Vakantie in Duitsland is al enkele jaren de trend. Helaas nu met de Corona Crisis is dit een stuk minder geworden! Maar dat wil niet zeggen dat we niet teug kunnen kijken of alvast vorouit kunnen plannen. Hou in ieder geval het reisadvies Duitsland van de rijksoverheid in de gaten.  Niet alleen toeristen uit het buitenland komen jaarlijks naar de Noordzee, de Oostzee of de Duitse Alpen. Ook de lokale bevolking, brengt inmiddels maar al te graag hun vakantie in Duitsland door. En waarom ook eigenlijk niet? Duitsland heeft nu eenmaal enorm veel te bieden en het is niet voor niets dat jaarlijks vele toeristen naar het land trekken om te genieten van al het moois.

Boek een vakantie in de buurt van het prachtige Spreewald, breng de zomervakantie door in een vakantiehuis aan de Oostzee of neem een gezinsvakantie in het Harzgebergte. Tip! Boek direct een vakantiewoning bij Interhome, nu tot 28% korting! 

Wij hebben de beste en meest bijzondere locaties in dit prachtige nabijgelegen land voor je op een rij gezet!

Berlijn

Als je op vakantie bent in Duitsland mag een bezoek aan de hoofdstad natuurlijk niet ontbreken. Al jarenlang komen vanuit de hele wereld toeristen naar Berlijn om deze bijzondere stad te ontdekken. En heel vreemd is dit natuurlijk niet. De stad heeft een enorme charme, een rauwe uitstraling en een enorme historie. Bovendien is elke wijk in de stad weer net even iets anders, waardoor je op elke plek wel weer iets nieuws ontdekt.

Ga bijvoorbeeld uitgebreid shoppen in de Friedrichstraße, ontdek de vele cafés of verken een van de vele historische sites in de stad. Daarnaast wordt het uitgaansleven hier als een van de beste ter wereld gezien. Kortom, het is tijd voor een uitstapje naar de hoofdstad!

Ontspannen aan de Duitse zee

Al vele jaren trekken Duitse vakantiegangers naar de Nederlandse en Belgische stranden om te genieten van de zon, de zee en natuurlijk het strand zelf. Toch mag ook Duitsland zelf zeker niet klagen als het aankomt op mooie stranden.

Want je hoeft zeker niet direct naar Spanje, Italië of Frankrijk om te genieten van een mooi buitenlands strand, in Duitsland valt namelijk ook genoeg moois te ontdekken. Zo bieden de Baltische en Noordzee-eilanden je van alles om even helemaal tot rust te komen en te genieten van een vakantie aan zee. 

Lange zandstranden die vaak worden omringd door een prachtig duinlandschap en zijn voorzien van kristalhelder water brengen vakantiegangers even helemaal tot rust. Daarnaast zijn er op veel stranden vaak optimale condities om als windsurfer, kitesurfer of zeiler aan de slag te gaan. Een strandvakantie in Duitsland is hierdoor zeker geen illusie meer te noemen.

Berchtesgadener Land

In het uiterste zuiden van Duitsland kom je een werkelijk schitterende omgeving tegen genaamd het Berchtesgadener Land. Dit gebied beschikt over een enorme oppervlakte en is gevuld met een haast ontelbaar aantal fotogenieke natuurverschijnselen.  Helderblauwe meren, authentieke kerken en uitgestrekte weiden; het is hier allemaal te vinden. Vooral de wandelaars kijken hier hun ogen uit bij al het moois. 

Het Nationaal Park Berchtesgadener Land ligt rond de Königssee die – ingebed in het landschap van de Alpen – eigenlijk meer weg heeft van een Noors fjord. Ten slotte vind je er ook nog de bijzondere bedevaartkerk van St. Bartolomä. Let wel op: deze speciale kerk is alleen te bereiken via het water. Maar eenmaal bij aankomst ontdek je al direct dat deze trip absoluut de moeite waard is!

