Baumkronenweg Ziegelwies: Ontsnappen aan de dagelijkse drukte

Wil je een adembenemende ervaring beleven tijdens je volgende wandeltocht? Dan is het Baumkronenweg Ziegelwies in Füssen dé bestemming voor jou. Dit prachtige natuurpad, gelegen in de pittoreske omgeving van Füssen, in Beieren, Duitsland, biedt een unieke kans om letterlijk tussen de boomtoppen te wandelen en te genieten van de weelderige schoonheid van het bos.

Een hemelse wandeling hoog boven de grond

Wanneer je het Baumkronenweg Ziegelwies betreedt, word je meteen betoverd door de serene sfeer en de prachtige omgeving. Het pad is speciaal ontworpen om je een uniek perspectief te bieden op het boslandschap en de schitterende uitzichten rondom. Terwijl je over de 21 meter hoge en 480 meter lange houten brug loopt, voel je de spanning en opwinding van het wandelen op grote hoogte. De geluiden van fluitende vogels en ritselende bladeren zorgen voor een harmonieuze soundtrack terwijl je je weg baant door dit magische wandelpad.

Baumkronenweg Ziegelwies

Een onvergetelijke natuurbeleving

Het Baumkronenweg Ziegelwies biedt niet alleen een visueel spektakel, maar ook tal van mogelijkheden om de rijke flora en fauna van dichtbij te zien. Je kunt enkele zeldzame boomsoorten tegenkomen, zoals de majestueuze fijnspar en indrukwekkende beukenbomen. Daarnaast kom je mogelijk ook verschillende diersoorten tegen, zoals eekhoorns en vogels die zich tussen de boomtoppen voortbewegen. Het is een natuurbeleving die je zintuigen prikkelt en je dichter bij de natuur brengt.

en wat ook nog leuk is; je gaat ook de landsgrens over tussen Duitsland en Oostenrijk. Kijk maar eens op de video hieronder.

Praktische informatie over Baumkronenweg Ziegelwies

Het Baumkronenweg Ziegelwies is alleen tijdens de wintermaanden gesloten en heeft een toegangsprijs van 5 euro voor iedereen ouder dan 18 jaar. Ook honden zijn welkom op de hangbrug, maar ze moeten wel aangelijnd blijven.

Bij het boomkroonpad zijn ook nog 2 wandelroutes uitgezet waarbij de kinderen onderweg allerlei speeltoestellen tegen waarop ze lekker kunnen klauteren.

Het parkeren is gratis en toen wij er waren was er voldoende ruimte om de auto kwijt te kunnen.

Mis dit unieke avontuur niet!

Als je op zoek bent naar een unieke wandelervaring die je nooit zult vergeten, dan is wandelen over het Baumkronenweg Ziegelwies in Füssen echt iets voor jou. Dit prachtige natuurpad biedt je de kans om de wereld vanuit een ander perspectief te bekijken en volledig op te gaan in de betoverende schoonheid van de natuur. Zorg ervoor dat deze bestemming bovenaan je verlanglijstje staat en plan een bezoek aan het Baumkronenweg Ziegelwies voor een onvergetelijk avontuur hoog boven de grond!

Meer informatie vind je op de site van het walderlebniszentrum

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *