Kampeer jij met een wegwerp barbecue voor de tent of caravan? Veel prettiger is het om een wat groter model camping BBQ te hebben, welke je meer dan eens kunt gebruiken. Daarbij is het beter voor het milieu! Een wegwerp barbecue kan namelijk slechts eenmalig gebruikt worden en moet daarna vervangen worden. In dit artikel lees je meer over de beste camping BBQ van dit moment.

Op zoek naar de beste camping BBQ

Het vinden van de beste camping BBQ kan de nodige uitdagingen met zich meebrengen. Wat is een geschikt formaat voor mijn barbecue? Je wilt er zeker van zijn dat je deze mee kunt nemen tussen je bagage. Wil je een barbecue op gas, of ga ik voor een model op kolen? Ook een BBQ op elektra behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Neem je een relatief goedkope BBQ, of investeer je in een kwalitatief goed model welke je ook thuis op de eettafel op het terras kunt gebruiken? Het zijn slechts voorbeelden van vragen, die je jezelf kunt stellen bij de aankoop van een camping barbecue. Laten we de verschillende punten samen eens bij langs lopen.

Onze selectiecriteria

6

Bezochte webshops

865

Verzamelde opmerkingen

9

Bestede uren

13

Onderzochte producten

TLDR; De beste camping barbecues

  • De NomadIQ BBQ is snel opgezet, makkelijk mee te nemen en een echte kleine buitenkeuken.
  • De Weber Go-Anywhere is een compacte en draagbare BBQ die gemakkelijk mee te nemen is op kampeertrips.
  • De Cadac Safari Chef 2 LP is een multifunctionele BBQ met verschillende kookoppervlakken en gasbranders.
  • De Boretti Terzo is een veelzijdige BBQ waar je nog echte houtskolen bij gebruikt.
  • De Weber Q1400 Antraciet is een draagbare BBQ, snel opwarmt en gemakkelijk schoon te maken is.
  • De Cadac Skottelbraai is nog steeds ongekend populair en eenvoudig in gebruik.

♨️NomadIQ: makkelijk mee te nemen
🔥 Weber Go-Anywhere: compact en draagbaar
🍳 Cadac Safari Chef 2 LP: multifunctioneel
🌮 Boretti Terzo: veelzijdig
🥩 Weber Q1400 Antraciet: lichtgewicht en snel opwarmend
🍖 Cadac Skottelbraai: eenvoudig in gebruik

#camping #BBQ #kamperen #outdoor #barbecue #outdoorcooking #bbqlife #bbqlovers 

Tip: kijk voor vertrek altijd of het gebruik van een barbecue op de camping is toegestaan. In veel landen is open vuur in de zomerperiode verboden, waardoor een BBQ op houtskool vaak al snel afvalt.

Top 6 van de beste camping barbecues

Onderstaand vind je een handig overzicht van de top 6 met de beste camping barbecues van dit moment. Bij ieder van deze modellen vind je een korte toelichting en een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen.

Deze NomadIQ BBQ is binnen 1 minuut op te zetten en klaar voor gebruik! Door het handige draag mechanisme kun je deze overal mee naar toe nemen. Het mooie van deze barbecue is dat je naast grillen er ook op kan koken! Twee vliegen in 1 klap. De ruimte op de grillroosters is voldoende voor zo’n 12 grote hamburgers. Geen gekloot met aanmaakblokjes, uitklappen, gas aan en bakken maar. Een echte buitenkeuken voor de outdoor liefhebber. De perfecte kleine gas BBQ.
Lees hier mijn uitgebreide NomadIQ BBQ review.

VoordelenNadelen 
Handige lekbak, eenvoudig schoon te maken.Gasslang is wat lastig mee te nemen
Overal mee naar toe te nemende gasflesjes zijn wegwerp
Fraai designEven wennen hoe je deze opzet
Zowel grillen en koken op 1 BBQ 

De Cadac Safari Chef 2 Lite is een echte middenklasser! Zowel qua prijs, als ook qua mogelijkheden, design en kwaliteit. De camping BBQ kan worden aangesloten op een gasfles en bestaat uit verschillende onderdelen. Een handige lekbak voorkomt dat het vet van de grillplaat in het vuurtje onder de lekbak drupt. Iets wat voor gevaarlijke situaties zou kunnen zorgen. Het model staat op drie poten, maar heeft een compact formaat. Het maakt de camping BBQ heel eenvoudig mee te nemen naar je vakantiebestemming.

De grillplaat heeft een diameter van 28 centimeter, wat dit model geschikt maakt voor circa 3 personen. Je kunt de camping grill BBQ ook gebruiken in de tuin of bijvoorbeeld op je balkon. Het compacte formaat van dit model komt hierbij goed van pas.

VoordelenNadelen 
Handige lekbak, eenvoudig schoon te maken.Relatief klein voor een gezin van vier of vijf personen. 
Model staat op poten, maar heeft een compact formaat. Eenvoudig mee te nemen!  

