Beste waterdichte telefoonhoesjes

Bij het kiezen van het ideale waterdichte telefoonhoesje is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften en omstandigheden waarin het zal worden gebruikt. Voor de budgetbewuste gebruiker is de waterdichte telefoonhoesje IPX8 van Decathlon een uitstekende keuze, omdat het betrouwbaar is voor basisbescherming tegen water tot een diepte van een meter gedurende 30 minuten, ideaal voor dagelijks gebruik of lichte watersportactiviteiten.

Bekijk hieronder mijn top 3 keuze waterdichte telefoonhoesjes van dit moment.

Mijn selectiecriteria

Icon webshop bekeken

5

Beoordeelde onderzoeken

Icon verzamelde reviews

81

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

1.6

Bestede uren

Icon bekeken producten

9

Onderzochte producten

Beste waterdichte telefoonhoesjes

Waterdicht telefoonhoesje
decathlon.nl (€9,99)
Updated: 13 september 2022 - 06:55

Een van de beste waterdichte telefoonhoesjes is het model van ITIWIT met klasse IPX8. Dit waterdichte telefoonhoesje heeft een handig koord wat om je nek kan hangen. Het schuifmeganisme om dit hoesje open en dicht te maken is handig. Het ging voor mij redelijk stroef, maar dan weet ik zeker dat deze wel waterdicht is.

Ik kan er ongeveer een meter diep mee gaan, gedurende een periode van een half uur. Voor de standaard zwemdagen meer dan voldoende. Voor het duiken is het natuurlijk minder geschikt.

Daarnaast vind ik het wel handig bij slecht weer om deze mee te nemen, je weet hoe snel en hard het soms in Nederland kan regenen.

Als laatste vind ik het wel jammer dat er geen extra vakje in zit waar ik ook nog andere spulletjes in kwijt kan die ook niet nat mogen worden.

Voordelen

 • Beschermt tegen water, stof en zand (IPX8)
 • Touchscreen blijft goed werken door het hoesje
 • Transparant ontwerp voor goede zichtbaarheid
 • Inclusief nekkoord voor gemakkelijk dragen

Nadelen

 • Kan moeilijk te openen zijn voor sommige mensen
 • Geen extra vak voor andere kleine spullen
 • Alleen beschikbaar in één maat (small)

Naast het telefoonhoesje van ITIWIT heb ik ook naar dit model van TravelMore gekeken. Dit telefoonhoesje heeft een haakje aan de bovenzijde. Hiermee bevestig je het hoesje middels een karabijnhaak aan je tas of broek. Zelf vind ik dit wat minder praktisch.

Ook kun je een koord aan het telefoonhoesje bevestigen, om deze om je nek te kunnen hangen. Het nekkoord wordt standaard meegeleverd. 

Het openen van dit hoesje gaat wat minder, je dient aan de clips aan de zijkant te draaien, laten we zeggen dat je er even handigheid in moet krijgen.

Dit hoesje valt binnen klasse IPX8 (hoogste klasse) en biedt net als het model van ITIWIT de mogelijkheid om het touchscreen te gebruiken. De verpakking bevat twee hoesjes, welke niet alleen waterdicht zijn maar ook blijven drijven.

Voordelen

 • Beschermt tegen water, stof en zand (IPX8)
 • Inclusief nekkoord voor gemakkelijk dragen
 • Drijvend ontwerp voor extra veiligheid
 • Wordt geleverd in een set van 2 hoesjes

Nadelen

 • Kan moeilijk te openen zijn voor sommige mensen
 • Kan lastig zijn om alle lucht uit het hoesje te krijgen
 • Geen extra vak voor andere kleine spullen

Als laatste heb ik gekeken naar het waterdichte telefoonhoesje van Phreeze. Net als de andere modellen wordt ook deze variant geleverd met een nekkoord.

Het Phreeze waterdichte telefoonhoesje valt ook binnen klasse IPX8, net als alle andere, en dus goed voor alleen zwemmen. Hou daar wel rekening mee.

Een voordeel ten opzichte van de andere is dat deze een soort luchtrand (een airbag?) heeft, waardoor deze altijd zal blijven drijven.

Verder gaat het openen net iets makkelijker dan de Travelmore en daarom ook voor mij de beste keus qua prijs/kwaliteit verhouding.

Voordelen

 • Beschermt tegen water, stof en zand (IPX8)
 • Drijvend ontwerp voor extra veiligheid
 • Meerdere kleuropties beschikbaar (zwart, wit, groen, blauw, roze)
 • Airbag-ontwerp zodat deze blijft drijven

Nadelen

 • Geen extra vak voor andere kleine spullen
 • Kan lastig zijn om alle lucht uit het hoesje te krijgen
 • Beeld is minder onder water

Verschillende klassen in waterdichtheid 

Bij het vergelijken van verschillende waterdichte hoesjes zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk aan de wijze waarop je het hoesje bij je kunt dragen, het formaat van het hoesje en de waterdichtheid ervan. De mate waarin een telefoonhoesje waterdicht is, wordt uitgedrukt in verschillende klassen. Deze klassen lopen uiteen van IPX1 tot en met IPX8. Een telefoonhoesje binnen klasse IPX8 biedt de beste bescherming. 

Houd er rekening mee dat alleen telefoonhoesjes binnen categorieën IPX7 en IPX8 volledig waterdicht zijn. Onder IPX5 en IPX6 schaart men hoesjes die waterbestendig zijn, wat concreet betekent dat het hoesje onder water geen bescherming biedt. 

Klasse Waterdichtheid
IPX1Beschermd tegen druppels (paar druppels, niet bij regen) 
IPX2Beschermd tegen druppels (paar druppels, niet bij regen)
IPX3Beschermd tegen spatwater (naast de wastafel)
IPX4Beschermd tegen spatwater (bij een regenbui) 
IPX5Waterbestendig (bij hevige regenval)
IPX6Waterbestendig (bij het laten vallen van een glas water)
IPX7Waterdicht (<1 meter diepte, gedurende 30 minuten)
IPX8Waterdicht (>1 meter diepte, gedurende 30 minuten)

Tip: Bekijk ook eens ons artikel over de beste waterdichte rugzakken. Op deze manier hou je de rest ook droog.

Voordelen van waterdichte telefoonhoesjes 

Tijdens het snorkelen, kanoën en bijvoorbeeld zwemmen neem je het liefst een telefoon mee. Op deze manier kun je foto’s maken onder water, een noodsignaal sturen op het moment dat je hulp nodig hebt en bijvoorbeeld navigeren.

Datzelfde geldt voor het gebruik van je telefoon tijdens een hevige regenbui, of het passeren van een beek tijdens een wandeling. Met waterdichte telefoonhoesjes neem je jouw smartphone altijd met je mee, zonder bang te hoeven zijn dat het toestel na de outdoor activiteiten niet meer werkt. 

Handig aan de moderne waterdichte telefoonhoesjes is dat je het touchscreen kunt blijven gebruiken als de smartphone in het hoesje verpakt zit. Zelfs het nemen van foto’s is mogelijk, doordat het hoesje transparant is.

Daarbij maakt het nekkoord aan deze hoesjes het heel makkelijk om je telefoon mee te nemen als je geen tas of bijvoorbeeld broekzak hebt. 

waterdicht telefoonhoesje

Nadelen van waterdichte telefoonhoesjes 

Hoewel je het touchscreen van je toestel in de basis kunt blijven gebruiken, geldt hierop een uitzondering. Houd er namelijk rekening mee, dat de druk onder water maakt dat het touchscreen daar niet altijd even goed reageert. Gebruik je volumeknop om foto’s te maken. 

Daarbij zitten er grenzen aan de waterdichtheid van een telefoonhoesje. Zoals eerder in dit artikel genoemd werd, bieden sommige hoesjes tot een half uur bescherming op een meter diepte. Bij andere hoesjes geldt dit voor een diepte van dertig meter. Het maakt de meeste hoesjes ongeschikt voor mensen die regelmatig duiken. 

Tegenwoordig worden steeds meer telefoons uitgerust met een IPX classificering. Kijk dus goed voordat je een waterdicht telefoonhoesje aanschaft of je telefoon zelf al niet waterproof is.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *