De top 5 beste LED zaklampen voor de echte outdoor liefhebber!

Op zoek naar de perfecte LED zaklamp voor al je avonturen in de buitenlucht? Of het nu gaat om kamperen, wandelen of backpacken, een betrouwbare bron van verlichting kan het verschil maken in gevaarlijke situaties. In deze top 5 lijst zul je alleen maar led-zaklampen vinden, omdat deze de beste prestaties en levensduur bieden. Maar hoe vind je nu de beste led zaklamp die past bij jouw behoeften? Lees verder om erachter te komen.

Op zoek naar de beste led zaklamp?

Verderop op de pagina vind je meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf kunt vergelijken.

Om jou goed en betrouwbaar advies te kunnen geven, heb ik het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

17

Beoordeelde onderzoeken

Icon verzamelde reviews

1057

Verzamelde opmerkingen

Icon bestede uren

5.5

Bestede uren

Icon bekeken producten

23

Onderzochte producten

De onderstaande top 5 toont je de beste led zaklampen van dit moment, verdeeld over verschillende categorieën.

Top 5 beste led zaklampen:

Bij je zoektocht naar de beste led zaklamp spelen verschillende factoren een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de batterijduur, waterbestendigheid en duurzaamheid van de zaklamp.

Een belangrijke reden om niet afhankelijk te willen zijn van je mobiele telefoon, is het feit dat de accu hiervan vaak beperkt is. De accu kan zeker bij het gebruik van de camera, om mooie foto’s te maken tijdens outdoor activiteiten, al snel leeglopen.

Met nog 10-20% aan batterij wordt het steeds spannender of de zaklamp op je toestel nog werkt. Een zaklamp gaat over het algemeen zeer lang mee, waardoor de kans op het uitvallen van de zaklamp minimaal is. Voor die uitzonderlijke situaties heb je de mobiele telefoon als back-up.

Een van de redenen om voor de K-NATICS PRO LED Zaklamp (3000 lumen) te kiezen, is het feit dat deze oplaadbaar is. Standaard wordt de zaklamp met een adapter geleverd. Je kunt er ook voor kiezen om enkel 3xAAA batterijen mee te nemen en op te laden. Dit is niet de enige reden om voor de K-NATICS PRO led-zaklamp te kiezen. Overweegt het model ook vanwege zijn grote lichtintensiteit.

Het model beschikt over maar liefst 3.000 lumen, waarmee deze led zaklamp nog krachtiger is dan de Cree XML T6 High Power LED zaklamp. Het is een geschikte zaklamp voor tijdens het wandelen, op de camping, enzovoorts. Koop je deze dan kun je erop vertrouwen dat je de beste led zaklamp in huis hebt.

Dankzij de schuiffunctie in de voorzijde van de zaklamp, kun je de lichtbundel eenvoudig in laten zoomen op een specifiek deel van de omgeving. Handig, wanneer je wilt voorkomen dat andere campinggasten last hebben van je led zaklamp. Net als de Cree XML T6 High Power LED zaklamp, beschikt ook dit model over een SOS-functie om te seinen naar anderen. Lees hier ook mijn uitgebreide K-natics zaklamp review.

VoordelenNadelen
Model beschikt over verschillende standen, dankzij de schuifring aan de voorkant Deze zaklamp is aan de prijzige kant in vergelijking met andere modellen 
Met 3.000 lumen beschikt het model over een grote lichtintensiteitRelatief zwaar in vergelijking met andere modellen 
Mogelijkheid om de zaklamp op te laden als deze leeg raakt 

Specificaties:

 • Gewicht: 425 gram
 • Bereik: 800 meter
 • Lichtsterkte: 2500 lumen
 • Diameter zaklamp: 40 mm

De Cree XML T6 High Power LED 2.000 lumen zaklamp is een zeer geschikte led zaklamp voor uiteenlopende outdoor activiteiten. Door zijn grote lichtopbrengst heeft deze led zaklamp een bereik van tussen de 500 en 1.000 meter. Perfect voor tijdens een wandeling in het duister! Ook op de camping komt het model goed van pas, doordat je de keuze hebt uit verschillende standen. Het voorkomt dat je de lamp altijd in de felste stand moet zetten en daarmee de volledige camping verlicht. 

