Outdoor activiteiten zijn helemaal hip and happening. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de natuur en trekken er in hun vrije tijd het liefst op uit. Backpacken en hiken door de wildernis is een geliefde activiteit, waar veel animo voor is. Vaak woon en werk je al in de stad en bevind je je dagelijks in het stadse leven, vol drukte, vieze lucht en chaotische taferelen en kijk je ernaar uit om even weg te zijn van dit alles. Een trip naar de natuur kan dan de aangewezen oplossing zijn, om je weer helemaal met jezelf en het gemak van niets moeten te verbinden. Om een dergelijk avontuur mogelijk te maken is het nodig om over de juiste benodigdheden te beschikken. Hierbij kun je denken aan goed passende kleding, rugtassen voor je bagage, maar ook een goed bruikbaar zakmes. Bij Outdooronly.nl adviseren we diverse modellen aan zakmessen, die het survivallen een stuk aangenamer maken.

Wat is een zakmes?

De aanschaf van een zakmes is een persoonlijke aankoop. Er zijn diverse modellen en vormen beschikbaar en afhankelijk van waarvoor je deze wil inzetten en gebruiken, zul je kunnen vaststellen welke vorm voor jou het beste zal werken. Geen één zakmes is hetzelfde, toch is er altijd één te vinden die geschikt is om mee te bereiken wat je voor ogen hebt. Zakmessen zijn artikelen die menigeen tijdens het opgroeien wel eens in handen hebt gekregen. Je kunt er immers hout mee snijden, takken wegsnoeien of dozen mee openen. Ook tijdens het survivallen zal een zakmes zeker handig zijn. Een zakmes is eenvoudig op te vouwen en in je zak te stoppen, zodat je deze altijd paraat hebt wanneer nodig. Het mag dan ook zeker tijdens geen enkele trip ontbreken.

Het nut van een zakmes

Een zakmes is onbetwist één van de oudste gereedschappen die de mens tot zijn beschikking heeft gehad. Voorheen werd een dergelijke tool gemaakt van hout maar ook van beenderen en horens en later zelfs van verharde vuursteen. Om te survivallen is de kleine omvang van het zakmes juist zo effectief, te meer door de verschillende andere tools die in een zakmes zijn verwerkt. Met zijn gekartelde lemmet biedt het voldoende rescue doeleinden en is het gewoonweg een noodzakelijk stuk gereedschap tijdens elke survivaltocht.

Zwitsers zakmes kopen

Een Zwitsers zakmes biedt de meeste zekerheid, aangezien deze zakmessen bekend staan om hun uitstekende kwaliteit. Het is zelfs een beschermde term voor een zakmes, waardoor het uitsluitend voor de zakmessen van het merk Victorinox gedragen mag worden. Een Zwitsers zakmes is een multifunctioneel zakmes, waarvan de messen gekenmerkt worden door de diverse functionaliteiten die je met dit zakmes kunt uitvoeren. Bovendien heeft het een Zwitsers kruis op de schalen, waardoor je het altijd zult herkennen. Naast het mes zijn er dus verschillende tools beschikbaar, waaronder een blikopener, pincet, schroevendraaier en een lampje. Je kunt hier dus zeker goed mee uit de voeten, tijdens je survivaltocht.

Waar koop je een zakmes?

Zakmessen zijn bij diverse winkels met survival outfits en benodigdheden verkrijgbaar, zowel fysiek als online. Een betrouwbaar adres is bijvoorbeeld KnifestoreAls je een zakmes aanschaft in een winkel, heb je het voordeel dat je het zakmes gelijk onder ogen komt, het kunt vasthouden en bekijken, zodat je er gelijk een bepaald gevoel bij hebt. Dit is doorgaans belangrijk om een goede overweging te maken en te bepalen of het zakmes geschikt is voor de doeleinden waarvoor je het wilt gaan inzetten. Uiteraard kun je ook heel gemakkelijk online een zakmes aanschaffen, door een bezoek te brengen aan de website van Outdooronly.nl. Hier vind je verschillende modellen aan zakmessen en kun je duidelijk zien wat het zakmes allemaal te bieden heeft. Duidelijke specificaties zijn vermeld, zodat je goed weet wat je aan het zakmes zult hebben. Zo weet je vaak in een oogopslag al welk zakmes je het meest zal aanspreken.

Verschillende zakmes modellen uitgelicht

Om je keuze voor een zakmes een stuk gemakkelijker te maken, zijn hieronder reeds enkele zakmessen uitgelicht. Zo weet je per zakmes wat de verschillende specificaties zijn en wat het zakmes te bieden heeft. Verschillende tools zijn vaak aan een zakmes toegevoegd, die het gebruik ervan tot een optimaal product maken tijdens je vele survivaltochten of backpack avonturen. Een goed zakmes mag zeker niet ontbreken en het uitkiezen van een geschikt zakmes moet dan ook zeker geen onmogelijke opgave zijn. Door meer te leren over de verschillende modellen zakmessen, heb je al snel een idee van waarnaar je precies op zoek bent en hoe je jouw ideale zakmes kunt vinden.

Buck Quickfire zakmes

De Buck Quickfire kenmerkt zich door een solide assisted-opening. Het zakmes kent een ASAP-technologie waardoor het zakmes uiterst snel opent, zodra je de veiligheidspal openschuift. Op een veilige en uiterst snelle manier kun je zo het mes openen en gelijk gebruiken. Buck messen hebben niet dezelfde techniek om het mes tevoorschijn te halen, maar maakt in plaats van een knop of schuif gebruik van een assisted-opening. Dit maakt het zakmes uiterst speciaal en effectief. Het zakmes biedt een solide constructie en een stevige backlock en beschikt het over een RVS broekclip.

Voordelen
 • Stevig
 • Scherp
 • Snel te openen
 • Licht
Nadelen
 • Riemclip niet verstelbaar
 • Geen gekartelde snede
 • Echt rechtshandig

Ontario RAT-1 PE zakmes

Dit solide EDC zakmes doet menigeen versteld staan. Het zakmes is gemaakt van Japans roestvast staal, met een stabiele scherpte. Bij veelvuldig gebruik is dit een uiterst geschikt zakmes, juist doordat het zijn scherpte optimaal behoudt. Het lemmet kent een klassieke droppoint, die voor dagelijkse taken gebruikt kan worden. Het mes is wat zwaarder, maar heeft een scherp vlak gedeelte om de meest secure taken mee te volbrengen. Het mes heeft geen speling en is daardoor veilig in gebruik en kan zowel links- als rechtshandig worden ingezet. De greep is gemaakt van nylon wat voldoende grip en houvast biedt. Een goedkopere, doch solide variant die uiterst bruikbaar zal blijken.

Voordelen
 • Stevig
 • Ligt lekker in de hand
 • Goede prijs
Nadelen
 • Vrij groot (21,6 cm)
 • Materiaal handvat
 • Wat zachte AUS-8 staal lemmet

Benchmade North Fork zakmes

Ook dit is een subliem zakmes, met een Axis lock en een CPM-S30V Droppoint lemmet. Het leent zich uitstekend voor dagelijks gebruik en is tevens goed te dragen in je broekzak. De bladlengte is enkel 7.5 waardoor je er prettig mee overweeg kunt. Een duimknop zorgt ervoor dat het mes gemakkelijk te openen is. Het lemmet is gemaakt van eersteklas S30V staal, waardoor het zowel uiterst hard als scherp blijft, zelfs na langdurig gebruik. Je kunt het blad gebruiken ongeacht of je linkshandig of rechtshandig bent. 

Voordelen
 • Goede prijs kwaliteit verhouding
 • Stevig 
Nadelen
 • Voelt een beetje smal
 • Materiaal handvat

CRKT Squid zakmes

Met een CRKT Squid zakmes haal je een compact EDC zakmes in huis. Dit zakmes is ontworpen door Lucas Burnley en is speciaal door een stabiel frame, waardoor het mes zeker voor lange tijd in uitstekende kwaliteit zal verkeren. Het formaat is niet al te groot en zelfs het drop-point lemmet zal niemand angst doen inboezemen. Toch kun je rekenen op een aangenaam zakmes, dat je gemakkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Een uitstekende keuze, juist door zijn betrouwbaarheid.

Voordelen
 • Compact
 • Redelijk goedkoop
 • Lage riemclip
Nadelen
 • Klein lemmet
 • Wat zwaar

Welk zakmes gebruik jij ?

Ik ben benieuwd welk zakmes jij gebruikt en waarvoor. Laat het hieronder in de reacties weten. Mocht je een review willen schrijven over een zakmes, neem dan contact met ons op!