Winterkamperen: zo maak je het jezelf comfortabel

Even aan de drukte ontsnappen en jezelf terugtrekken? Kamperen in de winter is erg ontspannend. Gewoon met je camper, tent of caravan erop uit. In de winter is de camping een stuk rustiger, waardoor je heerlijk in rust in de natuur overnacht. Als je geluk hebt word je zelfs gewekt door het geritsel van hertjes. Dubbel en dwars genieten!

[automatic_table_of_contents heading_title=”h2″][/automatic_table_of_contents]

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Het kan niet vaak genoeg gezegd worden: trek overdag warme kleding aan. Thermo-ondergoed heeft als functie dat het je lichaam warm houdt. Trek je daarnaast meerdere lagen kleding aan, dan houd je de warmte goed vast.

De verschillende laagjes vangen de warmte op die jij afgeeft. ‘s Nachts slaap je daarentegen het beste met zo min mogelijk kleding. Draag je een wollen trui of thermokleding, dan gaat de werking van de slaapzak namelijk verloren.

Vuurtje stoken

Naast het dragen van warme kleding, is het fijn als je jezelf extra kunt verwarmen. Bekijk of je in de buurt van jouw tent een kampvuurtje kan maken. Let er op dat je hierbij de instructies van het terrein volgt.

Ook is het belangrijk dat je niet te dicht bij het vuur komt met je schoenen. De lijmlaag kan door de hitte loslaten waardoor jouw schoenen niet meer waterdicht zijn. Beschik je over elektriciteit? Dan is een camping kachel ook erg handig om jouw tent te verwarmen. Op naar gezellige, warme avonden!

Koken

Tijdens winterkamperen kun je het koken op meerdere manieren comfortabel maken. Een heerlijk gebakken eitje in de ochtend of een lekkere pan paella? Met een kooktoestel maak je zonder problemen jouw favoriete gerechten. Houd er rekening mee dat een kooktoestel op gas het bij koudere temperaturen sneller af laat weten dan een brander op benzine.

Een kooktoestel op benzine krijg je daarentegen wat moeilijker aan de gang. Maak voor jezelf de keuze wat voor jou belangrijker is. Je denkt er waarschijnlijk niet snel aan, maar een campingtafel is een onmisbaar meubel tijdens het kamperen.

Ontbijten, lunchen, dineren en de avonden doorbrengen: allemaal met gebruik van een campingtafel. Een kampeertafel klap je gemakkelijk in en uit. Hierdoor berg je hem eenvoudig op wanneer je hem even niet nodig hebt. Ga je met meerdere personen kamperen? Dan is een camping picknicktafel wellicht een betere keuze. Dit is een tafel inclusief stoelen, waardoor je geen losse voorwerpen meer mee hoeft te nemen. Ook klap je deze tafel gemakkelijk in en uit tot een koffer.

Zorg voor extra batterijen of een oplaadkabel

Hoewel je waarschijnlijk niet de hele dag op je telefoon zit tijdens je kampeervakantie vermindert de capaciteit van jouw batterij bij vrieskou aanzienlijk. Dit beperk je door jouw telefoon overdag warm tegen jezelf aan te houden.

Ook houd je de telefoon eenvoudig warm door middel van een kruik. Zeker als je graag bereikbaar bent, is het handig om altijd een oplaadkabel of extra batterijen bij te hebben. Winterkamperen is een unieke ervaring, ga de uitdaging aan!

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *