daypack als er ofwel aan de buitenkant ruimte zou voor dezelfde MOLLE webbing, er is namelijk voldoende oppervlakte om hier iets mee te doen. Er is al een sleeve waar de grotere maten camelbags in kunnen, maar er zou een afsluitbaar gat gemaakt kunnen worden aan de bovenzijde en een clipje aan de molystraps vooraan om de buis in vast te klikken. 

 Verder heeft de heupband niet heel veel toevoeging. Het is aanwezig met brede band en fatsoenlijke gesp, echter geeft het niet het comfort wat de schouderbanden wel doen. Ofwel zouden deze voorzien moeten worden van een padding met vakjes voorzien van rits zoals bij de Travelmate of gewoon weglaten. Met heupbanden zou de tas wel comfortabeler worden als er bijvoorbeeld eten en drinken vervoerd zou worden of wanneer je de tas voor langere tijd draagt. Wanneer de tas niet heel zwaar beladen is (5kg) is de heupband overbodig. 

Conclusie

De Taskforce 2215 Bushmate Pro is voor deze prijs een ontzettend fijne en diverse tas. Voldoende mogelijkheden voor dagelijks gebruik en een ideale tas voor de dagelijkse avonturen. Een tas die niet te slijten valt als je een beetje redelijk om gaat met de lussen van de ritsen. Uiteraard worden onze reviews altijd goed misbruikt en het duurde een jaar voordat we daar wat van zagen. Voor mij als buitenmens echt een tas die ik niet snel zal vervangen. Een betrouwbare, voordelige en comfortabele keuze als daypack.

Duurzaamheids tijdlijn

Via onze unieke duurzaamheid tijdlijn die visualiseert hoe lang producten meegaan en hoe ze gedurende hun levensduur worden gebruikt. Deze tijdlijn biedt inzicht in de duurzaamheid en levensduur van dit product, van het moment van aanschaf tot het einde van zijn bruikbaarheid. Je kan zien hoe de kwaliteit van het product zich handhaaft tijdens verschillende gebruiksfases. Dit initiatief benadrukt onze inzet voor duurzaamheid en helpt jou als consument bewustere keuzes te maken bij het selecteren van producten die niet alleen lang meegaan, maar ook milieuvriendelijk zijn.

18 februari 2024

2,5 jaar in gebruik

– niet op aan te merken
– kwalitatief werkpaard
– aanrader

1 augustus 2023

1 jaar in gebruik

– mijn dagelijkse tas voor alles
– hier en daar wat gebruiker sporen
– koortjes van de rits vervangen

11 augustus 2022

Aanschaf Taskforce 2215 Bushmate Pro

Eerste indruk:
– goede kwaliteit
– fijne features
– goede prijs

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *