Mensen met een motor zien de motor als een heerlijk voertuig om zich makkelijk me te verplaatsen en prachtige tochten mee te maken. De snelheid van een auto, maar het comfort van de fiets. Je bent wendbaar maar snel, en je zit in de buitenlucht. Mensen zonder motor vinden motorrijden vaak gevaarlijk en zien het als een groot risico op ongelukken. Nu is het risico op een ongeluk weliswaar groter voor motorrijders dan voor automobilisten, maar ook dit neemt af en wordt vaak ook door de snelheid en zichtbaarheid veroorzaakt. Wil jij veilig op de motor kunnen rijden, lees dan hier enkele nuttige tips!

Houd je aan de verkeersregels

Zolang je je netjes aan de verkeersregels houdt, zorg je ervoor dat je voor de andere weggebruikers geen onverwachte handelingen doet. Wees daarnaast ook alert op andere weggebruikers. Hebben ze je gezien? Twijfel je, houd dan liever even in, om een onveilige situatie te vermijden. Houd genoeg afstand en let net als tijdens het autorijden goed op. Want ook een ander kan een onverwachte handeling doen, waar jij op moet anticiperen.

Wees goed zichtbaar

Hoewel een motor net als een auto duidelijke voor- en achterlichten heeft, ben je wel klein en daardoor soms moeilijker te herkennen. Ook vanaf de zijkant op een donkere kruising word je sneller over het hoofd gezien. Daarom is het belangrijk om goed zichtbaar te zijn. Zorg er sowieso altijd voor dat je lichten werken. Daarnaast kun je fluorescerende kleding dragen, om sneller op te vallen in het donker. Overdag is een donkere outfit juist prima, zodat je een duidelijk contrast met de omgeving vormt.

Draag beschermende kleding

Het dragen van speciale motorkleding is erg belangrijk. Want hoewel het misschien onhandig is, en je het zeker in de zomer snel warm hebt, wordt dit niet voor niets aanbevolen. De kleding beschermt je namelijk tegen verwondingen. Mocht je onverhoopt ten val komen, zullen je verwondingen sneller meevallen, wanneer je de beschermende kleding draagt. Deze vangt je val namelijk op en beschermt je huid. Ook bij lage snelheden kun je al heftige verwondingen oplopen. Dus hoe kort het stukje ook is, trek altijd de beschermende kleding aan.

Sluit een verzekering af

Neem het zekere voor het onzekere en sluit naast de verplichte WA-verzekering een aanvullende Motorverzekering af. Voor het kiezen van de juiste verzekering, moet je bedenken wat je graag verzekerd wilt hebben en wat je niet nodig vindt. Een motorverzekering vergelijken met andere opties kan soms voor een betere dekking of lagere premie zorgen. Dus doe dit zeker, voordat je besluit welke verzekering het beste voor jou is.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