Review van Totle Ultimate Noodradio

Communicatie / Noodradio’s

Voordelen
  • Stevige handslinger
  • SOS Alarm
  • Ook als powerbank te gebruiken
  • Goede leeslamp
Nadelen
  • Radio zoeken met de anologe knop
  • Antenne is wat lastig in en uit te schuiven

De beste opwindbare radio voor iedereen met een beperkt budget.

Laadmodi: Handslinger, zonnecellen, micro USB, AAA-batterijen | Interne batterij: 2000mAh | Radiofrequenties: AM / FM / NOAA Weerband | USB-uitgang: Ja | Kenmerken: LED-zaklamp, SOS-alarm, leeslamp | Gewicht: 311 Gram

Voor wie is deze Totle Ultimate Noodradio

Als je op zoek bent naar de best geprijsde noodradio die je kunt kopen, dan is de Totle Ultimate Noodradio de radio die je moet hebben. Deze duurzame radio heeft een efficiënte handslinger en kwaliteitsfuncties. We hebben getest dat deze noodradio vijf en een halve minuut batterijduur heeft gegenereerd na twee minuten draaien, wat boven het gemiddelde is voor de opwindbare radio’s. En als je een volle batterij hebt kan hij 11,5 uur op maximaal volume spelen, wat ook ruim boven het gemiddelde is. Bovendien biedt de Totle Ultimate Noodradio opladen via micro USB, opladen via zonne-energie en er kunnen wegwerpbatterijen als back-up gebruikt worden.

Noodradio unboxing

De wat kleine analoge afstemknop maakte het een beetje moeilijk om sommige van de FM- en AM-zenders te vinden in onze ontvangstkwaliteitstests. (vergeet niet om de antenne uit te schuiven!) Ook was de audiokwaliteit van de Totle Ultimate Noodradio niet optimaal. Vanwege de efficiënte handslinger en de goede levensduur van de batterij, raden we deze Totle noodradio echter aan als je een opwindbare radio alleen voor noodgevallen wilt – het is gewoon geen goede optie als je tijdens het kamperen naar muziek wilt luisteren. De analoge afstemknop is iets moeilijker te bedienen dan een digitale tuner, maar radio’s met digitale tuners kunnen bijna twee keer zoveel kosten.

Totle Ultimate Noodradio features

Deze noodradio heeft een zeer duurzame behuizing, plus een IPX3 waterbestendigheidsgraad, wat betekent dat hij sproeiwater en lichte regenval aankan. Het komt ook met een sirene en Morse-codebaken om mensen in je omgeving te attenderen dat je verdwaald of gewond bent. Voor de prijs is de Totle Ultimate opwindbare noodradio een zeer goede budgetkeuze.

De Totle Ultimate Noodradio heeft veel van dezelfde functies als de beste opwindbare radio’s die we hebben getest, zoals een zonnelader, USB-oplaadpoort en reservebatterij voor eenmalig gebruik. Die handige functies, samen met zijn efficiënte handslinger, maken het een hulpmiddel van onschatbare waarde in een noodpakket.

Ons Oordeel

De Totle Ultimate Noodradio is niet de best klinkende noodradio die we hebben getest, maar als je minder dan €75 wilt uitgeven, is dit de beste optie.

Voor: De handslinger presteerde goed in onze twee minuten durende slinger-test.
Tegen: De analoge tuner maakt het moeilijk om specifieke radiozenders te vinden.

Om de efficiëntie van de handslinger en de dynamo van de radio te testen, hebben we de lithium-ionbatterij leeggemaakt, de zonnelader afgedekt en de handslinger gedurende twee minuten met 120 slagen per minuut gedraaid, wat de door de fabrikant aanbevolen kruksnelheid is. Daarna speelden we de radio op maximaal volume en bepaalden we hoe lang het duurde voordat de batterij leeg was. De Totle Ultimate Noodradio speelde muziek op vol volume gedurende gemiddeld vijf en een halve minuut voordat de batterij leeg was, wat bovengemiddeld is voor onze testgroep.

We hebben AM- en FM-radio-ontvangst getest op drie verschillende locaties in de buurt van ons kantoor in Heesch. Deze noodradio model heeft alle belangrijke AM- en FM-zenders op onze radio opgepikt, hoewel sommige een beetje wazig waren.

De Totle Ultimate Noodradio heeft een van de beste functiesets uit onze testgroep. Het kan niet alleen belangrijke informatie op afgelegen locaties ontvangen, maar het is ook een waardevol hulpmiddel voor het voorbereiden op noodsituaties. Deze radio kan je telefoon opladen, een SOS Morse Code verzenden en donkere gebieden verlichten met een LED-zaklamp en LED-leeslamp. Het is ook een van de weinige radio’s die we hebben getest met een sirene-instelling die een hoge ruis door de luidspreker laat horen om mensen in je omgeving erop te attenderen dat je in een noodsituatie zit.

Totle Ultimate Noodradio Video

Conclusie

Totle geeft op deze radio gedurende een jaar lang garantie op materiaal- en fabricagefouten, wat een gemiddelde garantietermijn is voor opwindbare radio’s. Als je vragen over het product hebt, kunt je per e-mail contact opnemen met het Totle. Er staat geen telefooncontact op de website of op de handleiding die in de verpakking is meegeleverd.