Het vinden van het beste regenpak kan best een uitdaging zijn! Welk regenpak voldoet aan je wensen, gaat lang mee en biedt daarbij enig comfort? Op deze pagina lichten we verschillende factoren uit, waarmee je rekening zou moeten houden bij de aankoop van een nieuw regenpak. Het maakt het makkelijker om tot een weloverwogen keuze te komen, wanneer je verschillende regenpakken met elkaar vergelijkt.

In dit artikel zet ik de beste regenpakken voor je op een rijtje. Daarnaast vind je verderop op de pagina meer informatie over de factoren op basis waarvan je de verschillende opties zelf met elkaar kunt vergelijken. Wil je hier meer over weten, bekijk dan hoe wij onze producten kiezen.

Om jouw een goed en betrouwbaar advies te kunnen geven hebben wij het voorwerk al voor je gedaan. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde aankoop doet en het product bij je past!

Onze selectiecriteria

Icon Beoordelde Onderzoeken

7

webshops bekeken

Icon Verzamelde Reviews

447

Verzamelde reviews

Icon Besteede Uren

6.5

Bestede uren

Icon Onderzochte Producten

20

Onderzochte producten

Onderstaand tonen we de top 5 met de beste regenpakken. Het geeft je een beeld van de regenpakken die waterdicht en luchtdoorlatend zijn en daarbij een groot draagcomfort bieden. Zoals eerder aangehaald werd, is het belangrijk om de regenpakken zelf ook eens uit te proberen.

Top 5 beste regenpakken

AGU staat enigszins bekend als een prijsvechter, maar levert producten van een degelijke kwaliteit. Dit model regenpak behoort absoluut niet tot het goedkopere segment, maar is z’n geld meer dan waard. Het regenpak heeft zowel aan de boven-, als aan de onderzijde koordjes. Hiermee kun je het regenpak aan laten sluiten op de vorm van je lichaam. Ook handig aan dit model is de opvallende kleur van de regenjas. Het maakt dat andere weggebruikers je ook tijdens een hevige regenbui zien wandelen of fietsen.

Het regenpak is licht van gewicht, laat luchtstromen door om zweet af te kunnen voeren en is naadloos. Dit verkleint de kans dat het regenpak zal gaan lekken en zorgt er daarbij voor, dat irritaties aan de huid worden tegengegaan. Het regenpak is gemaakt van polyester en kan door zowel mannen, als vrouwen gedragen worden.

VoordelenNadelen
Waterdicht en winddichtNiet ademend
Verstelbare capuchonGeen dubbele ritsen
Reflecterende accentenGeen borstzak
Gelaste naden voor extra bescherming

Veel goedkoper dan het regenpak van AGU is het Greenlands regenpak in het model Basic. Met de benaming van dit model is alles gezegd! Het regenpak heeft een zwarte kleur, met aan de voorzijde een reflectiestreep. Dit maakt dat je onderweg enigszins op zal vallen voor tegenliggers. Het model is gemaakt van polyester en kan door zowel mannen, als vrouwen gedragen worden. Een speciale coating aan de buitenzijde maakt dat het regenpak waterdicht is.

Doordat het regenpak vrij ruim valt, heb je voldoende bewegingsvrijheid. Ideaal, wanneer je het regenpak ook wilt dragen bij intensieve activiteiten als voetbal of bijvoorbeeld tennis. Ventilatiestroken onder de oksel en bij de rug maken dat zweet eenvoudig kan worden afgevoerd.

VoordelenNadelen
Waterdicht en winddichtBeperkte kleurkeuze
Elastische tailleband en mouwuiteindenNiet geschikt voor intensieve activiteiten
Dubbele ritsenNiet ademend
Betaalbaar

Dit regenpak van Ralka is een basic, maar kwalitatief goed model. Het model is geschikt voor mannen en vrouwen. Zijn zwarte kleur maakt dat je minder goed opvalt op de weg, wat enigszins gecompenseerd wordt door de reflecterende strepen op het regenpak. Handig aan dit model zijn de straps bij de enkels van de regenbroek. Hiermee zorg je dat het regenpak goed aansluit op je schoenen, waarmee voorkomen wordt dat je onderweg natte voeten krijgt tijdens een hevige bui.

Ook handig aan dit regenpak is het feit, dat de bovenzijde hiervan tot over je hals loopt. Op deze manier kan voorkomen worden, dat er regen bij de bovenzijde van je regenpak naar binnen kan sijpelen. Iets wat het comfort van het regenpak sterk zou verminderen! Niet onbelangrijk: het regenpak wordt voor een scherpe prijs aangeboden. Een model uit het middensegment.

VoordelenNadelen
Verstelbare capuchonGeen stretchmateriaal
Reflecterende accentenNiet ademend
Afneembare capuchonGeen ventilatie
Getapete naden voor extra beschermingBeperkte kleurkeuze

Op zoek naar een geschikt regenpak voor je kind? In dat geval kan het Ralka junior regenpak het overwegen waard zijn. Het regenpak heeft een hoge kraag, waarmee lekkages aan de bovenzijde voorkomen worden. Ook is het model uitgevoerd in verschillende opvallende kleuren. Het maakt dat je kind opvalt, wanneer deze bijvoorbeeld op de fiets of wandelend op pad gaat.

Dit regenpak heeft goed gesealde ritsafsluiting en naden. Een fijne kraag en bij de benen verstelbare pijpen met klitterband. Voor de kinderen is het ook fijn dat er reflecterende details op het regenpak zitten.

Een klein detail: het kan soms wat proppen zijn om het regenpak weer in de hoes te krijgen. Tenminste, dat heb ik altijd.

VoordelenNadelen
Opvallende kleurenKan stug aanvoelen
Reflecterende accentenGeen ventilatie
Goede prijs/kwaliteitNiet of slecht ademend
Duurzaam

Dit Tenson Hurricane regenpak is een geschikte optie voor volwassen mannen. Het regenpak heeft een zeer goede reputatie, door zijn prettige pasvorm, ademende werking en waterdichte stof. Het regenpak valt in dezelfde prijsklasse als het eerder beschreven model van AGU. Ook de kwaliteit van beide modellen is vergelijkbaar.

De regenjas kan zowel tijdens een bui gedragen worden, als ook op een alledaagse werkdag door het fijne design hiervan. Aan de onderzijde heeft de regenbroek ritsen. Dit maakt het heel eenvoudig om het regenpak aan- en uit te trekken bij een plotselinge bui. Ook is de broek uitgevoerd met twee broekzakken met een klittenbandsluiting en een achterzak met rits. Handig om je sleutels in op te bergen! Ook fijn aan dit model: de verstelbare en afneembare capuchon.

VoordelenNadelen
Ademend materiaalRelatief duur
Getapete ritsen en nadenBeperkte kleurkeuze
Verstelbare manchetten en tailleband
Reflecterende accenten

Klassiek regenpak vaak een onverstandige keuze

Klassieke regenkleding van tien tot twintig euro lijkt vaak een verstandige keuze te zijn. Tot het moment dat je deze tijdens een intensieve wandeling draagt! Het zweet breekt je bij deze regenpakken al snel uit.

Doordat het regenpak niet alleen water-, maar ook luchtdicht is kan het zweet nauwelijks worden afgevoerd. Je krijgt het al snel erg heet, wat de wandeling veel minder aangenaam maakt! Zonde, want ook wandelen of fietsen in de regen kan leuk zijn.

Niet alleen zal je flink zweten bij het gebruik van een klassiek, luchtdicht regenpak. Ook maakt het intensieve transpireren dat je het bijvoorbeeld snel koud krijgt. In het bijzonder wanneer de buitentemperatuur onder de 10 graden Celsius licht.

Wandelen In De Regen

Aandachtspunten bij een regenpak kopen

Bij de aankoop van een nieuw regen pak is het om reeds genoemde redenen allereerst belangrijk om te kijken of het regenpak luchtdoorlatend is. Op deze manier kan het zweet worden afgevoerd en zal het je minder snel erg heet krijgen.

Andere factoren die meespelen zijn het gebruiksgemak van regenkleding en bijvoorbeeld het comfort dat een regenpak je onderweg biedt. Een regenpak moet snel en gemakkelijk aan te trekken zijn. Het is bijvoorbeeld erg vervelend, wanneer je eerst je schoenen uit moet trekken om het regen pak aan te kunnen doen. Dit kost onnodig veel tijd en maakt daarbij dat je schoenen en sokken nat kunnen worden bij een plensbui.

Ook niet onbelangrijk: de capuchon van je regenjas mag niet te makkelijk af kunnen waaien. Er is niets vervelender, dan het voortdurend vast moeten houden van de capuchon bij een stevige wind. Vaak zitten er aan weerszijden van de capuchon een lusje, waarmee je de capuchon stevig vast kunt zetten. Wel zo makkelijk!

Waterdichtheid van het beste regenpak

De belangrijkste factor bij het kiezen van het beste regenpak is de waterdichtheid hiervan. Je wilt voorkomen dat er vocht door het regenpak heen kan sijpelen tijdens een hevige bui. Evenals dat het zeer vervelend is, wanneer regenkleding na deze een paar keer te hebben gedragen lek raakt. Ook komt het regelmatig voor dat de zak van een regenpak lekt blijkt te zijn. Er kan bijvoorbeeld vocht via de rits van de zakken naar binnen komen.

Niet alleen kan een regenpak lek raken. Ook kan er sprake zijn van speling tussen het regen pak en je huid of onderkleding. De regen kan bijvoorbeeld via je nek of een mouw bij het pak naar binnen druppelen. Vervelend, want de regen kan ertoe leiden dat je het al snel koud krijgt.

Afparelen van een regenpak

Heb jij al eens gehoord van het afparelen van een regenpak? Onder het afparelen van een regenpak verstaan we het naar beneden stromen van de druppels op een regenpak. Druppels water kunnen in de basis drie dingen doen, wanneer zij op het regenpak terechtkomen: op het regenpak blijven liggen, in het regenpak trekken of naar beneden lopen. Vanzelfsprekend lopen de druppels bij het beste regenpak naar beneden. Zouden ze in de stof van het regenpak trekken, dan heb je het risico dat het al snel erg klam wordt. Dit maakt dat regenkleding veel minder comfort biedt.

Combineer een regenpak met waterdichte schoenen

De keuze voor het beste regenpak alleen is vaak niet voldoende om geen last te krijgen van een hevige regenbui. Combineer een goed regenpak altijd met waterdichte schoenen. Wanneer je maar een korte wandeling maakt, zou ook het gebruik van laarzen het overwegen waard kunnen zijn.

Je kunt het regenpak over de laarzen aantrekken, waardoor er in geen geval vocht in de laarzen zal komen. Bij schoenen zou het vocht rond je enkels in de schoen kunnen druppelen, wanneer het regenpak niet volledig aansluit op de schoen.

Het loont om de regenpakken zelf uit te proberen. Past de regenkleding bij de vorm van je lichaam? Trek het regenpak ook eens aan met de schoenen die je normaliter draagt tijdens een wandeling of bijvoorbeeld fietstocht. Het geeft je een goed beeld van het comfort dat een regenpak je biedt!

Conclusie: wat is het beste regenpak?

In dit artikel gingen we in op de verschillende factoren die meespelen bij het kiezen van het beste regenpak. Is het regenpak ademend? Sluit deze goed aan op de vorm van je lichaam, of kun je deze verstellen? Heb je de mogelijkheid om de rits tot op je hals omhoog te trekken om lekken tegen te gaan? Enzovoorts. Vervolgens gingen we in op de top 5 met beste regenpakken.

Uit deze vergelijking van verschillende modellen regen pakken blijkt dat met name het Tenson Hurricane regenpak zeer goed uit de test komt. Het regenpak biedt je een groot comfort, mede doordat deze zeer eenvoudig aan- en uit te trekken is. Ook de extra achterzak met ritssluiting is een voordeel. Zoek je een goedkoop regenpak? In dat geval is het Ralka regenpak een goede optie! Het model biedt een degelijke prijs/kwaliteitverhouding.