T-Pump X draagbare luchtcompressor Review

Ken jij de risico’s van een te lage bandenspanning? Als gevolg hiervan heb je een langere remweg dan je gewend bent, wat kan leiden tot gevaarlijke situaties. Hetzelfde geldt voor de klapband, welke het gevolg kan zijn van een te lage bandenspanning. Niet onbelangrijk: een lage bandenspanning verhoogt het brandstofverbruik.

Reden genoeg om de bandenspanning regelmatig te controleren en waar nodig te verhogen. Dit kan bij tal van verschillende benzinestations in Nederland. Nog makkelijker is het gebruik van de T-Pump X draagbare luchtcompressor. In deze review vertel ik je meer over mijn ervaringen met dit product. 

9.0
totale score
8.5

Prijs

9.5

Functionaliteit

9.0

Gebruiksvriendelijkheid

9.0

Design

Gebruik van de T-Pump X draagbare luchtcompressor  

Onderzoek van de ANWB toont aan dat circa 60 procent van de auto’s binnen het Nederlandse wagenpark met een te lage bandenspanning de weg op gaat. Het beïnvloedt niet alleen de veiligheid van de bestuurder en passagiers, maar ook die van medeweggebruikers. Het op spanning brengen van de banden van je auto is daarbij heel eenvoudig. Met de T-Pump X draagbare luchtcompressor ga je nooit meer met een te lage bandenspanning de weg op. Daarbij hoef je niet voortdurend één of twee euro in de automaat bij het tankstation in jouw woonplaats te stoppen. 

De T-Pump X draagbare luchtcompressor is intuïtief in diens gebruik. Daarbij hoef je zelf geen inspanning te verrichten om de banden van je voertuig van lucht te voorzien; de luchtcompressor doet het werk voor je. De luchtcompressor gebruik je zowel voor het op spanning brengen van de banden, als voor het controleren van de huidige bandenspanning. Het compacte formaat van dit model maakt dat je deze eenvoudig meeneemt op vakantie. 

Je kunt de T-Pump X draagbare luchtcompressor voor je auto gebruiken, maar bijvoorbeeld ook voor het oppompen van de banden van je fiets. Of gebruik de T-Pump X draagbare luchtcompressor voor het verhogen van de bandenspanning in de banden van je motor. Maar wat dacht je van een opblaasbare tent?

Mijn ervaringen met de T-Pump X draagbare luchtcompressor  

Zelf was ik ook altijd iemand die te laat naar het tankstation reed om de banden van mijn auto op spanning te brengen. Daarbij heb ik in het buitenland soms lang moeten zoeken, voordat ik een tankstation vond waar zo’n automaat geboden werd. Sinds ik de T-Pump X draagbare luchtcompressor gebruik, heb ik er geen last meer van. Ik controleer de banden regelmatig op hun spanning en voorzie deze waar nodig van extra lucht. Het laat mij met een veilig gevoel op pad gaan naar onze volgende vakantiebestemming. 

Ik gebruik de T-Pump X draagbare luchtcompressor niet alleen voor het op spanning brengen van mijn autobanden. Ook voor het oppompen van de banden van de fiets zet ik dit apparaat in. Met twee kinderen bespaart het gebruik van deze luchtcompressor mij veel energie als we een middag gaan fietsen met het gezin. 

Het apparaat is zeer compact en makkelijk in z’n gebruik. De eerste keer is het even zoeken hoe je de gewenste luchtdruk instelt. 

T-Pump X draagbare luchtcompressor 

Voor- en nadelen van de draagbare luchtcompressor

Logischerwijs ben ik niet de enige, die de T-Pump X draagbare luchtcompressor inmiddels een paar keer gebruikt heeft voor het oppompen van banden. Hieronder vind je een overzicht van de voor- en nadelen die andere gebruikers noemen. 

VoordelenNadelen 
Robuust ontwerp, waarbij de behuizing van metaal gemaakt is. De capaciteit van de accu is met 2.600 mAh niet heel groot. 
Deze draagbare luchtcompressor is zeer breed inzetbaar (tot 10,3 bar en 150 PSI).  
Handig aanraakscherm, licht van gewicht en geleverd met een aantal accessoires.  

Conclusie: T-Pump X draagbare luchtcompressor kopen? 

Wanneer je zonder veel inspanning te moeten verrichten de banden van je auto, mountainbike of motor op wilt kunnen pompen raad ik je de T-Pump X draagbare luchtcompressor zeker aan. Vooraf stel je in welk type band je oppompt, aan de hand van vier modi waarvan de draagbare luchtcompressor voorzien is.

Daarbij heb je de keuze tussen BAR en PSI. Het model is scherp geprijsd, licht van gewicht en door z’n compacte formaat makkelijk mee te nemen. Doordat het apparaat een hoge druk ondersteunt is het mogelijk een band snel op te pompen; handig wanneer je onder tijdsdruk staat! Of in mijn geval: als je toch moet wachten om je auto op te laden dan maar meteen even de bandenspanning controleren.

Met een volle accu kun je circa acht à negen keer een fietsband oppompen. Diezelfde accucapaciteit is voldoende voor het op spanning brengen van zes autobanden.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *