Je hoort het steeds vaker en ook wetenschappers geven het aan: Blijft in beweging. Maar hoe kun je nu het beste in beweging blijven tijdens de Coronacrisis? Wandelevenementen zijn afgelast en we moeten sociale contacten de komende tijd zoveel mogelijk vermijden. Met het mooie weer wil iedereen graag naar buiten, gelukkig is er nog geen sprake van een volledige lockdown! Wij vroegen aan experts wat nu verstandig is om te doen. Ook zetten we even de richtlijnen op een rij wat je nu nog wel en niet mag.


let op:
de regels zijn verder aangescherpt en het advies is nu om zoveel mogelijk thuis te blijven.

update: 06-04-2020

Vragen over het buiten zijn tijdens Corona.

Hieronder zullen we alle vragen plaatsen die we krijgen via mail, social media of de telefoon over het wandelen, of buiten zijn tijdens de coronacrisis.

Mag je nog wel naar buiten om te wandelen?

Ja, Je mag nog naar buiten om te wandelen maar vermijd drukke plaatsen. Hou er rekening mee dat je met niet meer dan met drie mensen bij elkaar bent. En hou 1,5 meter afstand. Dit geldt niet voor gezinnen met kinderen of personen uit hetzelfde huishouden. 

Alle tips die we krijgen voor het buiten zijn tijdens Corona

Wij krijgen tips, of vragen experst om tips wat te doen tijdens deze moeilijke periode. Alle tips zullen we hier plaatsen zodat ook jij hier gebruik van kunt maken. Heb je zelf nog tips, ideeen of suggesties? Neem dan contact met ons op. Wat je ook doet, hou altijd de richtlijnen van het RIVM aan.

Begin vroeg met wandelen

Als het mogelijk is zet je wekker lekker vroeg en ga de zon tegemoet wandelen. Het is dan nog lekker rustig zodat je toch je dagelijkse portie beweging hebt gehad voordat iedereen wakker is.

Let ook onderweg op hygiëne

Zoals iedereen nu wel weet verspreid corona zich via vochtdruppels, zoals speeksel. Indien je toch moet niezen doe dit dan in je elleboog en snuit je neus in een papieren zakdoekje. Raak onderweg zo min mogelijk onderwerpen aan. En natuurlijk bij thuiskomst minimaal 20 seconden je handen wassen.

Ga op Stacation

Een tip die we kregen van cakereisjes (instagram).
Hey wij zijn momenteel op “staycation”. We doen alles wat we normaal op reis ook doen, maar dan thuis en in de tuin. We hebben een heel lijstje opgesteld met dingen die we anders doen op reis en die gaan we deze week doen: met de telegeleide auto’s op de straat spelen, want er rijden nu toch geen auto’s, badminton, skateboarden, jeu de boules, een wandeling naar het winkeltje, yahtzee spelen, samen aperitieven, maar ook wat sporten. Op deze manier krijgen onze kids toch een beetje het gevoel van vakantie te hebben. Hebben zijn en wij wel nood aan en het lukt best ! Gisteren al veel plezier gehad. Staat allemaal in een story highlight op mijn pagina. 

Ga lezen

Er zijn voldoende boeken te lezen over wandelen, Meer energie, rust in je hoofd en een gezonder leven! Wanda Catsman is een gediplomeerd wandeltrainer en FitStap Coach en heeft een gratis e-book: starten met wandelen! Download nu dit e-book gratis en lees wat je het beste kan doen met wandelen.

Los mysteries op

Vanuit de geocaching community kregen we de opmerking om mysteries op te lossen. Een perfecte manier om alvast een lijst met opgeloste mysteries klaar te hebben. Als we weer vollop naar buiten mogen hebben we voor jaren genoeg aan opgeloste misteries. 

Pas je verwachtingen aan

De volgende tips kregen we van onze collega Jelle

  • Zoek gebieden op met weinig mensen.
  • Als je kunt ga te voet of met de fiets, los van dat beweging en de buitenlucht je al goed doet voordat je ter plaatste bent, mijd je ook de kans op besmetting bij een parkeerplaats of tankstation. Goed voor jou, goed voor het milieu!
  • Wandelen is natuurlijk een toegankelijke manier om actief buiten te zijn, maar ook met kano varen beperk je al snel sociaal contact bij drukte.
  • Pas je verwachtingen aan, neem genoegen met die middag in dat stukje bosperceel waar niemand is ipv dat mooie natuurgebied. Hang je tarp op, oefen wat bushcraft vaardigheden zoals het snijden van hout of het maken van een touw, ga op zoek naar wildsporen of bekijk eens goed wat in je omgeving leeft.
  • Maak een plan, wat wil je eigenlijk nog leren buiten? Hoe kun je dit doen en wat heb je er voor nodig? Hoe plan ik die 3 daagse kanotocht of week offroad rijden? Een goede voorbereiding is het halve werk en minstens net zo leuk!