Saint Bartholoma

Heidelberg

Maar liefst 3 miljoen reizigers en toeristen trekken jaarlijks naar Heidelberg voor een bezoek aan misschien wel een van de mooiste steden van het land. Naast de schoonheid die de stad te bieden heeft, is het ook een perfecte stad voor de liefhebbers van geschiedenis. Heidelberg werd namelijk gespaard tijdens de Tweede Wereldoorlog en als gevolg staan veel gebouwen uit de 17e eeuw nog gewoon overeind. 

Maar ook als geschiedenis niet je favoriete vak op school was, is er nog meer dan genoeg om te ontdekken. Zo vind je er bijvoorbeeld de bekende Filosofenweg of de Köningsstuhl, maar ook de burchruïne is hier inmiddels uitgegroeid tot een ware toeristische trekpleister. 

Daarnaast heeft Heidelberg nog een ander voordeel: door het klimaat is het hier altijd net een stukje warmer dan op de meeste andere plekken in het land.

Dresden

De Saksische staatshoofdstad is de perfecte plek voor een vakantie in Duitsland. Een groot aantal historische gebouwen en uitgebreide winkelstraten wachten op je om ontdekt te worden.  Daarnaast is Dresden een ideale stad als het aankomt op het maken van een heerlijke fiets- of wandeltocht. Vooral een wandeling of een fietstocht langs de rivier de Elbe is iets dat eigenlijk niet mag ontbreken tijdens je bezoek.

Ook was Dresden vroeger een residentiestad van Saksische vorsten. Dit zegt je wellicht niet veel, maar het gevolg hiervan is dat je het ene na het andere indrukwekkende gebouw tegenkomt. Vooral de Dresden Zwinger, een uitgebreid paleizencomplex, is het bezoeken waard. Vroeger werd deze bijzondere plek voornamelijk als festivalterrein gebruikt, maar vandaag de dag is er een uitgebreid museum om te bewonderen. 

Spreewald

Goed, we hebben het wel even lang genoeg over ontspannen, wandelen en bewonderen van bezienswaardigheden gehad. Het is tijd voor iets meer actie – en daar kan het Spreewald ons maar al te goed mee helpen.

Het Spreewald is namelijk de ideale bestemming voor de avonturiers onder ons. Je kunt hier namelijk de meest wilde kanotochten of boottochten maken op de rivier. Maar ook fietsen over de prachtige paden in de omgeving is een optie. Ontdek bijvoorbeeld de Gurken-fietsroute, die middenin het gebied loopt.  

Uiteindelijk is ook in het Spreewald nog enige ruimte om weer even heerlijk tot rust te komen na alle activiteiten. Je komt er namelijk een uitgebreid welnessaanbod tegen.

Spreewald

Onze laatste tips voor een bijzondere vakantie in Duitsland

Het aanbod aan leuke plekken in Duitsland is enorm te noemen. Daarnaast zit er ook veel variatie in alle locaties die je kunt bezoeken. Een stedentrip naar Berlijn, met het gezin naar de Noordzee of Oostzee, of het maken van een rustige wandeling in de Alpen of het Beierse Woud; het is allemaal mogelijk.

Dankzij dit grote aanbod is het goed om vooraf alvast te bedenken wat je nu het liefste uit je vakantie door Duitsland zou willen halen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een heerlijke rustige omgeving? Dan is het Berchtesgadener Land een ideale optie. Maar voor iedereen die graag het avontuur opzoekt is het Spreewald weer een betere oplossing. Daarnaast zijn de vele kastelen en historische steden ideaal voor de liefhebbers van kunst en historie.

Kortom, bedenk vooraf goed wat je nu precies het liefste zou willen verkennen en meemaken. Want, hoe graag we het ook zouden willen, Duitsland heeft nu eenmaal teveel moois om in één vakantie te ontdekken!