Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Wandelen is een uitstekende training met weinig impact. Verschillende studies tonen aan dat het meerdere fysieke en mentale voordelen biedt. Van het verminderen van angst tot het voorkomen van osteoporose, wandelen is een buitenactiviteit die voordelen biedt die verder gaan dan alleen natuur en plezier.

In tegenstelling tot het lopen op een loopband of een verhard pad is het wandelen in de buitenlucht veel meer. Soms met onvoorspelbare variabelen. Natuurlijk maken deze variabelen deel uit van wat het zo leuk maakt! Of je nu wandelt in de bossen van Nederland of de bergen in Oostenrijk, met of zonder wandelstokken, gebruik de volgende wandeltips om je eerste wandelingen tot een succes te maken.

Begin klein en kies het juiste pad voor jouw niveau

Selecteer een wandeling die iets korter is dan de afstand die je normaal kunt lopen op een vlakke of verharde ondergrond. Om een schatting te maken van de tijd die nodig is om het pad te wandelen, berekent je een tempo van ongeveer 3 kilometer per uur. Bekijk vervolgens de eventuele hoogteverschillen en voeg een uur toe aan de geschatte wandeltijd voor elke 300 meter stijging. Nadat je een of twee keer op pad bent geweest, heb je een idee welke veranderingen in afstand en hoogte goed voor je werken.

Maak jezelf vertrouwd met het pad

Nadat je een route hebt geselecteerd, zoek een kaart van het gebied en bekijkt de gegevens. Er zijn enkele uitstekende online websites beschikbaar. Kijk of het parcours in een ronde loopt, of dat je dezelfde weg terug moet gaan. Let op kruisende paden waar je mogelijk een verkeerde afslag zou kunnen maken. Ik hou er ook van om een goede lunchplek te zoeken, zoals een meer of een piek met uitzicht.

Controleer het weer

Voorafgaand aan je wandeling, en nogmaals een paar uur eerder, controleer het weer. Dit geeft je waardevolle informatie over hoe je je moet kleden en wat je moet inpakken. Als het weer slecht wordt voorspeld, geeft dit je de kans om je plannen te veranderen in plaats van verrast te worden als je al onderweg bent. Vergeet ook zeker niet om een app zoals buienrader op je telefoon te installeren.

Beginnen Met Wandelen Tips

Vertel iemand waar je zal zijn

Het is belangrijk dat iemand die niet mee wandelt, de route kent en weet wanneer hij zich zorgen moet maken en om hulp moet vragen. Opmerking Ik zei niet: “wanneer je verwacht dat je klaar bent.” De “zorgtijd” kan enkele uren later zijn dan je geplande finish. Dit kan verschillende redenen hebben; omdat je langzaam wandelen, een prachtig uitzicht hebt of misschien een pijnlijke enkel die ervoor zorgt dat je langzamer loopt dan normaal.

Een andere optie is om een noodapparaat mee te nemen, zoals de SPOT-tracker (klik voor de actuele prijs), waarmee je noodhulp kunt oproepen. Een waarschuwing, apparaten zoals de SPOT zijn geen excuus om de verantwoordelijkheid voor je eigen persoonlijke veiligheid te ontlopen – ze zijn een back-up.

Pak de 10 hoogstnoodzakelijke dingen in

Deze 10 hoogstnoodzakelijke spullen zijn artikelen die je moet inpakken om buiten veilig te blijven, inclusief het niet gepland moeten overnachten. Afhankelijk van de lengte en de afgelegen ligging van je wandeling, vergroot of verklein je elk item. Op een korte zomerwandeling in de buurt van diensten zou een compacte nooddeken voldoende moeten zijn. Een afgelegen winterwandeling zou echter iets uitgebreider moeten zijn. Hieronder de 10 essentiële items:

Tien essentiële dingen;

Deze lijst kan er ontmoedigend uitzien, maar als je hem eenmaal hebt aangepast aan je wandeling, zal het niet zo erg zijn. De meeste van deze spullen heb ik al standaard in mijn dag rugzak zitten. Oja, vergeet niet om je waterzak na gebruik schoon te maken. Dit ben ik een keer vergeten, je wil niet weten wat er toen allemaal in zat.

Rugzak Hoogstnoodzakelijke Dingen

Draag de juiste schoenen en sokken

Pijnlijke voeten kunnen je wandeling goed verpesten. Investeer in kwalitatief goede wandelschoenen en sokken. Lees dan ook zeker even artikel over hoe je je wandelschoenen kunt uitkiezen. Dit betekent niet dat meteen hoge zware lederen schoenen moet aanschaffen. Er zijn veel “lichte wandelschoenen” beschikbaar die heel comfortabel zitten en ook licht zijn. Beknibbel ook niet op sokken en in godsnaam … en neem geen katoen! Wol of synthetische sokken zijn de juiste keuze. Neem ook blaarpleisters mee, je zou ze maar nodig hebben. Wandelwol is eventueel ook een optie.

Kleed je voor succes

Zodra je voeten goed zijn verzorgd, is goed aankleden de sleutel tot comfort tijdens je wandeling. Sla alles van katoen over, het wordt vochtig en blijft vochtig, waardoor je klam aanvoelt en schaafwondjes veroorzaakt. Ga in plaats daarvan voor synthetische stoffen. Draag laagjes die je naar behoefte kunt aan- of uitdoen. Hierdoor kun je je gemakkelijk aanpassen aan wisselende weersomstandigheden. Pak ten slotte een extra warme laag boven wat je denkt nodig te hebben, bij voorkeur iets dat ook de wind zal tegenhouden.

Houd het licht

Oké, ik heb je net verteld om 10 spullen in te pakken, dan ga ik je nu vertellen dat je je tas zo licht mogelijk moet houden. Dit betekent kiezen voor de lichtste van elk item. Bijvoorbeeld een tube zonnebrandcrème op reisformaat in plaats van de Niveau 500ml zonnebrand die je in de uitverkoop hebt gevonden.

Houd je eigen tempo aan

Als je voor het eerst op pad gaat, heb je misschien het gevoel dat je als een speer vooruit gaat. Aan het einde van de dag ben je echter een nul als je geen tempo maakt. Kies in plaats daarvan een tempo dat je de hele dag kunt volhouden. In het begin voelt het misschien een beetje ongemakkelijk, maar na een paar kilometer, vooral bergop, zul je blij zijn dat je je energie hebt bespaard.

Laat geen sporen achter

De prachtige natuur waar we mogen lopen zullen alleen mooi blijven als we voor ze zorgen. Neem de tijd om de Leave No Trace Seven Principals te lezen en ze te volgen. Het is aan elke buitenliefhebber om voor onze natuur te zorgen. In het kort komen de 7 principes hier op neer:

Met deze tips hoop ik dat je dit seizoen gaat wandelen. Waar ga je heen? Laat een reactie achter om je ideeën te delen; Ik hoor ze graag!

Extra tip

Als laatste heb ik nog een extra tip voor je. Zorg ervoor dat je weet hoe je je wandelschoen moet strikken. Op deze manier kun je op een eenvoudige manier voor verlichting zorgen of blessures voorkomen.

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!