België is een ideale bestemming voor een wandelvakantie. Het ligt dichtbij Nederland, maar is toch weer anders dan een vakantie in eigen land. België heeft veel mooie plekken om te kunnen wandelen. In het Belgische landschap vind je kastelen, rivieren, kloosters en burchten.

Of je nou een fanatieke wandelaar bent of het rustig aan wilt doen, in België kan het allemaal. Voor elk niveau is er een geschikte locatie te vinden, de wandelroutes variëren is sterkte en zijn erg afwisselend. Wandelen in België is goed mogelijk in elk zeiszoen.

Waar wandelen in België

België heeft veel verschillende streken die geschikt zijn om te wandelen. Denk bijvoorbeeld aan de Ardennen, de Voerstreek, Pajottenland en Hageland. Hieronder zullen alle plekken een voor een worden besproken. In België kan je korte wandelroutes lopen of meerdaagse wandelroutes. Je kunt ook langs de kust van België gaan wandelen, geniet van het strand, de zee en het duingebied.

De ardennen

Iedereen zal bij een wandelvakantie in België als eerste aan de Ardennen denken en dat is niet voor niks. De Ardennen zijn maar een uurtje rijden vanaf Nederland, je komt in een landschap met dichte bossen, heidevelden en grasland. Er zijn veel verschillende mooie wandelroutes mogelijk in de Ardennen. Je kunt gaan wandelen in de Hoge Venen, de Dam van Gikeppe, de Ninglinspo of de Hoëgne. De routes verschillen in aantal kilometers en je kunt er zo lang over doen als je zelf wilt.

Een aanrader is om te gaan wandelen rond de Vresse de Valleivan de Semois. Dit is een route van 13 kilometer en brengt je langs een aantal mooie panoramapunten. Je loopt over de ‘Pont de claires’, dat is een brug die gemaakt is van gevlochten takken. Al met al is dit een erg mooie wandelroute. Zo zie je maar weer, met een wandelvakantie in de Ardennen heb je voldoende mogelijkheden om te wandelen.

De voerstreek

De Vloerstreek ligt op de grens van Nederland, België en Duitsland. Het gebied is groen en heuvelachtig. De kern van de Voerstreek wordt gevormd door de vier dorpen in het midden van de Voerstreek. Je loopt langs verschillende riviertjes en kapelletjes en kunt constant genieten van de mooie natuur.

Pajottenland

Tijdens de wandelroute door pajottenland geniet je van mooie landschappen en mooie dorpjes. Je zult je gelijk thuis voelen in Pajottenland.

Hageland

In de regio Hageland zijn veel verschillende wandelroutes te vinden, denk hierbij aan de Abenowandeling, de Alsbergwandeling of de Bergbroekwandeling. Deze wandelroutes zijn variërend en je bent constant omringt door de mooie natuur.

Je kan natuurlijk ook een stadswandeling doen in België, of combineer een wandelroute met een stedentripje. Bezoek bijvoorbeeld Brugge, Gent of Antwerpen.

Waarom op wandelvakantie in België

Misschien vraag jij je wel af waarom een wandelvakantie nou zo leuk is. Als eerste zal je de natuur echt goed ervaren. Je loopt constant door de natuur en ontdekt nieuwe plekjes. Tijdens een wandelvakantie hoef je nergens over na te denken en kan je goed je hoofd leegmaken. Verder zie je plekken die je anders nooit zou zien.

Met de auto reis je snel langs alle plekken en met een wandelvakantie doe je er langer over. Doordat je wandelt kan je veel meer plekken zien en alles echt goed in je opnemen. Je leert op wandelvakantie ook om door te zetten, soms moet je gewoon nog een stuk doorlopen voordat je bij het hotel aankomt. Als je eenmaal bij je hotel bent aangekomen zal je je euforisch voelen. Een wandelvakantie is heel wat anders dan een zonvakantie of wintersport, maar een ervaring die je nooit zal vergeten.

Belangrijke informatie voor een wandelvakantie

Er zijn een aantal dingen die je moet weten voor je op wandelvakantie gaat. Als eerst is het belangrijk om goede wandelschoenen te hebben, zorg ervoor dat deze goed zijn ingelopen en lekker zitten. Zorg ervoor dat je altijd voldoende eten en drinken meeneemt, wandelen is intensief en het is belangrijk om genoeg te drinken.

Het kan handig zijn om regenkleding mee te nemen, dit is natuurlijk afhankelijk van de tijd van het jaar en het weer op de dag dat je gaat wandelen. Neem ook zonnebrand mee als de zon schijnt, het is erg belangrijk om je goed in te smeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *