Zelf op off-road trip?

Een avontuurlijke offroad trip maken in binnen of buitenland is vanaf heden gesneden koek! Heb je altijd al eens offroad willen gaan, maar beschik je niet over de juiste auto of zoek je een midden modus tussen het kamperen met een luxe camper of een klein tentje? Lees dan vooral even mee!

Green Rhino

Een tijdje geleden kreeg ik contact met de mensen van de Green Rhino, en dat is geen neushoornsafari die je boekt, maar wel een beest van een camper! De Green Rhino is een offroad voertuig uitgerust met alles wat je nodig hebt om een roadtrip te maken zowel op de weg als van de weg af. Met een UAZ Bukhanka oftewel “broodje” in het Russisch krijg je eigenlijk een camper die je dankzij de uitgebreide offroad mogelijkheden overal kan brengen.

In de bus vind je een zeer ruime koelkast, stromend water met 3 jerrycans, LED-verlichting, kookinrichting een zithoek (die je ombouwt naar een voor camper standaard groot bed) en last but not least voldoende stroom en USB aansluitingen. Over stroom gesproken, de bus is voorzien van een zonnepaneel op het roofrack zodat je niet altijd afhankelijk bent van een oplaadpunt.

© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Off-road of Romantisch

Maar, wat ga je doen met zo’n ding dan? Geen zorgen ik heb mijn best gedaan om je te voorzien van een voorbeeld van een van de mogelijkheden, ik heb de combinatie gemaakt tussen het offroaden en het meer… romantische beeld.

Vanwege COVID waren we enigszins beperkt in bestemming echter vind je in het Zuiden van Limburg een parel van een route waarbij je niet vies moet zijn van een doorwading met de auto of hellingen van 20%! Zo kun je dus ook dicht bij huis een zeer vermakelijke offroad ervaring opdoen!

Voor degene die het niet gewend zijn om in een offroad voertuig te rijden, maak je borst maar even nat want je zult het gevoel hebben in een tank te rijden. De Russische karakteristieken van de camper dragen daar enigszins aan bij. Je voelt aan alles dat je echt een machine bestuurt en die machine wil graag door, door de blubber, door het water en voor je gevoel door de berg heen. Een krachtig stukje machine gecombineerd met een mobiele kampeerplaats voorzien van isolatie en de meest essentiële gemakken.

Met een volle week regen in het vooruitzicht reden we richting het pittoreske Heuvelland, glooiende vergezichten met wijnranken en de witte vakwerk huizen zorgden ondanks het treurige weer al snel voor een buitenlands gevoel!

Vanuit het eeuwenoude kerkdorpje Mesch reden we het bergachtige gezicht tegemoet.

Tussen de druivenranken liggen hier nog vele zandpaden en paden bezaait met silex ook wel vuursteen genoemd. Een super omgeving voor de Rhino.

© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Tussen luxe camper en tentje in

De paden werden afgewisseld met stukken bos en traditioneel Zuid-Limburgse dorpskernen. Voor mij is eten altijd een belangrijk onderdeel van de beleving en nu dat alles even op slot zat was het een uitgelezen kans om gebruik te maken van de vrijheid van de camper!

We zochten een heerlijk rustige locatie uit aan de rand een van de dorpen. Via via was het geregeld dat wij hier even mochten vertoeven. Verse hamburgers van wild-wijn uit het Heuvelland stond op het menu, gepaard met hoe kon het ook anders…. frites! Dat lees je goed frites, we zijn namelijk beneden de rivieren. Frituren op open vuur klinkt een beetje als een demo van de lokale brandweer echter met wat beleid en een dutch oven kom je al een heel eind!

© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl

Na de lunch werd de route al snel weer opgepakt, met het gemak van zo’n offroad camper hoef je je geen zorgen te maken over wat blubber of water en zo konden ook de grote modderplassen en rondom de lunchplek zonder zorgen overbrugt worden.

Toen de avond viel was het tijd om een plekje uit te kiezen waar we de Rhino kwijt mochten, in de omgeving stikt het van zowel grote als hele kleine kampeerterreinen en er is voor elk wat wils in deze regio. De zithoek werd omgebouwd tot bed, de LED maakte plaats voor kaarslicht en onder het genot van een typisch Limburgse maaltijd leek het even net als thuis…. comfortabele outfit aan, dekentje.. Netflix & chill. Dat is dan wel weer lekker naar zo’n dagje hobbelen.

*Het fijne van deze regio is dat er voldoende wegen zijn om je snel naar grotere steden te brengen zoals Maastricht, Aken en Luik maar dat je net zo goed niemand hoeft te zien en lekker kunt genieten van al het moois om je heen. De bus is niet zo groot als een camper en is daarom prima te parkeren in de stad en valt dankzij de kleur ook niet zo op in de natuur!

Wat zit er allemaal op, in een aan ?

Omdat deze voertuigen standaard worden uitgerust met een luifel en ruime tent heb je meer dan zat kampeermogelijkheden voor zowel kort als lang verblijf. De Green Rhino is voorzien van degelijke banden, een low gear mogelijkheid en de mogelijkheid om te sperren. Vast zitten zal je dus ook op onverharde wegen niet snel gebeuren! Uiteraard hebben wij ons best gedaan om eens te zien wat dit neushorentje te bieden had aan power.

 De Green Rhino is oorspronkelijk ontworpen voor vissers die soms met moeite hun favoriete visstek in het buitenland konden bereiken. Omdat ze soms lang verbleven op plekken met weinig tot geen faciliteiten was de vraag naar een camper bus die eigenlijk niet vast kon komen te zitten en genoeg power had om offroad te gaan groot. En zie hier het resultaat, een netjes ingerichte camper bus die zich lang niet alleen leent voor vissers! Iedereen die graag eens op avontuur wil kan terecht.

Als de camper in stapt, vind je gelijk een wasbak en kraan, hieronder vind je 3x grote jerrycans die je op de kraan kunt aansluiten. Meer dan genoeg voor een paar dagen drinken, koken en wassen. Naast de kraan vind je een tafel die in- en uit kan klappen en daarnaast een zeer ruime koelkast.

Het deksel van de koelkast is mooi vlak wat handig is om kleding of kookbenodigdheden op uit te stellen wanneer je niet rijd. Verder is de ruime zithoek voorzien van een tafel, eten met 4 personen als het echt slecht weer is kan zonder moeite. In de avond bouw je deze zithoek al snel om tot een zeer ruim tweepersoonsbed. Je kunt makkelijk in de breedte van de bus liggen of als je langer bent dan 1.80 slaap je ook zonder moeite in de lengte. Onder de banken van de zithoek vind je bagageruimte en ook achterin de bus bij het plafond heb je de mogelijkheid om spullen te stallen.

Aan de achterzijde van de camper vind je de kookplaat die aan de binnenzijde van de deur zit en netjes opbergt onder een van de banken. Daarnaast heb je nog ruimte voor bagage. Voor in de bus is het verrassend ruim, met een groot stuur en de motor naast je (je zit namelijk bijna op de wielen) is het verleidelijk om her en der wat bagage te stallen. Kleine tip… doe het niet! Voor je het weet heb je de zonnebrand onder het rempedaal of je teenslippers in je nek, het is een blijft een offroad machine! Houdt daarom je bagage gescheiden van de cabine, uiteraard is er wel de mogelijkheid om je navigatiemiddel/telefoon/papieren netjes op te bergen.

© Jelle Versluis/OutdoorOnly.nl
Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *