De 10 beste thermosflessen

Op zoek naar de beste thermosfles om je drankjes warm of koud te houden tijdens je buitenavonturen? Bij OutdoorOnly hebben we de beste thermosflessen voor je geselecteerd. Of je nu onderweg bent naar werk, school, of een avontuurlijke reis maakt, onze gids helpt je bij het vinden van de ideale thermosfles.

Ontdek onze aanbevelingen en leer hoe je drankjes langer op de gewenste temperatuur kunt houden. Lees snel verder en geniet altijd van je favoriete drankjes, waar je ook bent.

Top 10 beste thermosflessen 

Hieronder vind je de top tien met de beste thermosflessen voor outdoor activiteiten. We lichten de verschillende flessen kort voor je toe. 

De CamelBak MultiBev is een stijlvol vormgegeven model thermosfles, welke geleverd wordt met een reisbeker. De reisbeker maakt het drinken van een kop koffie of bijvoorbeeld koud water heel comfortabel.

Dit model valt met name op door z’n zeer goede isolerende werkingen bij zowel koude, als warme dranken. Een nadeel van de CamelBak MultiBev thermosfles is de relatief hoge prijs hiervan. Lees hier de uitgebreide review van Benajmin over de CamelBak MultiBev

Inhoud 500 en 650 ml 
Duur isolerende werking  Zeer goed; warm tot 16 uur, koud tot 24 uur 
VoordelenNadelen
Isolerende werking van deze thermosfles is zeer goedPrijs van de CamelBak MultiBev is aan de hoge kant
Handige reisbeker
Zeer groot comfort in het gebruik

Iedereen kent de kenmerkende stijl van de Dopper drinkflessen. Tegenwoordig biedt het merk een thermosfles aan; de Dopper Insulated drinkfles. De thermosfles heeft hetzelfde model als de reguliere drinkflessen, maar dan met een binnenzijde van rvs.

Je kunt deze thermosfles in verschillende formaten bestellen. Nadeel is dat de maximuminhoud van deze thermosflessen 580 ml is. Zeker bij langere outdoor tochten is dat te weinig. De isolerende werking van de drinkfles is redelijk; warme dranken worden tot 9 uur warm gehouden, terwijl koude dranken 24 uur koud zijn. 

Tip: Bekijk hier onze Dopper Thermosfles Review (score 83/100)

Inhoud 350 en 580 ml
Duur isolerende werking  Redelijk; warm tot 9 uur, koud tot 24 uur 
VoordelenNadelen
Redelijk isolerend vermogenInhoud is enigszins beperkt
Licht van gewicht
duurzame drinkfles
Klean Kanteen Classic Drinkfles
bol.com
Updated: 24 mei 2024 - 23:03

Klean Kanteen TKWide is een thermosfles, geproduceerd met oog voor het milieu en klimaat. Producten van deze producent zijn duurzaam. De fles is gemaakt van RVS en heeft een handige dop, voorzien van een oogje.

Dit oogje kun je gebruiken om de fles middels een karabijnhaak aan je tas te hangen. Zo neem je deze eenvoudig mee tijdens een wandel- of fietstocht! Met een inhoud van iets minder dan een liter, heb je voldoende drinken bij je voor de meeste activiteiten. Het isolerende vermogen van de Klean Kanteen TKWide thermosfles is goed. 

Inhoud 946 ml 
Duur isolerende werking  Goed; warm tot 12 uur, koud tot 24 uur 
VoordelenNadelen
Goed isolerend vermogenNiet het goedkoopste model
Duurzame thermosfles, gemaakt van rvs
Makkelijk te koppelen aan een tas of broe
MacGyver Thermosfles Rvs
bol.com (€19,95)
Updated: 24 mei 2024 - 23:02

De MacGyver thermosfles is van alle gemakken voorzien. In die zin, dat er een handig handvat aan de drinkfles zit en deze geleverd wordt met een reisbeker. Het model heeft een inhoud van 1.200 ml. Dit zal voor de meeste activiteiten voldoende zijn.

Opvallend is de goede prijs-/kwaliteitsverhouding van deze thermosfles. Nadeel kan zijn dat het isolerende vermogen van de thermosfles redelijk is; warme dranken blijven 8 uur warm. Het is afhankelijk van de duur van de activiteiten waarbij je de thermosfles gebruikt, of het isolerende vermogen van de MacGyver thermosfles volstaat. 

Inhoud 1.200 ml 
Duur isolerende werking  Redelijk; warm tot 8 uur, koud tot 24 uur
VoordelenNadelen
Aangeboden tegen een scherpere prijsIsolerend vermogen bij warme dranken niet voldoende
Redelijk isolerend vermogen
In de dop zit een extra reisbeker

De Leifheit Coco isoleerfles is een compact model thermosfles, welke geleverd wordt in verschillende uitvoeringen. Voor de korte wandeling neem je het model van 500 ml mee, terwijl het model van 1.000 ml uitkomst biedt voor de langere outdoor activiteiten.

De thermosfles biedt een goede isolerende werking, tot 24 uur bij een gekoelde drank. Bij warme dranken zijn er nog betere alternatief. De prijs-/kwaliteitsverhouding van de Leifheit Coco thermosfles valt in positieve zin op. Het model is goedkoper dan veel andere varianten. 

Inhoud 500, 750 en 1.000 ml 
Duur isolerende werking  Zeer goed; warm tot 12 uur, koud tot 24 uur 
VoordelenNadelen
Zeer stevig modelgeen karbijnhaak
ligt prettig in de hand
Gemaakt van RVS

Stanley The Legendary Classic Bottle valt direct op door het grote aantal formaten, waarin deze thermosfles wordt aangeboden. Daarbij is de thermosfles met een inhoud van 1.900 ml een van de grootste modellen. Ideaal, wanneer je een lange tocht op de planning hebt staan.

Een andere factor waarin deze thermosfles van Stanley uitblinkt is de isolerende werking ervan; tot maar liefst 28 uur bij warme en koude dranken. Enig nadeel is de prijs van deze thermosfles. 

Inhoud 470, 750, 1.000, 1.400 en 1.900 ml 
Duur isolerende werking  Zeer goed; warm en koud tot 28 uur 
VoordelenNadelen
zeer grote thermosflesaan de prijzige kant
Zeer goede isolerende werking
Met handig het handvat

Voor een korte wandeling of fietstocht is de Quechua RVS thermosfles een geschikt model. Ga je langer op pad, dan raden we een van de andere modellen uit dit overzicht met de beste thermosflessen van dit moment aan.

Dranken in de Quechua RVS thermosfles worden enkele uren warm of koud gehouden. Groot voordeel van deze thermosfles is de scherpe prijs waartegen het model wordt aangeboden. De prijs ligt lager dan bij veel andere modellen. 

Inhoud 400 ml 
Duur isolerende werking  Matig; enkele uren bij warme en koude dranken
VoordelenNadelen
Prijs is aan de hoge kant voor de kwaliteitBeperkt isolerend vermogen
Compact formaat, hierdoor handig mee te nemenDoor z’n beperkte inhoud enkel geschikt voor kortere outdoor activiteiten

De Sigg Hot/Cold One thermosfles is een model die opvalt door z’n stijlvolle design. De drinkfles heeft een inhoud van 500 ml, wat voor veel activiteiten aan de lage kant is. Het model is gemaakt van roestvrijstaal, waardoor deze een lange tijd mee zal gaan.

Dankzij het oogje in de dop van deze thermosfles kun je deze eenvoudig aan een tas of broek bevestigen middels een karabijnhaak. Ook is het model zeer licht van gewicht. Nadeel van de Sigg Hot/Cold One thermosfles is de hoge prijs. 

Inhoud 500 ml 
Duur isolerende werking  Redelijk; warm tot 8 uur, koud tot 24 uur
VoordelenNadelen
Uiterst stijlvol designInhoud is beperkt
Eenvoudig mee te nemen, dankzij oogje in dop van deze drinkflesPrijs is aan de hoge kant voor de kwaliteit
gemaakt van RVS en daardoor duurzaam
Zeer licht van gewicht
RUBYTEC Shira Vacuum Bottle
bol.com
Updated: 24 mei 2024 - 23:02

De Rubytec Shira vacuum bottle is een zeer degelijke thermosfles met een inhoud van 1.000 ml. Dit zal voor het merendeel van de outdoor activiteiten voldoende zijn, zeker als de fles tussentijds gevuld kan worden.

De thermosfles is van een drinkbeker voorzien, waaruit zowel warme, als koude dranken prettig gedronken worden. Nadeel van dit model is dat deze niet vaatwasserbestendig is. Dat geldt wel voor veel van de andere thermosflessen uit dit overzicht. 

Inhoud 1.000 ml
Duur isolerende werking  Langdurig, exacte tijden onbekend. 
VoordelenNadelen
Stijlvol designNiet geschikt voor de vaatwasser
Extra grip door een speciale coating
Gemaakt van roestvast staal

Veel thermosflessen zijn voorzien van een reisbeker. Vaak is dat niet meer dan de dop van de thermosfles. Je kunt ook voor een thermosbeker kiezen, waarvan de Tefal Travel Mug een voorbeeld is. Dit model wordt geleverd in verschillende formaten, waarbij het maximum op 500 ml ligt.

In vergelijking met de thermosflessen uit dit overzicht is het isolerende vermogen van deze thermosbeker beperkt; warme dranken worden tot 4 uur warm gehouden en koude dranken tot 8 uur koud. 

Inhoud 200, 360 en 500 ml
Duur isolerende werking  Beperkt; warm tot 4 uur, koud tot 8 uur 
VoordelenNadelen
Een thermosbeker drinkt vaak prettiger dan een thermosflesModel heeft een beperkt isolerend vermogen
Leverbaar in verschillende formaten en kleurenOnvoldoende voor langere activiteiten.
Inhoud is beperkt voor een lange outdoor activiteitMinder makkelijk mee te nemen
geen oogje voor het gebruik van een karabijnhaak

Waar let je op bij de aanschaf van een thermosfles? 

Bij de aanschaf van een nieuwe thermosfles zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Meest belangrijk is het isolerend vermogen van een thermosfles.

Bepaal vooraf wat de maximale duur zal zijn van activiteiten, waarbij je de thermosfles meeneemt. Vergeet hierbij niet, dat je tussentijds mogelijk nieuwe dranken aan de thermosfles toevoegt. Het isolerende vermogen hoeft in dat geval minder lang te zijn. Vaak geldt dat een thermosfles een koude drank langer koud houdt, dan een warme drank warm. 

Een ander belangrijk punt is het gewicht van de thermosfles. Je wilt deze makkelijk mee kunnen nemen. Dat zit overigens niet alleen in het gewicht ervan, maar bijvoorbeeld ook in de mogelijkheid om de thermosfles met een karabijnhaak aan een tas of broek te hangen. Niet iedere thermosfles is voorzien van een oogje, waarmee je de thermosfles aan een karabijnhaak kunt hangen. 

Beste thermosfles?

Andere factoren om rekening mee te houden 

Naast de eenvoud waarmee je een thermosfles meeneemt en het isolerend vermogen hiervan, speelt ook het comfort mee. Er zijn modellen, welke voorzien worden van een speciale coating. Het maakt dat de thermosfles minder snel uit je handen zal glijden bij het gebruik hiervan.

Zeker als het buiten erg koud is, zal je minder grip hebben. Comfort zit ook in de drinkbeker die vaak meegeleverd wordt. In de meeste gevallen is een drinkbeker niets meer dan de dop van een thermosfles.

Let er hierbij op, dat sommige thermosflessen geleverd worden met twee drinkbekers. Dit is een groot voordeel, wanneer je de drinkfles samen met iemand ander gebruikt. 

Tot slot is het verstandig om te kijken of een thermosfles in de vaatwasser kan worden schoongemaakt. Overigens wordt dit veelal afgeraden, ook wanneer de thermosfles er geschikt voor zou zijn. Het risico op het lekken van de thermosfles wordt vergroot, wanneer je deze in de vaatwasser reinigt. 

Tips voor het koel- en warm houden van dranken 

Wil je een warme drank zo goed mogelijk warm kunnen houden in de thermosfles, of een koude drank juist koud? Hieronder vind je een aantal tips die je hierbij helpen! 

  • Tip 1: Isolatiemateriaal toevoegen: Gebruik isolerende hoezen of zakken om je thermosfles in te bewaren, wat helpt de temperatuur langer vast te houden.
  • Tip 2: Het volledig vullen van een thermosfles: inclusief tot aan de dop, is over het algemeen beter voor het vasthouden van warmte. Dit komt doordat de hoeveelheid lucht die warmte kan absorberen en afgeven in de fles wordt geminimaliseerd.
  • Tip 3: Eerst vullen met kokend water: Het helpt ook om de thermosfles met kokend water te vullen. Laat de thermosfles enkele minuten staan en vul de fles vervolgens met de drank die je meeneemt onderweg. 
  • Tip 4: IJsblokjes: Voor koude dranken kun je ook overwegen om ijsblokjes erbij te doen.

Roestvrijstaal en BPA-vrij 

Kies voor een thermosfles van roestvrij staal. Deze modellen gaan lang mee en zijn daardoor zeer duurzaam. Daarbij heeft roestvrijstaal een goede isolerende werking. Meestal wordt gekozen voor een dubbelwandig model. Daarnaast is het raadzaam om uit te zoeken of de gekozen thermosfles BPA-vrij is.

Tegenwoordig geldt dit voor de meeste thermosflessen. BPA, wat staat voor bisfenol A, is een stof die veelal in plastic producten gebruikt wordt. De stof kan in je drinken terecht komen, wanneer je een warme drank meeneemt voor onderweg.

Dit is schadelijk voor je gezondheid. Het zou onder meer impact hebben op je lever, nieren, hormoonsysteem en vruchtbaarheid. Klachten spelen logischerwijs pas op bij grotere hoeveelheden BPA in je drank. 

Veelgestelde vragen over de beste thermosflessen

Een geschikte thermosfles vinden kan best uitdagend zijn. Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de beste thermosflessen van dit moment.

Wat is de beste thermosfles?

Er zijn een groot aantal betrouwbare merken die thermosflessen aanbieden. Denk bijvoorbeeld aan Quechua voor een relatief goedkoop model thermosfles, Dopper voor een stijlvolle en duurzame variant en Stanley voor een van de kwalitatief beste thermosflessen.


Hoe lang blijft thee warm in een thermosfles?

Het is afhankelijk van de kwaliteit van een thermoskan, hoe lang thee en andere warme dranken warm blijven. Sommige modellen houden warme dranken gedurende vier of vijf uur warm. Voor andere thermosflessen geldt dat dit hen meer dan twaalf uur lukt!

Hoe maak je een thermosfles schoon?

Veel thermosflessen kun je in de vaatwasser reinigen. Dit wordt echter afgeraden, daar het de kans op een lek in de thermosfles onnodig groot maakt. Beter is het om de thermosfles onder de kraan te reinigen. Sop is niet altijd nodig en kan deels achterblijven in de fles. Het geeft een nare smaak bij het volgende gebruik ervan.


Welke thermosfles lekt niet?

Bekijk de top 10 beste thermosflessen op deze pagina, wanneer je op zoek bent naar een thermoskan die niet lekt. Er zijn verschillende merken die kwalitatief zeer goede thermosflessen aanbieden, welke niet zullen lekken.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Een reactie op "De 10 beste thermosflessen"

  1. Henk n Henk n schreef:

    Wat betreft de test van thermosflessen zijn mijn ervaringen bij enkele flessen anders, vooral bij de thermosfles van Stanley. Het isolerend vermogen is niet uitstekend, zoals hier wordt beweerd, maar zelfs ronduit slecht. Een warme drank wordt amper 4 uur warm gehouden. De Tefal travelmug vind ik daarentegen juist beter isoleren dan hier staat aangegeven.
    Verder is het een goed artikel met veel informatie, al ken ik de meeste flessen niet uit eigen ervaring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *