Snag the Tag

Geocaching is razend populair in Nederland, maar ook in diverse andere Europese landen. Doel hiervan is het opsporen van schatten, die verstopt zijn door andere liefhebbers van deze outdoor activiteit. Iets wat op geocaching lijkt, maar net anders werkt is Snag the Tag. In dit artikel lees je er meer over! Wat houdt Snag the Tag precies in? Kan iedereen meedoen aan dit spel? Waarmee moet rekening worden gehouden?

Wat is Snag the Tag? 

Snag the Tag is een spel waarbij men op zoek gaat naar tags. De coördinaten van de plek waar deze tag verborgen ligt worden online gedeeld. Op de tag vindt men een code, die gebruikt kan worden om online kenbaar te maken dat je de tag gevonden hebt.

Een belangrijk verschil met geocaching zit in het feit, dat je de tags bij Snag the Tag mee naar huis moet nemen. Bij geocaching is het gebruikelijk om de schatten te laten liggen. Bij iedere tag hoort een coin, welke je ontvangt als je online kenbaar maakt dat je de tag gevonden hebt. Je kunt de coin zelf ophalen bij de organisatie achter de verstoppers van deze tags, of de coin naar je op laten sturen. In dat laatste geval betaal je verzendkosten. 

snag-the-tag

Vaak vind je in de beschrijving van de locatie van een tag een mysterie of een raadsel, welke moet worden opgelost om de tag te kunnen vinden. Het mysterie of raadsel kan bijvoorbeeld verwijzen naar een tak, een plek in de grond, enzovoorts.

Oorsprong van het spel 

Het spel wordt al enkele jaren in Nederland gespeeld. Ook in België kent men Snag the Tag, maar daar is het minder populair. Het spel wordt al sinds 2018 gespeeld, toen nog met een ander thema. In 2019 volgde een spel, waarin men op zoek ging naar ninja’s.

In 2021 ging men op zoek naar tags in het thema van Sherlock Holmes en Templar. In de basis kan iedereen aan het spel deelnemen, zowel door te zoeken naar tags als door ze zelf toe te voegen. Men maakt onderscheid tussen zogenaamde hiders en seekers. (In de Facebookgroep worden seekers ook hunter genoemd). In Nederland vormen De Bosmannetjes het centrale punt voor mensen die tags willen verstoppen. Voornaamste reden hiervan is dat het centraal organiseren van de distributie van tags verzendkosten bespaart. Een hider betaald zo’n 40 euro voor een pakket. Bezoek hun speciale Facebook pagina: Snag the Tag Nederland en België

Hoe werkt Snag the Tag precies? 

Om deel te kunnen nemen aan Snag the Tag dien je een account aan te maken op de website hiervan: snagthetag.com. Het aanmaken van een account is gratis. Je kunt direct starten met het zoeken naar tags in jouw omgeving. Houd er rekening mee, dat de tags niet het hele jaar door gezocht kunnen worden. Vaak zijn de tags in periodes van twee maanden te zoeken. Dit is enigszins afhankelijk van het aantal hiders in je omgeving.

Wanneer je een tag gevonden hebt, bezoek je de URL op de achterzijde hiervan en claim je de tag door de code die je op de tag vindt in te vullen. Let op, je mag maximaal twee tags claimen. Dit kan alleen als er twee verschillende versie van de tags zijn. Is er slechts één versie te vinden? In dat geval kun je uitsluitend die ene versie claimen. 

Snag the Tag badges 

Naast de tags die je fysiek verzameld, kun je ook virtuele badges verzamelen. Deze badges voeg je toe aan je profiel. De badges worden geactiveerd, nadat je een bepaald codewoord gevonden hebt. Het kan ook om een langere zin gaan. Er zijn ontzettend veel codewoorden te vinden, bijvoorbeeld in groepen op Facebook. Zoek digitaal naar de juiste woorden om de badges aan je profiel toe te kunnen voegen.

Meer informatie over Snag the Tag 

Niet alleen vind je in verschillende Nederlandse Facebook-groepen codewoorden om de badges aan je profiel toe te kunnen voegen. Je vindt er ook meer informatie over de werking van het spel. Naast de groepen op Facebook, zijn er op Instagram verschillende pagina’s te vinden die verder ingaan op dit spel. Uiteraard kun je ook op snagthetag.com kijken!

Snag the Tag FAQ

Bezoekers stellen ons regelmatig vragen over de wijze waarop Snag the Tag werkt. Bekijk hieronder de antwoorden op de vragen die het meest gesteld zijn.

Hoe werkt Snag the Tag?

Snag the Tag is een vorm van geocaching, waarbij je op zoek gaat naar tags. Er zijn een aantal belangrijke verschillen. Bij Snag the Tag neem je een tag altijd mee naar huis; bij geocaching laat je de schatten liggen. Zodra je een tag gevonden hebt, dien je de code op de achterzijde hiervan online in te voeren. Op die manier claim je de tag. Voor iedere tag die je vindt (per periode maximaal één of twee) kun je een coin verdienen.

Hoe kan ik een Snag the Tag vinden?

Maak een account aan op snagthetag.com om je zoektocht naar de eerste tags te kunnen starten. Op de website vind je de coördinaten van de locatie van de tags. Vervolgens is het aan jou om naar deze plek te navigeren.

Wat moet ik doen als ik een Snag the Tag gevonden heb?

Zodra je een Snag the Tag gevonden hebt, dien je de URL op de achterzijde hiervan te bezoeken. Op de webpagina kun je vervolgens de code op de tag invoeren, om deze op die manier te claimen.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *