De 5 beste nordic walking stokken

Ontdek de wereld van nordic walking met de beste nordic walking stokken. Bij OutdoorOnly hebben we zorgvuldig de beste geselecteerd om jouw outdooractiviteiten te verbeteren. Of je nu op zoek bent naar een gezonde manier om actief te blijven, meer stabiliteit wilt tijdens het wandelen, of gewoon de natuur wilt verkennen, onze gids staat voor je klaar.

Leer meer over de voordelen van nordic walking en vind de perfecte stokken die bij jou passen. Begin je reis naar een gezonder en actiever leven door verder te lezen.

In dit artikel zet ik de beste nordic walking stokken voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. 

Om jou een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past.

Onze selectiecriteria

Icon webshop bekeken

7

Bekeken webshops

Icon verzamelde reviews

658

Gelezen reviews

Icon bestede uren

7

Bestede uren

Icon bekeken producten

19

Onderzochte producten

Nordic walking stokken top 5

Wil je niet verder lezen, maar gewoon de top 5 bekijken van dit jaar? Dat kan. Hieronder on willekeurige volgorde. Als je verder leest weet je ook waarom we deze hebben uitgekozen.

de beste nordic walking stokken

De beste nordic walking stokken

Om je op weg te helpen bij het zoeken naar geschikte nordic walking stokken, vind je hieronder de top 5 van de beste nordic walking stokken op dit moment. Bij ieder product staan de voor- en nadelen en de specificaties vermeld.

Beste prijs / kwaliteit

Deze Abbey nordic walking stokken zijn gemaakt van aluminium. Groot voordeel hiervan is dat de stokken stevig zijn en toch licht aanvoelen. Ze hebben een lengte van 140 centimeter en zijn telescopisch verstelbaar. Je kunt ze inklappen tot 86 centimeter als je ze een tijdje niet gebruikt en bijvoorbeeld aan je rugzak wilt hangen.

De nordic walkstokken hebben een kurken handvat, waaraan een neopreen polsband bevestigd zit. Prettig aan deze stokken is de mogelijkheid om het eindstuk te vervangen. Zo kun je de stokken aanpassen naar de ondergrond waarop je deze gebruikt (asfalt en bergachtig).

VoordelenNadelen
goede kwaliteitrelatief lange minimale lengte
veel positieve reviewspolsbandjes niet demontabel
mooi designkurk handgreep kan wat zweten

Productspecificaties:

 • Maximale lengte: 140 centimeter
 • Minimale lengte: 86 centimeter
 • Materiaal handgreep: Kurk
 • Gewicht: 500 gram
 • Sluitsysteem: Twistlock

Beste starters walking stokken

Net als de nordic walking stokken van Abbey, zijn ook deze nordic walking stokken van Decathlon gemaakt van aluminium. Het maakt dat de stokken stevig aanvoelen tijdens het wandelen. Waar het handvat bij het voorgaande model gemaakt was van kurk, zijn de handvaten van deze telescopische nordic walking stokken van aluminium en polypropyleen. Ze liggen prettig in de hand.

De stokken hebben een minimale lengte van 100 centimeter en een maximale lengte van 130 centimeter. Je kunt ze middels een sluiting op de stok zelf inkorten en weer verlengen. Een handige polsband voorkomt dat ze van je handen schuiven tijdens het wandelen.

VoordelenNadelen
afneembare handlus voetjes kunnen er snel afvallen
voordelige prijsrelatief lange minimale lengte
makkelijk verstelbaar

Productspecificaties:

 • Maximale lengte: 130 centimeter
 • Materiaal handgreep: Aluminium 80% Polypropyleen 20%
 • Gewicht: 500 gram
 • Sluitsysteem: Twistlock

Meeste accessoires

Kies voor de kwaliteit van deze Outdoor Panda nordic walking stokken, wanneer je enig comfort wens tijdens het wandelen. Een groot voordeel van deze nordic walking stokken is het feit, dat schokken zo goed mogelijk geabsorbeerd worden door het model. Je gewrichten, denk aan je ellebogen, krijgen het hierdoor minder zwaar te verduren. Ook je pols wordt gespaard. De nordic walking stokken zijn iets duurder dan de eerste twee modellen uit dit overzicht.

Dit artikel wordt geleverd met 5 bevestigingen die geschikt zijn voor modder, sneeuw en asfalt. Met de gratis meegeleverde draagtas kun je de reserveonderdelen en je wandelstokken makkelijk meenemen.

VoordelenNadelen
veel accessoireskurk handgreep kan wat zweten
opbouwbaar tot 40cmhandleiding in het Frans
lange levensduur

Productspecificaties:

 • Maximale lengte: 135 centimeter
 • Materiaal handgreep: kurk
 • Gewicht: 256 gram
 • Sluitsysteem: Twistlock

De beste van dit moment

De Black Diamond Distance wandelstokken van carbon behoren tot de beste nordic walking stokken van dit moment. Nadeel; ze behoren ook tot de duurste modellen. Doordat deze stokken van carbon gemaakt zijn, hebben ze een bijzonder laag gewicht. Daarbij is carbon erg stevig, wat het breken van de stokken voorkomt.

Niet alleen het lage gewicht van deze nordic stokken maakt ze tot een aanraden. Ook kun je deze stokken opvouwen. Op deze manier neem je de stokken overal mee naar toe. Ook wanneer je per vliegtuig naar je vakantiebestemming reist. De nordic walking stokken worden geleverd in twee maten; 105 tot 125 centimeter en 120 tot 140 centimeter. Op het moment dat je ze opvouwt hebben ze een lengte van respectievelijk 37 en 40 centimeter. Perfect voor in je rugzak.

VoordelenNadelen
opvouwbaar is praktischrelatief duur
goede ondersteuning in stabiliteitgeen accessoires
Is heel stevig en licht

Productspecificaties:

 • Maximale lengte: 140 centimeter
 • Materiaal handgreep: Eva-schuim
 • Gewicht: 460 gram
 • Sluitsysteem: FlickLock

Goede kwaliteit

De Newfeel nordic walking stokken behoren tot het middensegment qua prijs en kwaliteit. De stokken zijn gemaakt van schacht, hars en koolstofvezel. Het maakt de stokken licht van gewicht en daarbij erg stevig. Het breken van de stokken wordt voorkomen door deze samenstelling van grondstoffen. Het handvat is gedeeltelijk gemaakt van kurk, wat ertoe leidt dat de stokken zeer prettig in de hand liggen.

De scherpe punt onder deze stokken maakt dat je op vrijwel iedere ondergrond grip hebt. Op asfalt kun je een rubberen pootje om het uiteinde van de stokken schuiven. Zo slijt de scherpe punt niet. Het voorkomt dat je valt en ontlast je gewrichten tijdens het wandelen. De Newfeel nordic walking stokken hebben een prettig bandje aan het handvat, welke je om je pols kunt schuiven. Het voorkomt dat de stokken uit je hand glippen.

VoordelenNadelen
de verbinding met handschoen is prettiggrip is wat vreemd
lichtgewicht om mee te wandelenkurk handgreep kan wat zweten
slijtvaste punt

Productspecificaties:

 • Maximale lengte: 130 centimeter
 • Materiaal handgreep: 80% Polypropyleen, 10% Polyoxymethyleen, 10% Kurk
 • Gewicht: 256 gram
 • Sluitsysteem: Twistlock

Waarom nordic walking stokken?

Regelmatig stelt men de vraag; heb ik nordic walking stokken nodig? Kan ik deze sport ook beoefenen zonder de stokken? Het antwoord is simpel; met nordic walking stokken verbetert je rendement. Je verbruikt meer energie op hetzelfde inspanningsniveau. Dit hangt samen met het feit, dat de nordic walking stokken naast je benen ook je armen aan het werk zetten.

Om geen hinder van de stokken te ervaren, is het belangrijk de juiste nordic walking stokken aan te schaffen. Passen de stokken bijvoorbeeld qua lengte niet bij je lichaam, dan neemt het effect af en kunnen ze je storen tijdens het wandelen. Reden genoeg om te investeren in de juiste nordic walking stokken.

Stabiliteit en ondersteuning

Naast het feit dat nordic walking stokken gebruiken zorgt voor een verhoogd rendement, verbetert het je stabiliteit en biedt het ondersteuning tijdens het wandelen. Een verbeterde stabiliteit zorgt voor een minder zware belasting van gewrichten. Denk aan je enkels en knieën. Het risico op blessures neemt hiermee af.

Waar moet je op letten bij het kopen van nordic wandelstokken?

Bij de aankoop van nordic wandelstokken zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Later op deze pagina wordt hier dieper op ingegaan. Denk bijvoorbeeld aan het materiaal waarvan de stokken gemaakt zijn, de lengte hiervan en het type handvat. Het is belangrijk om de nordic walking stokken eerst thuis uit te proberen, wanneer je deze online bestelt. Zouden de stokken niet de juiste lengte of bijvoorbeeld een minder prettig handvat hebben, dan zorgen ze voor irritaties tijdens het wandelen en kunnen ze de kans op blessures onnodig vergroten.

Materiaal van nordic walking stokken

Nordic walking stokken worden van verschillende materialen gemaakt. Kies bijvoorbeeld tussen nordic walking stokken van aluminium, carbon en een combinatie van carbon en glasfiber. Over het algemeen geldt dat aluminium stokken het zwaarste, maar ook het goedkoopste zijn. Nadeel van aluminium is dat het materiaal iets makkelijker buigt dan het carbon, of de combinatie van carbon en glasfiber. Nordic walking stokken van carbon (en glasfiber) kosten al snel meer dan 50 euro. Voor stokken van aluminium ligt de prijs op de helft hiervan.

Verstel- en blokkeersysteem

nordic walking stokken afstellen: Niet alleen het materiaal is verschilt. Ook kan er onderscheid gemaakt worden tussen 1-delige, opvouwbare stokken en verstelbare nordic walking stokken. Een opvouwbare stok beschikt over een blokkeersysteem, waarmee voorkomen wordt dat de stukken tijdens het wandelen los kunnen schieten. Bij een verstelbare nordic walking stok zit er vaak een klem op de stokken, waarmee voor exact de juiste lengte gekozen kan worden.

Het gebruik van opvouwbare stokken is prettig, wanneer je de stokken veelal in het buitenland gebruikt. Je neemt ze eenvoudig mee. Kies voor een verstelbare stok als je deze ook door andere gezinsleden laat gebruiken.

Verstel- en blokkeersysteem

Lengte van nordic walking stokken

Over het algemeen geldt de stelregel dat de lengte van de loopstokken circa 0,66 keer je lichaamslengte moet zijn. De stokken hebben vaak een lengte die kan worden ingesteld tussen de 100 en 140 centimeter. Houd er rekening mee, dat niet volledig kan worden vastgehouden aan deze stelregel. Het is verstandig om de stokken altijd eerst thuis uit te proberen, om te kijken of de lengte juist is ingesteld. Je wilt blessures en irritaties onderweg voorkomen.

Strap en handvat

Een nordic walking stok moet prettig in de hand liggen tijdens het wandelen. Het handvat heeft hier een grote invloed op. Veel handvaten zijn gemaakt van aluminium, polypropyleen en bijvoorbeeld kurk. Het voordeel van kurk ten opzichte van aluminium, is het feit dat dit materiaal wat soepeler is. Verkramping in je hand treedt hierdoor minder snel op.

Naast het handvat speelt ook de strap aan het handvat een rol. Je wilt dat de strap prettig om je pols of hand geschoven kan worden. Met de strap kun je de stokken af en toe loslaten, zonder dat deze op de grond vallen. Het is prettig om je handen af en toe te strekken, zodat deze minder snel verkrampen.

Strap en handvat

De punt van een nordic walking stok

Nordic walking stokken kunnen op verschillende ondergronden gebruikt worden. De meeste mensen gebruiken de stokken op een vlakke, geasfalteerde ondergrond. Hierbij gebruik je een vlak rubberen hoesje onder iedere stok.

Het voorkomt dat de punt hiervan snel slijt of anderszins beschadigd raakt. Op een minder vlakke, of bijvoorbeeld een zanderige ondergrond kun je voor een punt kiezen. Zo heb je meer grip tijdens de wandeling, waardoor je minder snel valt of uitglijdt. De punt komt ook van pas, wanneer er ijs op een geasfalteerde ondergrond ligt in de winter. Vaak kun je de onderzijde van de wandel stokken eenvoudig veranderen.

Nordic walking stokken anwb

De ANWB heeft in de webwinkel een paar ANWB wandelstokken staan. Dit zijn uitschuifbare stokken en kosten tussen de 40 en 50 euro. De prijs van deze uitschuifbare wandelstok is wel voor leden. Hou er rekening mee dat je als niet lid meer betaald voor wandelstokken van de ANWB. Bekijk hier de winkel.

Nordic walking stokken lidl

Bij de Lidl kun je soms ook aluminium wandelstokken kopen van het merk Crivit of rocktrail. Hou daarom de site van de Lidl goed in de gaten of deze nu op voorraad zijn. Bekijk hier direct of ze leverbaar zijn. Om te beginnen met wandel stokken zijn deze zeker prijs technisch heel goed te doen.

Veel gestelde vragen over nordic walking stokken

In dit artikel werden de belangrijkste factoren bij het kopen van nordic walking stokken uitgelicht. Het kan voorkomen dat je nog vragen hebt over dit type stokken. Onderstaand vind je het antwoord op de meest gestelde vragen.

Hoe lang moeten nordic walking stokken zijn?

Nordic walking stokken hebben doorgaans een lengte tussen de 100 en 140 centimeter. Je berekent de meest geschikte lengte door je lichaamslengte te vermenigvuldigen met 0,66.

Wat zijn de beste nordic walking stokken?

Goede nordic walking stokken zijn gemaakt van carbon en opvouwbaar. Voordeel hiervan is dat je ze overal mee naartoe kan nemen. Deze stokken werken daarbij schokabsorberend, waardoor je polsen en elleboog minder zwaar belast worden.

Hoe moet je nordic walking stokken afstellen?

Vaak zit er een hendel aan de nordic walking stokken, waarmee je de stokken op de juiste lengte af kunt stellen.

Wat is de betere keuze: verstelbare stokken of 1-delige vaste lengte stokken?

De verstelbare stokken bieden het voordeel dat je hele gezin ze kan gebruiken. Nadeel is dat deze stokken minder stevig zijn dan 1-delige vaste lengte stokken. Een nog betere keuze zijn opvouwbare stokken.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *