Wandelschoenen

Een goed paar wandelschoenen heb je zeker nodig als je vaak naar buiten gaat. Of het nu een dagwandeling is of een meerdaagse hike tocht. Je wandelschoenen heb je altijd bij je. Om je op weg te helpen hebben we de volgende serie voor je gemaakt waarbij we alle aspecten van de wandelschoen zullen behandelen.

Hoe kies je je volgende paar wandelschoenen?

Een nieuw paar wandelschoenen uitzoeken doe je niet zomaar. Jij weet net als ik dat een goed paar wandelschoenen ontzettend belangrijk zijn. Maar hoe kies je nu je volgende paar uit? Weet jij waar je op moet letten? Welke merken wandelschoenen zijn er? Er is zo’n groot aanbod aan wandelschoenen dat het moeilijk is om een goede keuze te maken alleen op basis van het uiterlijk van de schoen, mijn advies; niet doen! In ons artikel: Hoe kies je je volgende paar wandelschoenen leggen we je precies uit waar je op moet letten bij een nieuw paar wandelschoenen, maar ook welke categorieën er allemaal zijn en wanneer en hoe je je het beste je schoenen kan passen.

Hoe loop je nu het beste je nieuwe wandelschoenen in?

Als je nieuwe wandelschoenen hebt gekocht kan het zomaar zijn dat ze in één keer perfect zitten. Echter bij de meeste mensen, en ook bij mij, is dat niet het geval. Wij moeten onze schoenen inlopen. Dit moet wel op de juiste manier gebeuren anders kan het zo maar zijn dat je er nog meer last van gaat krijgen. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Echter door te luisteren naar onze lezers en eigen ervaringen van onze bloggers weten we wat wel en niet werkt! Wij geven je daarom dé 5 tips om je wandelschoen in te lopen.

Hoe strik je je wandelschoenen?

Iets wat je iedere dag doet en eigenlijk nooit verder aandacht aan schenkt, je veters strikken. Maar wist je ook dat je dit op verschillende manier kan doen. Niet alleen voor het uiterlijk van de schoen, maar meer voor het verlichten van pijn of zelfs pijn voorkomen. Jazeker er is een manier om je wandelschoen te strikken om pijn te voorkomen of verlichten! Wij hebben er een compleet artikel over geschreven zodat ook jij nu de beste manier weet om je pijn te verlichten met alleen maar het strikken van je wandelschoenen.

Wat is de beste manier op je wandelschoenen te onderhouden?

Als je zuinig bent op je wandelschoenen dan kunnen ze zeker wel een aantal jaar meegaan. Echter als je ze verwaarloost dan kan het zomaar zijn dat je iedere jaar nieuwe kunt kopen. Natuurlijk zullen je wandelschoenen vies worden. En misschien is dat nog wel een understatement ook nog. Alleen als je na gebruik goed schoonmaakt en verzorgt kunnen ze inderdaad nog jaren mee. Wij hebben dan ook een makkelijk stappenplan voor het onderhouden van je wandelschoenen gemaakt samen met een paar praktische tips. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen.

Welke wandelsokken kun je het beste uitkiezen?

Als je je wandelschoenen hebt en ze lekker zitten dan wil je natuurlijk ook dat je er de juiste sokken bij hebt. Zeker met verschillende weersomstandigheden kan het een verschil maken welke sokken je aan hebt in je wandelschoenen. In ons artikel hebben we uitgelegd hoe je wandelsokken moet kiezen en waar je op moet letten bij de pasvorm en de verschillen in sokhoogtes. Ook hebben we de verschillende materialen uitgelegd waarvan sokken gemaakt kunnen zijn. Op deze manier kan ook jij een goede beslissing maken om de juiste wandelsokken te kiezen.