Fijne bijkomstigheid van deze led zaklamp is dat je de Cree XML T6 High Power LED 2.000 lumen ook kunt gebruiken om te seinen. Het model beschikt over een knipperlicht. 

VoordelenNadelen
Zeer groot bereik van 500 tot 1.000 meterModel wordt niet gezien als een van de sterkste zaklampen
Mogelijkheid om verschillende zoom-standen te gebruikenBatterijen voor deze zaklamp ontbreken in de verpakking 
Seinen naar anderen door de knipperlichtfunctie

Specificaties:

 • Gewicht: 172 gram
 • Bereik: 500 meter
 • Lichtsterkte: 200 Lumen
 • Diameter zaklamp: 39 mm

De TravelMore IPX-6 militaire led-zaklamp helpt je de omgeving te verlichten, tijdens een wandeling, een tocht op de fiets of bijvoorbeeld het kamperen. Het model biedt een zeer goede prijs-/kwaliteitsverhouding. Daarbij biedt het model als groot voordeel, dat deze opnieuw op te laden is. Je bent hierdoor niet afhankelijk van losse batterijen. Perfect voor onderweg! Mocht je in een noodsituatie terechtkomen, dan profiteer je van de lifehammer-functionaliteit aan de achterzijde van de zaklamp. Ook kun je de stroboscoop op deze led zaklamp gebruiken om anderen te waarschuwen.

Het bereik van de TravelMore IPX-6 stelt enigszins teleur in vergelijking met andere modellen uit dit overzicht met de beste led zaklampen: 350 meter. Dit valt onder meer te verklaren door de lichtsterkte van deze led zaklamp, welke blijft steken op 1.000 lumen. Het model is robuust en daarbij waterafstotend. Dit komt van pas, wanneer je de zaklamp gebruikt tijdens een regenbui of bijvoorbeeld in een omgeving met veel water.

VoordelenNadelen
Een goede prijs-/kwaliteitsverhouding Lichtsterkte van het model is beperkt, vooral bedoeld voor het verlichten van je direct omgeving 
Model is waterafstotend, wat de zaklamp geschikt maakt voor vochtige, regenachtige omstandigheden
De accu van deze zaklamp is oplaadbaar 

Specificaties:

 • Gewicht: 151 gram
 • Bereik: 180 meter
 • Lichtsterkte: 1000 lumen
 • Diameter zaklamp: 34 mm

Qua prijs is de Noctic Focus professionele led-zaklamp met zoom te vergelijken met de Goldschmidt militaire led zaklamp. Beide modellen vallen binnen het hogere segment. De led zaklamp heeft een krachtige accu, welke circa 20 uur meegaat. Nadeel aan het model is wel dat het bereik van deze zaklamp beperkt is. Met een intensiteit van 500 lumen bereik je een afstand van circa 200 meter.

Het maakt deze Noctic Focus professionele led-zaklamp voornamelijk geschikt voor je directe omgeving. Handig voor op de camping, of tijdens het kamperen in het wild. Doordat het model over een zoomfunctie beschikt, kun je inzoomen op een boek, op een tak of ander obstakel tijdens je wandeling, enzovoorts.

Net als de andere modellen zaklampen, beschikt ook deze Noctic Focus professionele zaklamp over een stroboscopische functie. Dit maakt het mogelijk om anderen te waarschuwen. Ook prettig: het model is waterafstotend en schokbestendig. De led zaklamp werkt zodoende ook, wanneer je deze per ongeluk laat vallen.

VoordelenNadelen
Noctic Focus professionele zaklamp beschikt over een zoomfunctie Bereik van de Noctic Focus zaklamp is beperkt; circa 200 meter
Mogelijkheid om een SOS-bericht uit te zenden, middels de stroboscopische functieRelatief duur voor het bereik dat deze zaklamp biedt
Waterafstotend en daarbij schokbestendig door het robuuste ontwerp  

Specificaties:

 • Gewicht: 692 gram
 • Bereik: 500 meter
 • Lichtsterkte: 500 lumen
 • Diameter zaklamp: 40 mm

Deze militaire zaklamp met hardcase opbergdoos van Unlimited Products komt voornamelijk van pas op de camping. Hoewel de opbergdoos erg handig is voor het meenemen van de zaklamp, maakt het deze led-zaklamp minder geschikt voor een wandelaar of fietser. Je wilt tijdens deze outdoor activiteiten immers zo min mogelijk mee hoeven te nemen.

De zaklamp heeft een lichtintensiteit van 2.000 lumen, waarmee je een bereik hebt tot circa 500 meter. Het model is waterafstotend en kan daardoor ook gebruikt worden tijdens een regenbui, of een wandeling in een vochtig gebied. Handig zijn ook de zoom- en stroboscopische functie, waarmee je anderen kunt waarschuwen. Daarbij is de batterij van deze militaire zaklamp oplaadbaar.

VoordelenNadelen
Handige opbergdoos meegeleverd, om de zaklamp schadevrij te houden Door de opbergdoos te zwaar voor een wandelaar en fietser
Relatief groot bereik dankzij een lichtsterkte van 2.000 lumen (500 meter)
Waterbestendig volgens de IPX-6 norm 

Specificaties:

 • Gewicht: 357 gram
 • Bereik: 500 meter
 • Lichtsterkte: 2000 lumen
 • Diameter zaklamp: 45 mm

Waarom kiezen voor een led zaklamp?

Led verlichting heeft de afgelopen jaren een enorme evolutie doorgemaakt en wordt nu algemeen beschouwd als de meest efficiënte lichtbron op de markt. Hier zijn enkele redenen waarom je zou moeten kiezen voor de beste led zaklamp:

 1. Lange levensduur – Led lampen gaan veel langer mee dan traditionele gloeilampen. Dit betekent dat je niet constant nieuwe batterijen hoeft te kopen of de lamp zelf hoeft te vervangen. Een led zaklamp kun je meestal jaren gebruiken.
 2. Helderheid – Led lampen produceren helderder licht dan andere soorten lampen. Dit maakt ze ideaal voor gebruik buitenshuis, vooral ’s nachts wanneer je maximale zichtbaarheid nodig hebt. Met een led zaklamp kun je zonder moeite het pad voor je verlichten.
 3. Energiezuinig – Led lampen verbruiken veel minder energie dan andere lichtbronnen, waardoor ze duurzamer zijn en je batterijlevensduur wordt verlengd. Dit is vooral handig tijdens lange outdooractiviteiten waarbij je de levensduur van je batterijen wilt maximaliseren.

Lichtsterkte van led zaklampen vergelijken

Zoals reeds benoemd, is de lichtsterkte de belangrijkste eigenschap van een zaklamp voor outdoor activiteiten. De lichtsterkte van een lamp wordt uitgedrukt in het aantal lumen. Des te meer lumen een lamp heeft, des te krachtiger is het licht ook. Je hoeft bij een zaklamp met bijvoorbeeld 2.000 lumen niet rekenen op een sfeervolle verlichting voor in je tent of caravan. Het is echter wel een zeer bruikbare lichtbron voor het verlichten van de omgeving bij outdoor activiteiten.

Gewicht van de beste led zaklamp voor outdoor activiteiten

Niet alleen de lichtopbrengst van de zaklamp speelt een belangrijke rol bij het vergelijken van zaklampen. Ook het gewicht hiervan kan bepalend zijn voor de keuze die je maakt.

Tijdens een wandeling of fietstocht wil je zo min mogelijk gewicht met je mee hoeven te dragen. Iedere extra kilo vergt immers meer energie van je lichaam! Gebruik je de zaklamp op de camping, dan mag deze best wat zwaarder zijn. Je kunt de zaklamp immers in je tent of caravan bewaren en enkel met je meedragen tijdens een nachtelijk bezoek aan het toiletgebouw.

Naast het gewicht van de zaklamp speelt ook het formaat hiervan mee. De zaklamp mag niet te groot zijn. Je wilt deze eenvoudig mee kunnen nemen in je wandelrugzak of bijvoorbeeld in een achtervak op je fiets.

beste led zaklamp

Waterdichtheid van een led zaklamp

Een derde factor om rekening mee te houden, is de waterdichtheid van het apparaat. Er mag geen water in de zaklamp kunnen komen, wanneer het buiten erg slecht weer is.

Het is niet ondenkbaar, dat je de zaklamp juist bij slecht weer nodig hebt. Zoals eerder al werd aangehaald, kan een donkere lucht ervoor zorgen dat het duister al snel zijn intrede doet in een bergachtig of bosachtig gebied.

De zaklamp zou niet uit mogen vallen, wanneer vocht richting de accu van de zaklamp loopt. Dit wil je overigens altijd voorkomen, om bijvoorbeeld ook een kortsluiting in de zaklamp tegen te kunnen gaan.

De waterdichtheid van een zaklamp hangt samen met de degelijkheid hiervan. Een zaklamp moet voldoende robuust zijn, om te voorkomen dat deze direct uitvalt als je het apparaat per ongeluk laat vallen. Mogelijk struikel je, waarbij de zaklamp op de grond valt. Het zou bijzonder vervelend zijn, wanneer je de zaklamp vervolgens niet meer kunt gebruiken.

Verschillende standen instellen op je zaklamp

Tot slot is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om de led-zaklamp op verschillende standen in te stellen. Je hebt niet altijd de volledige kracht van de zaklamp nodig, om het gebied rondom je te kunnen bekijken. Zou je de volledige kracht gebruiken, dan is de zaklamp onnodig snel leeg. Met de mogelijkheid om diverse standen in te stellen voorkom je dit.

Conclusie: de beste led zaklamp voor outdoor activiteiten

Reeds gingen we in op vijf verschillende beste led zaklampen voor outdoor activiteiten. Een duidelijk verschil zit hierbij in het bereik van deze zaklampen. Het bereik van de ene zaklamp komt tot ver voorbij de 500 meter.

Bij andere zaklampen blijft het bereik steken op een paar honderd meter. Het maakt dat het afhankelijk is van het beoogde gebruik van de lichtbron, wat voor jou de beste led zaklamp is.

Op de camping komt de TravelMore IPX-6 militaire LED zaklamp bijvoorbeeld goed van pas, evenals dat Militaire LED zaklamp met hardcase opbergdoos. Tijdens een wandeling of fietstocht kun je het beste voor de K-NATICS PRO Militaire LED Zaklamp (3000 lumen) kiezen.

De meest gestelde vragen over de beste led zaklampen

Wat zijn de voordelen van een LED zaklamp?

LED zaklampen zijn energiezuiniger, duurzamer, hebben een langere levensduur en produceren meer licht dan traditionele gloeilampen.

Welke batterijen kan ik gebruiken in mijn LED zaklamp?

Dit verschilt per type zaklamp. In de product omschrijving of handleiding staat vaak welke batterijen geschikt zijn voor jouw specifieke model.

Hoe onderhoud ik mijn LED zaklamp?

Zorg ervoor dat de contactpunten altijd schoon zijn (verwijder bijvoorbeeld roest) en bewaar de zaklamp op een droge plek. Wanneer er vuil op de lens zit kun je deze voorzichtig schoonmaken met een microvezeldoekje.

Kan ik mijn LED zaklamp ook onder water gebruiken?

Dit hangt af van het IP-rating (waterdichtheidscertificering) van jouw specifieke model. Raadpleeg hiervoor de product omschrijving of handleiding.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "De top 5 beste LED zaklampen voor de echte outdoor liefhebber!"

 1. Ruud Oosterhof Ruud Oosterhof schreef:

  Ik mis de bekende merken, zoals bijvoorbeeld Ledlenser en Fenix. Zelf gebruik ik een Ledlenser P7, nadat ik meerdere ‘goedkope’ zaklampen heb versleten. Deze is 600 lumen en is voor mij sterk genoeg, meer heb ik niet nodig. Ik vind het belangrijker dat de batterij lang genoeg meegaat. Ik mis in jouw vergelijking ook een lijstje hoe lang de batterij meegaat in de diverse lichtsterktes. En zaklampen van Fenix zijn ook een stuk lichter dan de zaklampen die jij beschrijft. Een zaklamp van 400 gram vind ik echt te zwaar.

  1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

   Hallo Ruud, Dit klopt inderdaad. Er komt een nieuw artikel aan met de bekende merken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *