Outdoor activiteiten zijn helemaal hip and happening. Steeds meer mensen vinden hun weg naar de natuur en trekken er in hun vrije tijd het liefst op uit. Backpacken en hiken door de wildernis is een geliefde activiteit, waar veel animo voor is. Vaak woon en werk je al in de stad en bevind je je dagelijks in het stadse leven, vol drukte, vieze lucht en chaotische taferelen en kijk je ernaar uit om even weg te zijn van dit alles. Een trip naar de natuur kan dan de aangewezen oplossing zijn, om je weer helemaal met jezelf en het gemak van niets moeten te verbinden. Om een dergelijk avontuur mogelijk te maken is het nodig om over de juiste benodigdheden te beschikken. Hierbij kun je denken aan goed passende kleding, rugtassen voor je bagage, maar ook een goed bruikbaar zakmes. Bij Outdooronly.nl adviseren we diverse modellen aan zakmessen, die het survivallen een stuk aangenamer maken.

Ben je op zoek naar een multitool? Bekijk dan onze beste multitool zakmessen van 2020 pagina.

Wat is een zakmes?

De aanschaf van een zakmes is een persoonlijke aankoop. Er zijn diverse modellen en vormen beschikbaar en afhankelijk van waarvoor je deze wil inzetten en gebruiken, zul je kunnen vaststellen welke vorm voor jou het beste zal werken. Geen één zakmes is hetzelfde, toch is er altijd één te vinden die geschikt is om mee te bereiken wat je voor ogen hebt. Zakmessen zijn artikelen die menigeen tijdens het opgroeien wel eens in handen hebt gekregen. Je kunt er immers hout mee snijden, takken wegsnoeien of dozen mee openen. Ook tijdens het survivallen zal een zakmes zeker handig zijn. Een zakmes is eenvoudig op te vouwen en in je zak te stoppen, zodat je deze altijd paraat hebt wanneer nodig. Het mag dan ook zeker tijdens geen enkele trip ontbreken.

Het nut van een zakmes

Een zakmes is onbetwist één van de oudste gereedschappen die de mens tot zijn beschikking heeft gehad. Voorheen werd een dergelijke tool gemaakt van hout maar ook van beenderen en horens en later zelfs van verharde vuursteen. Om te survivallen is de kleine omvang van het zakmes juist zo effectief, te meer door de verschillende andere tools die in een zakmes zijn verwerkt. Met zijn gekartelde lemmet biedt het voldoende rescue doeleinden en is het gewoonweg een noodzakelijk stuk gereedschap tijdens elke survivaltocht.

Zwitsers zakmes kopen

Een Zwitsers zakmes biedt de meeste zekerheid, aangezien deze zakmessen bekend staan om hun uitstekende kwaliteit. Het is zelfs een beschermde term voor een zakmes, waardoor het uitsluitend voor de zakmessen van het merk Victorinox gedragen mag worden. Een Zwitsers zakmes is een multifunctioneel zakmes, waarvan de messen gekenmerkt worden door de diverse functionaliteiten die je met dit zakmes kunt uitvoeren. Bovendien heeft het een Zwitsers kruis op de schalen, waardoor je het altijd zult herkennen. Naast het mes zijn er dus verschillende tools beschikbaar, waaronder een blikopener, pincet, schroevendraaier en een lampje. Je kunt hier dus zeker goed mee uit de voeten, tijdens je survivaltocht.

Waar koop je een zakmes?

Zakmessen zijn bij diverse winkels met survival outfits en benodigdheden verkrijgbaar, zowel fysiek als online. Een betrouwbaar adres is bijvoorbeeld KnifestoreAls je een zakmes aanschaft in een winkel, heb je het voordeel dat je het zakmes gelijk onder ogen komt, het kunt vasthouden en bekijken, zodat je er gelijk een bepaald gevoel bij hebt. Dit is doorgaans belangrijk om een goede overweging te maken en te bepalen of het zakmes geschikt is voor de doeleinden waarvoor je het wilt gaan inzetten. Uiteraard kun je ook heel gemakkelijk online een zakmes aanschaffen, door een bezoek te brengen aan de website van Outdooronly.nl. Hier vind je verschillende modellen aan zakmessen en kun je duidelijk zien wat het zakmes allemaal te bieden heeft. Duidelijke specificaties zijn vermeld, zodat je goed weet wat je aan het zakmes zult hebben. Zo weet je vaak in een oogopslag al welk zakmes je het meest zal aanspreken.

Verschillende zakmes modellen uitgelicht

Om je keuze voor een zakmes een stuk gemakkelijker te maken, zijn hieronder reeds enkele zakmessen uitgelicht. Zo weet je per zakmes wat de verschillende specificaties zijn en wat het zakmes te bieden heeft. Verschillende tools zijn vaak aan een zakmes toegevoegd, die het gebruik ervan tot een optimaal product maken tijdens je vele survivaltochten of backpack avonturen. Een goed zakmes mag zeker niet ontbreken en het uitkiezen van een geschikt zakmes moet dan ook zeker geen onmogelijke opgave zijn. Door meer te leren over de verschillende modellen zakmessen, heb je al snel een idee van waarnaar je precies op zoek bent en hoe je jouw ideale zakmes kunt vinden.

Buck Knives Vantage Select

De Buck knives vatage kenmerkt zich door een solide assisted-opening. Het zakmes kent een ASAP-technologie waardoor het zakmes uiterst snel opent, zodra je de veiligheidspal openschuift. Op een veilige en uiterst snelle manier kun je zo het mes openen en gelijk gebruiken. Buck messen hebben niet dezelfde techniek om het mes tevoorschijn te halen, maar maakt in plaats van een knop of schuif gebruik van een assisted-opening. Dit maakt het zakmes uiterst speciaal en effectief.

Buck Knives Vantage Zakmes
Voordelen
 • Stevig
 • Scherp
 • Snel te openen
 • Licht
Nadelen
 • Geen Riemclip
 • Geen gekartelde snede
 • Echt rechtshandig

Opinel Nr. 8 Carbon Zakmes

Dit fantatische mes bestaat uit een houten handvat en een lemmet van koolstofstaal. Je komt dan ookwel in iedere berghut een Opniel mes tegen. Een koolstofstalen mes heeft iets meer onderhoud nodig dan een roestvast staal mes. Het voordeel is dat dit mes makkelijker en scherper te slijpen is. Het merk Opinel is beroemd maar toch een goedkoop mes voor dagelijks gebruik.
Opinel Nr 8
Voordelen
 • Gemakkelijk te slijpen
 • Ligt lekker in de hand
 • Goede prijs
Nadelen
 • Roest sneller
 • Geen hoesje
€12,25
direct leverbaar
€12,99
direct leverbaar
€22,75
direct leverbaar

Gerber Paraframe I SFE Zakmes

De Gerber Paraframe I SFE is een lichtgewicht zakmes dat geschikt is voor dagelijks gebruik. Het open heft geeft het minimalistische design goed weer. Het mes is hierdoor makkelijk te openen, te dragen en schoon te maken. Met gebruik van de riemclip kost dit opvouwbare mes geen enkele extra moeite om mee te nemen. Het mes heeft een halfgekarteld lemmet.
Gerber Paraframe Zakmes
Voordelen
 • Lock functie
 • makkelijk schoon te maken 
 • licht van gewicht
Nadelen
 • Voelt een beetje smal

Leatherman Skeletool KBX

De Skeletool KBX van Leatherman is een mooie toevoeging aan de Skeletool familie. De KBX is een slank, licht en robuust outdoor zakmes. Het is eenvoudig met één hand te openen. Het lemmet is half gekarteld, waardoor je gemakkelijk touw kunt doorsnijden. Met de clip op de achterzijde kun je het zakmes ergens aan bevestigen, maar het kan ook worden gebruikt als flesopener.
Letherman Skletook Zakmes
Voordelen
 • Licht van gewicht
 • Scherp
Nadelen
 • Limited edition
 • Relatief klein

Welk zakmes gebruik jij ?

Ik ben benieuwd welk zakmes jij gebruikt en waarvoor. Laat het hieronder in de reacties weten. Mocht je een review willen schrijven over een zakmes, neem dan contact met ons op!