De berg Fuji is met zijn 3776 meter de hoogste berg van Japan. Het is een vulkaan op de grens tussen de prefecturen Shizuoka en Yamanashi op het eiland Honshu. De berg ligt 112 kilometer ten zuidwesten van de Japanse hoofdstad Tokyo. Reizen naar Japan betekent naast Tokyo bezichtigen de Mount Fuji beklimmen. 

Vulkaan

Fuji, de hoogste berg van Japan, is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het land. Met zijn brede, ijzige piek is het al jaren een trekpleister voor toeristen. Vanuit Tokyo is er een rechtstreekse verbinding met de treinrit van Fuji Excursion.

Veel touroperators organiseren dagtochten of langere trektochten naar Mount Fuji vanuit de hoofdstad. De berg is ondanks zijn naam doet vermoeden eigenlijk helemaal geen berg want het is een stille vulkaan. Hij is voor het laatst uitgebarsten in 1707 en tot op vandaag nog actief. De vulkaan behoort tot één van de drie heilige bergen in Japan naast Tate en Haku. Daarnaast staat hij ook op de lijst van UNESCO als cultureel werelderfgoed van Japan.

Beklimmen

De berg wordt elk jaar door ongeveer driehonderdduizend mensen beklommen en vooral in de maanden juli en augustus. Een trektocht naar de top van de vulkaan Fuji is een avontuur dat je niet snel zal vergeten. Er zijn vier verschillende trektochten naar de top van de Fuji vanaf het vijfde tussenstation dat te bereiken is per auto. De routes lopen allemaal met de klok mee naar de top, maar sommige komen langs meren en andere langs ravijnen. Gemiddeld duurt de tocht ongeveer 6,5 uur om omhoog te gaan en 3,5 uur om terug te komen. In de andere maanden kan de berg ook beklommen worden, maar werkt het Japanse klimaat tegen.

Er zijn meerdere dagtochten naar Mount Fuji te boeken vanuit Tokyo. Ook voor mensen die niet enkele uren willen klimmen. Een standaard tour brengt je via de kabelbaan naar een uitkijkpunt op 2300 meter hoogte op de berg en meestal krijg je ook een rondvaarttocht over het Ashino meer dat je een prachtig uitzicht geeft over Mount Fuji. 

Travel Gear

Ben je op zoek naar verschillende travel artikelen, kijk dan ook eens op Lookingaround. Daar staan diversen ideeen op voor leuke gadgets of andere reisgerelateerde zaken.