Een regenbui hoeft geen reden te zijn om hele dagen binnen te zitten. Trek je waterdichte jas, broek en schoenen aan om een mooie wandeling of fietstocht te maken in de natuur. De natuur heeft je veel te bieden in de regen. Denk aan het tikken van de regendruppels op de bladeren. Daarbij brengen de plassen op de zandpaden je kinderen veel plezier.

Om ook tijdens een regenbui te kunnen blijven navigeren of foto’s te kunnen maken met je mobiele telefoon, is het raadzaam te kiezen voor een van de beste waterdichte telefoonhoesjes. Een waterdicht telefoonhoesje komt daarnaast van pas bij outdoor activiteiten waarbij je kleine beekjes moet passeren, of bijvoorbeeld tijdens het beoefenen van watersporten. In dit artikel zet ik de best geteste waterdichte telefoonhoesjes voor je op een rijtje. 

In dit artikel zet ik de beste waterdichte telefoonhoesjes voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon Beoordelde Onderzoeken

5

Beoordeelde onderzoeken

Icon Verzamelde Reviews

81

Verzamelde opmerkingen

Icon Besteede Uren

3

Bestede uren

Icon Onderzochte Producten

9

Onderzochte producten

Beste waterdichte telefoonhoesjes

Een van de beste waterdichte telefoonhoesjes is het model van ITIWIT met klasse IPX7. Dit kleurloze telefoonhoesje heeft een handig koord, welke je om je hand kunt binden of bijvoorbeeld aan een rugzak vast kunt maken. Doordat het hoesje kleurloos is, kun je de telefoon bedienen terwijl deze in het ITIWIT hoesje verpakt zit. Het hoesje biedt je telefoon bescherming bij het beoefenen van de meeste watersporten. Je kunt dit model van ITIWIT gebruiken tot een diepte van een meter, gedurende een periode van een half uur.

Handig aan dit hoesje: het touchscreen van je mobiele telefoon blijft werken en ook het nemen van foto’s met het toestel is mogelijk.

PluspuntenMinpunten
Beschermt tegen water, stof en zand (IPX7)Kan moeilijk te openen zijn voor sommige mensen
Touchscreen blijft goed werken door het hoesjeNiet geschikt voor langdurige onderdompeling (IPX7)
Transparant ontwerp voor goede zichtbaarheidAlleen beschikbaar in één maat (small)
Inclusief nekkoord voor gemakkelijk dragenGeen extra vak voor andere kleine spullen
Geschikt voor verschillende soorten telefoons

Naast het telefoonhoesje van ITIWIT is ook dit model van TravelMore het overwegen waard. Dit telefoonhoesje is transparant en heeft een handig haakje aan de bovenzijde. Hiermee bevestig je het hoesje middels een karabijnhaak aan je tas of broek. Ook kun je een koord aan het telefoonhoesje bevestigen, om deze om je nek te kunnen hangen. Het nekkoord wordt standaard meegeleverd. 

Dit hoesje valt binnen klasse IPX8 (hoogste klasse) en biedt net als het model van ITIWIT de mogelijkheid om het touchscreen te gebruiken. De verpakking bevat twee hoesjes, welke niet alleen waterdicht zijn maar ook blijven drijven. 

PluspuntenMinpunten
Beschermt tegen water, stof en zand (IPX8)Kan moeilijk te openen zijn voor sommige mensen
Inclusief nekkoord voor gemakkelijk dragenAlleen beschikbaar in zwart
Drijvend ontwerp voor extra veiligheidKan lastig zijn om alle lucht uit het hoesje te krijgen
Wordt geleverd in een set van 2 hoesjesGeen extra vak voor andere kleine spullen

Een derde optie voor het beschermen van je telefoon bij watersporten of andere outdoor activiteiten in een vochtige omgeving is het waterdichte telefoonhoesje van YOSH. Net als het model van TravelMore wordt ook deze variant geleverd met een nekkoord en in een verpakking met twee stuks. 

Het YOSH waterdichte telefoonhoesje valt binnen klasse IPX8, wat een goede bescherming biedt bij bijvoorbeeld zwemmen. Een telefoon zal blijven werken, wanneer je deze in het hoesje op dertig meter diepte gedurende een half uur bewaart. Net als bij de reeds genoemde telefoonhoesjes, blijft het touchscreen te gebruiken. 

PluspuntenMinpunten
Beschermt tegen water, stof en zand (IPX8 tot 30 meter)Geen extra vak voor andere kleine spullen
Drijvend ontwerp voor extra veiligheidKan lastig zijn om alle lucht uit het hoesje te krijgen
Meerdere kleuropties beschikbaar (zwart, wit, groen, blauw, roze)
Airbag-ontwerp voor extra schokbestendigheid

Verschillende klassen in waterdichtheid 

Bij het vergelijken van verschillende waterdichte hoesjes zijn er een aantal factoren om rekening mee te houden. Denk aan de wijze waarop je het hoesje bij je kunt dragen, het formaat van het hoesje en de waterdichtheid ervan. De mate waarin een telefoonhoesje waterdicht is, wordt uitgedrukt in verschillende klassen. Deze klassen lopen uiteen van IPX1 tot en met IPX8. Een telefoonhoesje binnen klasse IPX8 biedt de beste bescherming. 

Houd er rekening mee dat alleen telefoonhoesjes binnen categorieën IPX7 en IPX8 volledig waterdicht zijn. Onder IPX5 en IPX6 schaart men hoesjes die waterbestendig zijn, wat concreet betekent dat het hoesje onder water geen bescherming biedt. 

Klasse Waterdichtheid
IPX1Beschermd tegen druppels (paar druppels, niet bij regen) 
IPX2Beschermd tegen druppels (paar druppels, niet bij regen)
IPX3Beschermd tegen spatwater (naast de wastafel)
IPX4Beschermd tegen spatwater (bij een regenbui) 
IPX5Waterbestendig (bij hevige regenval)
IPX6Waterbestendig (bij het laten vallen van een glas water)
IPX7Waterdicht (<1 meter diepte, gedurende 30 minuten)
IPX8Waterdicht (>1 meter diepte, gedurende 30 minuten)

Tip: Bekijk ook eens ons artikel over de beste waterdichte rugzakken. Op deze manier hou je de rest ook droog.

Voordelen van waterdichte telefoonhoesjes 

Tijdens het snorkelen, kanoën en bijvoorbeeld zwemmen neem je het liefst een telefoon mee. Op deze manier kun je foto’s maken onder water, een noodsignaal sturen op het moment dat je hulp nodig hebt en bijvoorbeeld navigeren. Datzelfde geldt voor het gebruik van je telefoon tijdens een hevige regenbui, of het passeren van een beek tijdens een wandeling. Met waterdichte telefoonhoesjes neem je jouw smartphone altijd met je mee, zonder bang te hoeven zijn dat het toestel na de outdoor activiteiten niet meer werkt. 

Handig aan de moderne waterdichte telefoonhoesjes is dat je het touchscreen kunt blijven gebruiken als de smartphone in het hoesje verpakt zit. Zelfs het nemen van foto’s is mogelijk, doordat het hoesje een transparante kleur heeft. Daarbij maakt het nekkoord aan deze hoesjes het heel makkelijk om je telefoon mee te nemen als je geen tas of bijvoorbeeld broekzak hebt. 

Waterdicht Telefoonhoesje

Nadelen van waterdichte telefoonhoesjes 

Hoewel je het touchscreen van je toestel in de basis kunt blijven gebruiken, geldt hierop een uitzondering. Houd er namelijk rekening mee, dat de druk onder water maakt dat het touchscreen daar niet altijd even goed reageert. Gebruik je volumeknop om foto’s te maken. 

Daarbij zitten er grenzen aan de waterdichtheid van een telefoonhoesje. Zoals eerder in dit artikel genoemd werd, bieden sommige hoesjes tot een half uur bescherming op een meter diepte. Bij andere hoesjes geldt dit voor een diepte van dertig meter. Het maakt de meeste hoesjes ongeschikt voor mensen die regelmatig duiken.