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Weber Go-Anywhere een zeer geschikte barbecue voor op de camping. Het model is zeer compact en daardoor eenvoudig mee te nemen. (Dé weber reis BBQ) Dat komt ook door het handvat aan de bovenzijde van deze camping BBQ. Je kunt de Weber Go-Anywhere kopen als model voor houtskool en als model om aan te sluiten op een gasfles, een ideale camping BBQ op gas. Hierbij moet worden opgemerkt dat het model op gas aanzienlijk duurder is, dan de Weber Go-Anywhere op houtskool.

De betrouwbare naam Weber maakt de Weber Go-Anywhere tot een zeer populaire camping barbecue. Het model is daarbij groot genoeg, om hier met een compleet gezin van te kunnen genieten. Voordeel van de Weber Go-Anywhere is dat je deze op tafel kunt stellen. De BBQ zal hierdoor iets steviger staan, dan wanneer je voor een model op losse poten kiest.

VoordelenNadelen 
Zeer compact model, waardoor je deze eenvoudig meeneemt.  Het ontbreekt dit model aan een draagbeugel. Je kunt de deksel hierdoor niet als windscherm gebruiken.  
Door de vier poten staat het model erg stevig.   
Geschikt voor gezinnen van vier of vijf personen.  

Niet alleen Weber heeft een zeer goede naam op het gebied van (buiten)keukens. Ook Boretti is een gerenommeerde partij in deze markt. De Boretti Terzo is een typische camping barbecue, welke niet in deze top vijf mag ontbreken. Het model heeft een heel robuust uiterlijk en staat stevig, dankzij de vier korte poten aan de onderzijde. Je kunt het model zowel op tafel, als op de grond gebruiken. Bang dat de barbecue onder normale omstandigheden omwaait hoef je niet te zijn!

Ten opzichte van de Weber Go-Anywhere is deze Boretti Terzo nog een slag groter. Het model kan gebruikt worden door gezinnen met vijf of zes personen. Het model werkt op basis van houtskool. Dankzij de regelbare luchttoevoer kun je invloed uitoefenen op de temperatuur van deze camping BBQ. Iets waarvan vaak gedacht wordt, dat het slechts mogelijk is bij een BBQ op gas.

VoordelenNadelen
Luchttoevoer van deze camping BBQ is regelbaar, waardoor je de temperatuur aanpast. Relatief duur in vergelijking met andere modellen uit deze top 5 van hetzelfde formaat/kwaliteit.  
Geschikt voor grotere gezelschappen van vijf of zes personen.   
Dankzij zijn vier poten staat deze barbecue stevig op de grond en op tafel.  

Wil jij samen met je gezin en andere campinggasten kunnen barbecueën in de zomermaanden? Kies in dat geval voor deze Weber Q1400 in de kleur antraciet. Het model ziet er niet alleen gelikt uit, maar is ook nog eens hartstikke groot! Je kunt deze camping BBQ gebruiken bij gezelschappen van zeven personen. Vind je de barbecue nog steeds aan de kleine kant? Kies in dat geval voor hetzelfde model in de variant voor maar liefst tien personen! De Weber Q1400 werkt op basis van elektra.

De Weber Q1400 (antraciet) wordt aangeboden met en zonder onderstel. Voor op de camping is het model zonder onderstel de beste keuze. De vier poten aan de onderzijde van deze tafelbarbecue maken dat de Weber Q1400 zowel op de grond, als op tafel stabiel zal blijven staan. Enig nadeel aan dit model is het feit, dat deze niet voorzien is van een thermometer in de deksel. Het maakt het lastig te bepalen of de barbecue al op de juiste temperatuur is.

VoordelenNadelen 
Ideale camping BBQ voor mensen die samen met andere campinggasten willen barbecueën.  Het ontbreekt dit model aan een thermometer in de deksel.
Model is leverbaar met en zonder onderstel. Het onderstel kan handig zijn, als je de BBQ ook thuis gebruikt.   Deze camping BBQ is aan de prijzige kant, wanneer je deze enkel tijdens je vakanties gebruikt. 
Je hoeft geen gasfles mee te nemen, het model werkt op elektra.   

Eerder in dit artikel werd de Cadac Skottelbraai al even aangehaald. Het model behoort al jaren tot de populairste camping barbecues bij veel gezinnen. Belangrijkste reden hiervan is het feit, dat je de Cadac Skottelbraai niet alleen als camping BBQ gebruikt maar als een complete buitenkeuken. Ook wokken en bakken is mogelijk, wanneer je voor dit apparaat kiest en deze combineert met aanvullende pannen. De Cadac Skottelbraai werkt op basis van gas. Nadeel hiervan is dat je altijd een gasfles mee zal moeten nemen op vakantie.

Het model heeft aan de onderzijde drie poten en kan niet gebruikt worden als een tafelmodel. Dit kan als een nadeel worden gezien, omdat het de camping barbecue op een open terrein minder stabiel maakt. Zeker, wanneer er wind onder de barbecue komt te staan. Door zijn grote formaat is de Cadac Skottelbraai geschikt voor grotere gezelschappen. Handig, wanneer je bezoek krijgt op de camping en samen wilt kunnen dineren!

VoordelenNadelen 
Cadac Skottelbraai is veel meer dan een camping barbecue alleen.  Afhankelijk van een gasfles om de Cadac Skottelbraai te kunnen gebruiken.   
Geschikt voor grotere gezelschappen van zes of zeven personen.   
Eenvoudig schoon te maken doordat het apparaat modulair is opgebouwd.  

Formaat van een camping bbq

In je zoektocht naar de beste camping BBQ is het allereerst zaak om een geschikt formaat te bepalen. Hierbij speelt onder meer mee, of je de barbecue straks op tafel wilt zetten of deze van pootjes voorziet. Een model op poten is vaak groter dan een barbecue voor op tafel. Het voordeel van een tafelmodel is dat je deze thuis ook op een balkon of bijvoorbeeld een klein dakterras kunt gebruiken. Daarbij staan deze modellen steviger, dan de hoge varianten op poten. Bij een model op poten zou de wind onder de schotel van de barbecue kunnen komen en deze hierdoor om laten waaien.

Barbecue Met Eten

Verschil in barbecue op kolen en op gas

Naast het verschil in het formaat van de barbecue, zit er een belangrijk verschil in de gebruikte brandstof. Kies je voor een barbecue op kolen, of ga je voor een model op gas? Het voornaamste voordeel van een BBQ op gas is het feit, dat deze veel minder rook produceert dan een variant op kolen. Tegelijkertijd vinden veel mensen dat alleen een barbecue op kolen de klassieke ervaringen van het barbecueën biedt. Een derde mogelijkheid is een barbecue op elektriciteit.

Onderstaande tabellen tonen kort de verschillende voor- en nadelen van de brandstoffen die je kunt gebruiken bij het barbecueën op de camping.

voor- en nadelen van barbecueën op gas 

VoordelenNadelen 
Barbecue is relatief snel warm en kan daardoor direct gebruikt worden.Afhankelijk van een gasfles, welke je speciaal mee moet nemen.
Overal toegestaan om te barbecueën op gas, omdat er geen open vuur is.

voor- en nadelen van barbecueën op houtskool  

VoordelenNadelen 
Klassieke barbecue ervaringen, zoals vroeger.Produceert veel meer rook dan een model op gas of elektra.
Niets fijner dan de licht verbrande smaak aan vlees dat boven kolen gelegen heeft.Het duurt relatief lang voordat de kolen warm zijn. Op kolen barbecueën is daarbij niet overal toegestaan.

voor- en nadelen van barbecueën op elektra  

VoordelenNadelen 
Eenvoudig aan te sluiten en relatief snel warm.Afhankelijk van de stroomvoorziening. Deze is niet altijd krachtig genoeg.
Minst fijne BBQ ervaring, de rokerige smaak aan het vlees ontbreekt volledig.

Functionaliteit van een barbecue voor de camping

In sommige gevallen kun je met een camping BBQ veel meer dan barbecueën alleen. Het meest bekende voorbeeld hiervan is de traditionele skottelbraai, die we steeds vaker op campings terug zien keren. Het voordeel van dit systeem is dat je de barbecue ook van een wokpan of bijvoorbeeld bakplaat kunt voorzien.

Zo heb je een complete buitenkeuken met een zeer compact formaat! Je kunt het apparaat zelf uitbreiden met diverse extra pannen en platen. Ook sommige andere barbecues bieden een dergelijke mogelijkheid. Haal de grill uit de BBQ en vervang deze voor een bakplaat om bijvoorbeeld samen met je kinderen pannenkoeken te bakken op de camping. Niet alleen lekker, maar ook hartstikke gezellig!

Accessoires voor bij je camping bbq

Wanneer je een geschikte camping BBQ gevonden denkt te hebben, is het zaak om bijpassende accessoires in huis te halen. Denk bijvoorbeeld aan een vuurbestendige handschoen, waarmee je het rooster op de barbecue kunt leggen en deze nadien schoon kunt maken.

Ook een tang voor het omdraaien van de verschillende stukjes vlees en groente op de barbecue zal goed van pas komen. Wil je een spies maken met paprika, stukje saté en bijvoorbeeld een tomaatje? Neem in dat geval metalen spiesjes mee, die je na het barbecueën eenvoudig schoon kunt maken.

Tip: Denk er ook aan dat je ook een camping koelbox meeneemt om al het vlees in te bewaren.

Conclusie: wat is de beste camping bbq?

In dit artikel werden verschillende factoren besproken, die bepalen wat voor jou de beste camping BBQ is. Let op het formaat van de barbecue, kijk naar de brandstof die het model nodig heeft en onderzoek of je meer kunt dan alleen barbecueën. Kijken we naar onze eigen top 6 met de beste camping barbecues, dan vallen twee modellen op. De Weber Q1400 is niet de goedkoopste camping barbecue, maar wel een model waar je veel plezier aan zal beleven. Mede doordat deze zeer stabiel staat en geschikt is voor grotere gezelschappen.

Ook de Cadac Skottelbraai is een model die opvalt. Je kunt met deze camping BBQ veel meer dan barbecueën alleen. Ideaal, wanneer je bijvoorbeeld ook wilt bakken en wokken! Voor welke van deze beste camping BBQ’s kies jij?