Ga jij binnenkort op stedentrip naar Barcelona? Lees dan gauw verder. Barcelona is een prachtige Spaanse stad aan de Costa Brava. Zo kun je een stedentrip combineren met een strandvakantie. Barcelona is erg makkelijk te bereiken met het vliegtuig. Een vlucht van Amsterdam naar Barcelona boek je snel en eenvoudig en voor je het weet ben je in de stad. In en rondom de stad Barcelona kun je ook terecht voor avontuurlijke activiteiten. Hieronder vind je inspiratie voor een aantal avontuurlijke activiteiten in en rondom de stad! 

Fietsen door de stad 

Barcelona kun je goed verkennen op de fiets. Met de fiets kun je makkelijk langs de mooie bezienswaardigheden fietsen en hoef je niet overal naartoe te lopen. Ook hoef je zo niet met het openbaar vervoer te reizen. Je kunt er ook voor kiezen om mee te doen aan een georganiseerde fietstocht met gids door de stad. De gids kan je alles vertellen over de stad en de historie en zo leer je de stad op een sportieve manier kennen! Je kunt er ook voor kiezen om op eigen houtje de stad te verkennen en een fiets te huren. Zo kun je zelf kiezen welke plekken je bezoekt en alle tijd nemen om de stad al fietsend te verkennen. 

Helikoptertour 

Een andere manier om de stad op een avontuurlijke manier te leren kennen is met een helikoptervlucht. Vanaf de lucht heb je een waanzinnig uitzicht over de stad en kun je je ogen uitkijken. De piloot kan dingen uitleggen over de bezienswaardigheden en zo leer je verschillende plekken van de stad al goed kennen. Een helikoptervlucht kun je bij meerdere maatschappijen boeken. Je kunt ervoor kiezen om te vliegen met open of gesloten deuren. Dit maakt het bijvoorbeeld ook mogelijk om mooie foto’s en video’s te kunnen maken vanuit de helikopter. Leuk voor als je van reisfotografie houd! 

Bezoek Camp Nou 

Als je van voetbal houd kan een bezoek aan het voetbalstadion Camp Nou niet ontbreken. Het stadion van FC Barcelona is reusachtig groot en biedt plek voor bijna 100.000 bezoekers! Je kunt in dit voetbalstadion terecht voor een rondleiding. Zo leer je het hele stadion goed kennen en krijg je ook een goed beeld van de spelersruimtes. Uiteraard kun je er ook gewoon voor kiezen om een wedstrijd te bezoeken. Zo maak je de sfeer tijdens de wedstrijd mee, wat natuurlijk ook erg bijzonder moet zijn met zo’n beetje 100.000 bezoekers! 

Een boottocht 

Barcelona ligt aan zee en dat betekent dat je ook activiteiten aan zee kunt doen! Ga bijvoorbeeld op een boottocht tijdens zonsondergang en verken de zee en stranden in en rondom de stad. Vanuit de zee heb je ook een indrukwekkend uitzicht over de skyline van Barcelona. Zeker ook een leuke activiteit om te onthouden voor als je op vakantie naar Barcelona gaat! 

In Barcelona is veel te doen en te zien. Met al deze inspiratie voor activiteiten kun jij alvast een onvergetelijke vakantie naar de stad plannen!