RevolutionRace Nordwand Pants review

Een outdoorbroek die zo allround mogelijk is. Dat is wat ik zocht toen ik de nieuwe bushcraft blogsserie ging schrijven. “Ik moet een broek hebben waarmee ik comfortabel rond het kampvuur kan zitten, nadat ik 2 uur heb moeten lopen, hout splijten en met een beetje pech in de regen”.

Wat ik kreeg was de Nordwand Pants van RevolutionRace, en die heb ik zacht uitgedrukt gebruikt en misbruikt van voor tot achter en als je wilt weten wat de resultaten zijn lees dan even mee!

Wat fijn is om te hebben als je veel buiten bent is kleding die zowel slijtvast is als comfortabel, en die balans is soms ver te zoeken tenzij je al snel diep in de buidel moet tasten. Ik zal eerlijk zijn, ik stond niet te springen om dit merk uit te proberen. Mijn socials staan vol met reclame over dit merk en de ene na de andere influencer staat wel ergens op een berg te springen in de vrolijke kleurtjes die ze aanbieden, maar ik moet zeggen… voor de lage prijs  “Fijn broekie hoor!” 

Het testen van de broek

Dus ben je iemand die graag wandelt, buiten kookt en ook nog wel eens vies wil worden lees dan gerust even door. Ik heb deze broek ontvangen in februari 2023 en heb deze sindsdien minimaal 2 dagen per week gedragen. Ik ben zelf 1.80 lang en ik weeg rond de 84kg een maat M past bij goed, ben je iets minder sportief dan zou ik neigen naar een L. 

 • De broek is gebruikt tijdens wandelen, bushcraft activiteiten, outdoorcooking, langere trail hikes in zwaar terrein, tijdens kajakken, en bij het werken in en rondom het huis/tuin.
 • Daarbij heb ik de broek tot 3x toe helemaal onder gedompeld terwijl ik deze aan had om te kijken naar de droogtijd in verschillende seizoenen.
 • De broek is elke week gewassen op 30 graden met wasverzachter (tegen het advies van RevolutionRace in).
 • De broek is tot op de dag van vandaag…. In uiterste nette staat en dat verbaasde mij.

De Nordwand Pants is een allround broek die met name door strecthpanelen op de knieën, zitvlak en heupen erg comfortabel is. Dankzij het voorgebogen ontwerp op de knieën loop je ook in zwaarder terrein comfortabel. De broek is versterkt op de dijen en beenuiteinden om de meest dagelijkse slijtage tegen te gaan, je hoeft niet bang te zijn voor de bramenstruiken die je nog wel eens moet vermijden.

De broek heeft in totaal zes zakken met verschillende formaten die allemaal mooi vorm houden bij belasting. Ondanks dat de broek wind werend en waterafstotend is ben je in een regenbui vaak toch droger dan verwacht, wel krijg je het sneller warm als de stof eenmaal nat is. De uiteinden van de broekspijpen zijn met klittenband verstelbaar wat de broek in zijn algeheel zeer comfortabel maakt. 

Specificaties

Hieronder vind je een overzicht van de technische aspecten:

 • Behandeld met DWR voor extra waterafstotendheid
 • 1 dijzak
 • Elastische beenopening
 • Versterkte beenopening
 • Voorgebogen knieën
 • 5 riemlussen rond de tailleband
 • Elastiek bij beenopening
 • PFC-vrije DWR-afwerking
 • 1 achterzak met ritssluiting
 • 2 steekzakken
 • Stretchpanelen bij het zitvlak en de knieën
 • 2 beenzakken met rits

Mogelijkheden in kleur en maat

Wat deze serie broeken, en het merk populair maakt los van de relatieve lage prijzen zijn onder andere de moderne pasvormen en de verschillende kleuren. De broeken komen in de maten S tot en met 3XL.

Minpunten van deze broek

Wat ik mis in deze broek is de mogelijkheid om de broek te stellen rondom de heupen. Dat maakt dat je de broek altijd zonder riem zou kunnen gebruiken. Over het algemeen is de pasvorm prima maar stel dat je een riem moet gebruiken, dan is dat in combinatie met een rugzak in zwaarder terrein niet altijd comfortabel. 

Daarnaast zouden gaitors een zeer fijne toevoeging zijn. De broek kun je vrij nou afsluiten onderaan de broekspijp echter kan deze afhankelijk van je schoeisel al snel omhoog kruipen.

Conclusie

Als je een comfortabel maar toch slijtvaste broek zoekt met een moderne pasvorm die in veel kleur opties beschikbaar is, dan is de Nordwand Pants een keuze om te overwegen. De broek bevalt mij, ondanks mijn sceptische opinie voorafgaande aan de testperiode, ontzettend goed. 

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *