Het kan plotseling erg donker worden, met name in de winter. Om het risico op gevaarlijke situaties te minimaliseren, nemen wij altijd een LED zaklamp mee tijdens outdoor activiteiten. Je bent liever niet afhankelijk van je telefoon. Hoe vind je echter de beste LED zaklamp? Op deze pagina lees je er meer over.

Op zoek naar de beste LED zaklamp

Een LED zaklamp komt bij tal van verschillende outdoor activiteiten van pas. Gebruik de zaklamp bijvoorbeeld tijdens een wandeling door de natuur.

Ook bij het beklimmen van een bergachtig gebied komt de zaklamp goed van pas. Het kan in de vallei al snel duister worden als de zon achter de bergen verdwijnt, of wanneer er een onheilspellende lucht verschijnt boven de vallei.

Een derde voorbeeld van een situatie waarin een goede LED zaklamp van pas komt, is bij het kamperen. Niet alleen in de wilde natuur, maar ook op een camping. De verlichting wordt op diverse campings gedimd in de avond, zodat gasten hier geen hinder van ondervinden. Met een LED zaklamp kom je veilig naar het toiletgebouw.

Top 5 beste LED zaklamp:

In je zoektocht naar de beste LED zaklamp spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Aan de ene kant moet de LED zaklamp krachtig genoeg zijn, om een groot gebied te verlichting. Je wilt vooruit kunnen kijken, om te zien of het pad dat je neemt goed begaanbaar is. Dit is erg lastig, wanneer enkel de eerste meters voor je voeten verlicht worden. Tegelijkertijd mag de LED zaklamp niet te zwaar zijn. Het is immers extra gewicht wat je bij iedere outdoor activiteit mee moet nemen.

Een belangrijke reden om niet afhankelijk te willen zijn van je mobiele telefoon, is het feit dat de accu hiervan vaak beperkt is. De accu kan zeker bij het gebruik van de camera, om mooie foto’s en video’s te maken tijdens outdoor activiteiten, al snel leeglopen. Met nog 10 of 20 procent aan batterij, zal het steeds spannender worden of de zaklamp op je toestel nog werkt. Een LED zaklamp gaat over het algemeen zeer lang mee, waardoor de kans op het uitvallen van de zaklamp minimaal is. Voor die uitzonderlijke situaties heb je de mobiele telefoon als een back-up.

De Cree XML T6 High Power LED 2.000 lumen zaklamp is een zeer geschikte zaklamp voor uiteenlopende outdoor activiteiten. Door zijn grote lichtopbrengst heeft deze zaklamp een bereik van tussen de 500 en 1.000 meter. Perfect voor tijdens een wandeling in het duister! Ook op de camping komt het model goed van pas, doordat je de keuze hebt uit verschillende standen. Het voorkomt dat je de lamp altijd in de felste stand moet zetten en daarmee de volledige camping verlicht. 

Fijne bijkomstigheid van deze zaklamp is dat je de Cree XML T6 High Power LED 2.000 lumen ook kunt gebruiken om te seinen. Het model beschikt over een knipperlicht. 

VoordelenNadelen
+ Zeer groot bereik van 500 tot 1.000 meter– Model wordt niet gezien als een van de sterkste LED zaklampen
+ Mogelijkheid om verschillende zoom-standen te gebruiken– Batterijen voor deze LED zaklamp ontbreken in de verpakking 
+ Seinen naar anderen door de knipperlichtfunctie

Een van de redenen om voor de K-NATICS PRO LED Zaklamp (3000 lumen) te kiezen, is het feit dat deze oplaadbaar is. Standaard wordt de zaklamp met een adapter geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om enkel 3xAAA batterijen mee te nemen en op te laden. Dit is niet de enige reden om voor de K-NATICS PRO LED zaklamp te kiezen. Overweegt het model ook vanwege zijn grote lichtintensiteit. Het model beschikt over maar liefst 3.000 lumen, waarmee deze LED zaklamp nog krachtiger is dan de Cree XML T6 High Power LED zaklamp. Het is een geschikte zaklamp voor tijdens het wandelen, op de camping, enzovoorts.

Dankzij de schuiffunctie in de voorzijde van de zaklamp, kun je de lichtbundel eenvoudig in laten zoomen op een specifiek deel van de omgeving. Handig, wanneer je wilt voorkomen dat andere campinggasten last hebben van je zaklamp. Net als de Cree XML T6 High Power LED zaklamp, beschikt ook dit model over een SOS-functie om te seinen naar anderen. Lees ook onze uitgebreide K-natics zaklamp review.

VoordelenNadelen
+ Model beschikt over verschillende standen, dankzij de schuifring aan de voorkant – Deze LED zaklamp is aan de prijzige kant in vergelijking met andere modellen 
+ Met 3.000 lumen beschikt het model over een grote lichtintensiteit– Relatief zwaar in vergelijking met andere modellen 
+ Mogelijkheid om de LED zaklamp op te laden als deze leeg raakt 

De TravelMore IPX-6 militaire LED-zaklamp helpt je de omgeving te verlichten, tijdens een wandeling, een tocht op de fiets of bijvoorbeeld het kamperen. Het model biedt een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Daarbij biedt het model als groot voordeel, dat deze opnieuw op te laden is. Je bent hierdoor niet afhankelijk van losse batterijen. Perfect voor onderweg! Mocht je in een noodsituatie terechtkomen, dan profiteer je van de lifehammer-functionaliteit aan de achterzijde van de zaklamp. Ook kun je de stroboscoop op deze LED zaklamp gebruiken om anderen te waarschuwen.

Het bereik van de TravelMore IPX-6 stelt enigszins teleur in vergelijking met andere modellen uit dit overzicht met de beste LED zaklampen: 350 meter. Dit valt onder meer te verklaren door de lichtsterkte van deze zaklamp, welke blijft steken op 1.000 lumen. Het model is robuust en daarbij waterafstotend. Dit komt van pas, wanneer je de zaklamp gebruikt tijdens een regenbui of bijvoorbeeld in een omgeving met veel water.

VoordelenNadelen
+ TravelMore IPX-6 militaire LED zaklamp heeft een goede prijs-/kwaliteitsverhouding – Lichtsterkte van het model is beperkt, vooral bedoeld voor het verlichten van je direct omgeving 
+ Model is waterafstotend, wat de zaklamp geschikt maakt voor vochtige, regenachtige omstandigheden 
+ De accu van deze LED zaklamp is oplaadbaar  

Qua prijs is de Noctic Focus professionele LED zaklamp met zoom te vergelijken met de Goldschmidt militaire LED zaklamp. Beide modellen vallen binnen het hogere segment. De zaklamp heeft een krachtige accu, welke circa 20 uur meegaat. Nadeel aan het model is wel, dat het bereik van deze zaklamp beperkt is. Met een intensiteit van 500 lumen bereik je een afstand van circa 200 meter.

Het maakt deze Noctic Focus professionele LED-zaklamp voornamelijk geschikt voor je directe omgeving. Handig voor op de camping, of tijdens het kamperen in het wild. Doordat het model over een zoomfunctie beschikt, kun je inzoomen op een boek, op een tak of ander obstakel tijdens je wandeling, enzovoorts. Net als de andere modellen LED zaklampen,
beschikt ook deze Noctic Focus professionele zaklamp over een stroboscopische functie. Dit maakt het mogelijk om anderen te waarschuwen. Ook prettig: het model is waterafstotend en schokbestendig. De LED zaklamp werkt zodoende ook, wanneer je deze per ongeluk laat vallen.

VoordelenNadelen
+ Noctic Focus professionele LED zaklamp beschikt over een zoomfunctie – Bereik van de Noctic Focus zaklamp is beperkt; circa 200 meter
+ Mogelijkheid om een SOS-bericht uit te zenden, middels de stroboscopische functie– Relatief duur voor het bereik dat deze zaklamp biedt
+ Waterafstotend en daarbij schokbestendig door het robuuste ontwerp  

Deze militaire LED zaklamp met hardcase opbergdoos van Unlimited Products komt voornamelijk van pas op de camping. Hoewel de opbergdoos erg handig is voor het meenemen van de zaklamp, maakt het deze LED-zaklamp minder geschikt voor een wandelaar of fietser. Je wilt tijdens deze outdoor activiteiten immers zo min mogelijk mee hoeven te nemen.

De zaklamp heeft een lichtintensiteit van 2.000 lumen, waarmee je een bereik hebt tot circa 500 meter. Het model is waterafstotend en kan daardoor ook gebruikt worden tijdens een regenbui, of een wandeling in een vochtig gebied. Handig zijn ook de zoom- en stroboscopische functie, waarmee je anderen kunt waarschuwen. Daarbij is de batterij van deze militaire LED zaklamp oplaadbaar.

VoordelenNadelen
+ Handige opbergdoos meegeleverd, om de zaklamp schadevrij te houden – Door de opbergdoos te zwaar voor een wandelaar en fietser
+ Relatief groot bereik dankzij een lichtsterkte van 2.000 lumen (500 meter) 
+ Waterbestendig volgens de IPX-6 norm  

Lichtsterkte van LED zaklampen vergelijken

Zoals reeds benoemd, is de lichtsterkte de belangrijkste eigenschap van een zaklamp voor outdoor activiteiten. De lichtsterkte van een lamp wordt uitgedrukt in het aantal lumen. Des te meer lumen een lamp heeft, des te krachtiger is het licht ook. Je hoeft bij een zaklamp met bijvoorbeeld 2.000 lumen niet rekenen op een sfeervolle verlichting voor in je tent of caravan. Het is echter wel een zeer bruikbare lichtbron voor het verlichten van de omgeving bij outdoor activiteiten.

Gewicht van een LED zaklamp voor outdoor activiteiten

Niet alleen de lichtopbrengst van de LED zaklamp speelt een belangrijke rol bij het vergelijken van zaklampen. Ook het gewicht hiervan kan bepalend zijn voor de keuze die je maakt. Tijdens een wandeling of fietstocht wil je zo min mogelijk gewicht met je mee hoeven te dragen. Iedere extra kilo vergt immers meer energie van je lichaam! Gebruik je de LED zaklamp op de camping, dan mag deze best wat zwaarder zijn. Je kunt de zaklamp immers in je tent of caravan bewaren en enkel met je meedragen tijdens een nachtelijk bezoek aan het toiletgebouw.

Naast het gewicht van de LED zaklamp speelt ook het formaat hiervan mee. De zaklamp mag niet te groot zijn. Je wilt deze eenvoudig mee kunnen nemen in je wandelrugzak of bijvoorbeeld in een achtervak op je fiets. Wil je meer weten over alle punten die belangrijk zijn voor een goede LED zaklamp? Lees dan eens: hoe herken je een goede zaklamp?

Beste Led Zaklamp
© Joachimbago.gmail.com/Depositphotos.com

Waterdichtheid van een zaklamp

Een derde factor om rekening mee te houden, is de waterdichtheid van het apparaat. Er mag geen water in de zaklamp kunnen komen, wanneer het buiten erg slecht weer is. Het is niet ondenkbaar, dat je de LED zaklamp juist bij slecht weer nodig hebt. Zoals eerder al werd aangehaald, kan een donkere lucht ervoor zorgen dat het duister al snel zijn intrede doet in een bergachtig of bosachtig gebied. De LED zaklamp zou niet uit mogen vallen, wanneer vocht richting de accu van de zaklamp loopt. Dit wil je overigens altijd voorkomen, om bijvoorbeeld ook een kortsluiting in de zaklamp tegen te kunnen gaan.

De waterdichtheid van een zaklamp hangt samen met de degelijkheid hiervan. Een zaklamp moet voldoende robuust zijn, om te voorkomen dat deze direct uitvalt als je het apparaat per ongeluk laat vallen. Mogelijk struikel je, waarbij de zaklamp op de grond valt. Het zou bijzonder vervelend zijn, wanneer je de zaklamp vervolgens niet meer kunt gebruiken.

Verschillende standen instellen op je zaklamp

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om de LED-zaklamp op verschillende standen in te stellen. Je hebt niet altijd de volledige kracht van de zaklamp nodig, om het gebied rondom je te kunnen bekijken. Zou je de volledige kracht gebruiken, dan is de zaklamp onnodig snel leeg. Met de mogelijkheid om diverse standen in te stellen voorkom je dit.

Conclusie: de beste LED zaklamp voor outdoor activiteiten

Reeds gingen we in op vijf verschillende LED zaklampen voor outdoor activiteiten. Een duidelijk verschil zit hierbij in het bereik van deze zaklampen. Het bereik van de ene zaklamp komt tot ver voorbij de 500 meter. Bij andere zaklampen blijft het bereik steken op een paar honderd meter. Het maakt dat het afhankelijk is van het beoogde gebruik van de lichtbron, wat voor jou de beste LED zaklamp is.

Op de camping komt de TravelMore IPX-6 militaire LED zaklamp bijvoorbeeld goed van pas, evenals dat Militaire LED zaklamp met hardcase opbergdoos. Tijdens een wandeling of fietstocht kun je het beste voor de K-NATICS PRO Militaire LED Zaklamp (3000 lumen) kiezen.

© header image by joachimbago.gmail.com/depositphotos.com

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Volg ons op YouTube en Win!

Klik op onderstaande knop 👇