Vandaag deel ik mijn bevindingen over de 3,8L Waterjug van VANN Bottles. VANN is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn hoogwaardige isolatietechnologie gecombineerd met milieuvriendelijke materialen, volledig vrij van schadelijke BPA. Bovendien dragen ze hun steentje bij aan een beter milieu door € 1,00 te doneren aan de Plastic Soup Foundation voor elk verkocht product.

Sommige links op OutdoorOnly kunnen affiliate-links zijn. Dit betekent dat als je via deze links een aankoop doet, wij mogelijk een commissie ontvangen, zonder extra kosten voor jou. Deze commissies helpen ons om OutdoorOnly draaiende te houden, nieuwe producten te kunnen kopen om te testen en jou te blijven voorzien van waardevolle informatie zonder reclame. We waarderen je steun!

Lees hier onze richtlijnen voor product reviews.

Beoordeling
88%

Design

90 %

Functionaliteit

95 %

Gebruiksvriendelijkheid

80 %

Prijs

85 %

Uiterlijk van deze waterjug

De eerste indruk was onmiskenbaar: “Deze fles is ENORM.” Bij het uitpakken viel meteen op dat VANN zijn verantwoordelijkheid neemt ten opzichte van het milieu, want de fles werd geleverd in een kartonnen doos, zonder overbodig plastic. Bovendien wordt er een borstel meegeleverd om de fles gemakkelijk schoon te maken.

Met een afmeting van 33 cm tot aan de dop en een breedte van 15 cm, is deze 3,8 liter fles absoluut fors te noemen. De matzwarte coating van de fles en de dop zorgen voor een gestroomlijnd en stijlvol uiterlijk. Het vulgat, met een diameter van 11 cm, maakt het vullen eenvoudig, en de binnenkant van de fles is goed afgewerkt. Leeg weegt de fles 1,56 kg, wat een gevoel van degelijkheid geeft.

Gebruikssituaties van de waterjug

Voordat ik de fles ontving, vroeg ik me af voor welke situaties deze gigantische fles het meest geschikt zou zijn. Hier zijn enkele scenario’s:

Tip: Is deze waterjug te groot? Bekijk dan ook eens onze review van de VANN the ultimate bottle.

Functionaliteit van de waterjug

De fles bestaat uit een groot reservoir met een royale schroefdop, voorzien van een handvat en een schenkdop. Het handvat ligt comfortabel in de hand en heeft verschillende vergrendeling standen, wat zorgt voor een soepele schenking. De dop opent vlot en vergrendelt wanneer volledig open, waardoor morsen wordt voorkomen, een handige functie. De deksel kan maar op één manier op de fles worden geplaatst en sluit stevig af.

Of je nu koude of warme vloeistoffen in de fles bewaart, deze doet zijn werk uitstekend. IJskoud water bleef na 10 uur nog steeds ijskoud, terwijl warme dranken hun temperatuur lang vasthielden, of je de fles nu volledig vulde of halfvol.

Conclusie

Met een indrukwekkende capaciteit kun je uit de 3,8 liter fles ongeveer 15 à 16 kopjes koffie halen. Dit is meer dan voldoende in de meeste gevallen.
De VANN 3,8L Jug is een robuust product met veelzijdige gebruiksmogelijkheden. Het is met name ideaal voor gezinnen of groepen die regelmatig onderweg zijn. De prijs is gerechtvaardigd gezien de kwaliteit, vooral wanneer je het afzet tegen de kosten van het kopen van dranken onderweg of ter plaatse. En niet vergeten: 1 euro gaat naar de plastic soup foundation.