Veel wandelaars merken dat ze uiteindelijk in een sleur komen. Ze maken telkens hetzelfde rondje en ze zien niet echt meer verbetering in hun prestaties. Graag zouden ze langere rondjes willen maken of hun snelheid verhogen, maar ze hebben geen idee hoe ze dit moeten aanpakken. Vervolgens blijven ze maar bij hun standaard rondje en verliezen ze hun motivatie om verder te gaan. Zonde! Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je prestaties te verbeteren en te trainen om jouw doelen op de lange termijn te behalen. Met de volgende drie tips gaat dit zeker lukken.

1.      Wissel trainingen af

Om een lange of snellere tocht vol te kunnen houden, is het belangrijk dat je je conditie verder opbouwt. Dat betekent dus ook dat er nóg meer gelopen moet worden. Misschien heb je hier echter weinig zin in of merk je dat je het plezier verliest omdat je zo vaak onderweg bent. In de winter vind je het misschien zelfs lastig om er überhaupt op uit te gaan met het slechte weer. Daarom is het belangrijk om altijd een alternatief achter de hand te hebben en de trainingen af kunt wisselen

Het is slim om een abonnement op een sportschool in tilburg te nemen. Zo kan je zelfs met slecht weer gewoon aan je conditie werken. Bovendien staan hier tal van apparaten en worden er soms ook speciale trainingen aangeboden. Dat geeft de uitgelezen kans om meerdere dingen uit te proberen en tegelijkertijd aan de conditie te werken. Door trainingen met elkaar af te wisselen blijft dit leuk en zal je merken dat je conditie met sprongen vooruit zal gaan.

2.      Samen trainen

Vind je het lastig om gemotiveerd te blijven of heb je eigenlijk geen idee hoe je dit precies aan moet pakken? Dan is het goed om een wandelmaatje op te zoeken. Iemand waarmee je deze lange wandelingen kunt maken. Zo wordt het wandelen niet alleen een stuk gezelliger, maar kun je elkaar ook motiveren om sneller of vaker te wandelen. Bovendien zal je merken dat je je op elkaars tempo gaat aanpassen. Wil je je prestaties verbeteren, dan kan het slim zijn om iemand te zoeken die al langere en snellere wandelingen dan jij maakt.

3.      De juiste schoenen

Als het je ondanks de lange trainingen maar niet lukt om de prestaties te verbeteren, kan het slim zijn om ook eens naar je sportoutfit te kijken. En dan met name je schoenen. Goede wandelschoenen zijn een absolute must als je het wandelen langer vol wilt houden. Zonder goede schoenen gaat dit je niet lukken. In elk geval niet zonder fysieke pijn en/of uitputting.

Twijfel je over de effectiviteit van jouw schoenen? Ga dan op zoek naar een speciaalzaak en laat je informeren door de deskundigen daar. Er zijn zelfs speciale winkels waarbij ze de schoen helemaal op maat kunnen maken. Geheel passend bij de stand van jouw voeten.