Vind je het ook zo vervelend, wanneer je het tijdens een wandeling koud hebt? Vaak is het lichaam aan het begin van de wandeling onvoldoende opgewarmd om je een warm gevoel te geven. Daarbij kan zweet in combinatie met de wind ertoe leiden, dat je het koud krijgt onderweg. In dit artikel lees je meer over het vinden van het beste thermo ondergoed om het warm te hebben onderweg!

Op zoek naar het beste thermo ondergoed

Het gebruik van thermo ondergoed kan in verschillende situaties raadzaam zijn. Denk aan een wandeling op een koude herfst- of winterdag, een rondje hardlopen in de sneeuw, skiën of snowboarden op de piste van Zwitserland en Oostenrijk, enzovoorts. Waarop moet je letten bij de aankoop van nieuw thermo ondergoed? Welke factoren maken het ene ondergoed beter dan het andere? Onderstaand worden een aantal belangrijke factoren uitgelicht. Het helpt je een weloverwogen keuze te maken, wanneer je op zoek gaat naar nieuw thermo ondergoed.

Zoek je niet verder te lezen dan hebben de hier de top 5 voor je neergezet:

Moment waarop thermo ondergoed gedragen wordt

Reeds werden een aantal voorbeelden gegeven van situaties waarin het dragen van thermo ondergoed verstandig kan zijn. Wie denkt dat thermo ondergoed enkel in de herfst en winter van pas komt heeft het mis. Thermo kleding wordt ook vaak gedragen in de zomer. Houd er hierbij rekening mee, dat de modellen thermo ondergoed voor de zomer over het algemeen afwijken van modellen voor de herfst en winter. Daarbij zit er een belangrijk verschil in de thermo kleding voor de verschillende activiteiten waarbij je dit gebruikt.

Vaak wordt onderscheid gemaakt tussen het gebruik van thermo ondergoed voor een lichte inspanning, zoals een wandeling of het dagelijks gebruik van het ondergoed, en thermo kleding voor actieve bezigheden. Hierbij kun je denken aan sporten als fietsen, hardlopen en bijvoorbeeld voetballen. Het verschil zit hierbij niet alleen in de intensiteit van de activiteiten, maar zeker ook in de hoeveelheid zweet die je lichaam produceert. Het is belangrijk dat het thermo ondergoed het zweet op de juiste wijze afvoert. Vanzelfsprekend moet je hierbij rekening houden met het feit, dat je mogelijk veel meer of juist minder zweet dan een wandelmaatje of je partner.

Thermo ondergoed moet aansluiten op je lichaamsvormen

Bij thermo ondergoed is het erg belangrijk, dat het materiaal aansluit op de vormen van je lichaam. Doet het thermo ondergoed dat niet, dan loop je het risico dat het materiaal begint te irriteren tijdens een inspanning. Denk bijvoorbeeld aan het synthetische stofje, dat over je huid kan schuren. Bij mannen kan dit onder meer voor bloedende tepels zorgen. Een probleem dat zeker bij sporten als hardlopen en intensief wandelen regelmatig voorkomt. Een beetje vaseline kan wonderen verrichten is mijn ervaring! Ook zou je voor deze bezigheid een pleister over je tepels kunnen plakken om deze te beschermen.

Kwaliteit van het thermo ondergoed

Niet onbelangrijk is de kwaliteit van het thermo ondergoed. Het verschilt per persoon, welk thermo ondergoed het prettigste zit. Daar komt bij dat dit sterk afhankelijk is van de activiteiten waarbij je het ondergoed draagt. Vaak kan echter wel gesteld worden, dat de onderkleding van het ene merk kwalitatief veel sterker is dan dat van andere merken. Het verschil in kwaliteit zit onder meer in de elastische werking van het ondergoed. Zou je voor thermo ondergoed van een wat minder merk kiezen, dan kan de elastische werking al na een paar keer wassen verdwenen zijn. Zonde, want het leidt ertoe dat je nieuw thermo ondergoed nodig hebt.

Thermo ondergoed met merino wol

Een van de trends van dit moment is de toepassing van merino wol in thermo ondergoed. Overigens wordt dit type wol niet alleen in het ondergoed gebruikt. We zien het ook terug in andere vormen van thermo kleding! Merino wol komt van het merino schaap en heeft een zeer goede ademende en ventilerende werking. Beide eigenschappen zijn cruciaal voor thermo ondergoed. Je wilt voorkomen dat het zweet dat tijdens een intensieve activiteit onvoldoende afgevoerd wordt. Daarbij kan de ventilerende werking van merino wol van pas komen, wanneer je bijvoorbeeld een thermo shirt gebruikt. Het maakt dat je lichaam onderweg voldoende gekoeld wordt om niet oververhit te raken.

Merino wol zorgt dat het de warmte van je lichaam vasthoudt op momenten dat het erg koud is. Daar waar het de warmte juist laat ontsnappen als het lichaam te warm begin te worden! Zo geniet je altijd van het nodige comfort tijdens een wandeling, fietstocht of hardloopronde.

Het beste thermo ondergoed voor jou kiezen

In dit artikel bespraken we al een aantal belangrijke factoren, die bepalen wat voor jou het beste thermo ondergoed is. Een thermo onderbroek die bij een vriend of vriendin voor het nodige comfort zorgt onderweg, kan bij jou voor frustraties zorgen. Andersom geldt dat natuurlijk ook! Het geeft aan hoe belangrijk het is om zelf uit te zoeken, welke wensen je hebt. Wanneer wil je het thermo ondergoed kunnen gebruiken? Van welk materiaal wil je dat het thermo ondergoed gemaakt is? Enzovoorts. Op basis van deze wensen kun je vervolgens naar een passend model thermo ondergoed van een kwalitatief goed merk kiezen.

Top 5 beste thermo ondergoed

Onderstaand bieden we je enige inspiratie, door de top 5 van het beste thermo ondergoed voor je op een rijtje te zetten. Aan welke van deze producten heb jij al eens gedacht, toen je op zoek ging naar thermo ondergoed?

Odlo Set Active Originals Warm Sporttop Heren (India Ink)

De Odlo Set Active Originals Warm Sporttop is een voorbeeld van een kwalitatief zeer goed model thermo ondergoed. Het model is specifiek bedoeld voor heren en biedt als voornaamste voordeel, dat het materiaal goed ademt. Ideaal voor activiteiten met een hoge intensiteit! Denk aan een ronde hardlopen, een uurtje fietsen, skiën op de piste, enzovoorts.

Aangeraden wordt om deze sporttop voor heren voornamelijk in koude omstandigheden te gebruiken. Het model is minder geschikt voor een wandeling of fietstocht in de zomer. Dit kan een nadeel zijn, wanneer je het thermo ondergoed het hele jaar wilt kunnen gebruiken.

Ook fraai aan de Odlo Set Active Originals Warm Sporttop is het feit, dat dit model is uitgevoerd met plat gestikte naden. Het gaat irritaties aan de huid tegen! Je kunt deze sporttop in verschillende kleuren bestellen.

Craft Baselayer Set Thermoset Heren

Wie aan kwalitatief goede thermo kleding denkt voor een scherpe prijs, zal al snel uitkomen bij het assortiment van Craft. Het merk biedt al jaren fijne sportkleding. Niet alleen kleding die de warmte van je lichaam vasthoudt, maar ook diverse andere shirts en broeken. De Craft Baselayer set thermoset voor heren is een goed voorbeeld van een kwalitatief sterk product van Craft.

Het setje thermo ondergoed is goedkoper dan de set van Odlo, terwijl de kwaliteit niet veel minder is. Het thermo ondergoed is gemaakt van polyester, waarmee het materiaal goed aansluit op de vormen van je lichaam. Ook draagt dit bij aan het afvoeren van je transpiratie tijdens een wandeling of het sporten. Daarbij heeft de Craft Baselayer thermoset voor heren plat gestikte naden. Het maakt dat je huid niet snel zal gaan irriteren, wanneer je deze kleding tijdens een intensieve training draagt.

Thermoshirt Keepdry 500 + therm0broek 100 (unisex)

Op zoek naar thermo ondergoed dat iedereen goed zou staan? In dat geval is dit thermoshirt van Keepdry een goede optie! Hetzelfde geldt voor de thermobroek van dit merk. Het model sluit goed aan op de vormen van je lichaam, waarmee voorkomen wordt dat het stofje langs de huid kan gaan schuren. Nadeel aan dit thermo ondergoed van Keepdry is het feit, dat deze thermo kleding voornamelijk bedoeld is voor activiteiten waarbij het minimaal 7 graden Celsius is. Tijdens een wintersportvakantie heb je er zodoende weinig aan! Daarbij wordt het gebruik van deze kleding bij temperaturen van boven de 20 graden Celsius afgeraden.

Dit model thermo ondergoed zorgt voor een goede afvoer van je transpiratie tijdens het sporten. Het model komt goed van pas bij langdurige inspanningen. De warmte die je lichaam produceert wordt hierbij vastgehouden, om te voorkomen dat je het koud krijgt.

Tenson Malik Heren thermoset

Met de Tenson Malik thermoset voor heren ben je klaar voor de herfst en winter! Dit thermo ondergoed, bestaande uit een shirt met lange mouwen en een lange broek zorgen dat je lichaam haar warmte makkelijker vast kan houden. De thermo kleding is gemaakt van polyester, waardoor het zich qua pasvorm goed aanpast aan de vormen van je lichaam. De goede kwaliteit van het materiaal voorkomt dat de thermoset na deze al een paar keer gebruikt te hebben vervangen moet worden.

Net als veel andere modellen thermo ondergoed uit deze top 5 van het beste thermo ondergoed heeft ook de Tenson Malik thermoset voor heren een plat gestikte naad. Het gaat irritaties aan je huid tegen. Je kunt de thermoset van Tenson voor iedere outdoor activiteit gebruiken. Het materiaal werkt antibacterieel en zorgt naast het vasthouden van de warmte ook voor de afvoer van vocht.

Gore Wear C3 Jersey

De Gore Wear C3 Jersey is kwalitatief gezien het beste thermo shirt uit deze top 5 met thermo ondergoed. Het vormt een hele fijne eerste laag onder de rest van je outfit! Je kunt dit shirt het hele jaar door dragen, doordat het materiaal vocht goed afvoert. Handig, wanneer je tijdens een activiteit hevig zweet of bijvoorbeeld verrast wordt door een fikse plensbui. Ook fijn aan de Gore Wear C3 Jersey is het feit, dat het materiaal de warmte van je lichaam lang weet vast te houden. Zo krijg je het niet snel koud tijdens een winterse wandeling of een fietstocht in de vroege lente.

Groot voordeel van de Gore Wear C3 Jersey is het feit, dat deze aan de achterzijde wat langer is. Zo wordt voorkomen dat het shirt bij je broek omhoog kan klimmen. Daarbij heeft het model aan de achterzijde een veiligheidszakje en beschikt deze over een rit om het shirt makkelijk aan en uit te trekken. Draag je in de zomermaanden alleen dit thermo shirt? In dat geval profiteer je van de reflecterende details op dit shirt! Het verbetert je zichtbaarheid.

Conclusie: wat is het beste thermo ondergoed?

Op basis van de top 5 met het beste thermo ondergoed springen er twee modellen uit. Kijken we naar het beste thermo ondergoed, dan wint de Gore Wear C3 Jersey. Dit model voorziet je van het comfort dat je mag verwachten van thermo kleding! Het shirt voert transpiratie snel af en houdt je lichaamswarmte vast tijdens je activiteiten. Nadeel aan dit shirt is echter wel, dat het model aan de prijzige kant is.

Het beste thermo ondergoed met een redelijke prijs/kwaliteitsverhouding is daarom de Tenson Malik thermoset voor heren. Deze thermoset zorgt net als de Gore Wear C3 Jersey voor een goede afvoer van vocht, kan het hele jaar door gebruikt worden en sluit goed aan op de vormen van je lichaam.