Een goede wandelbroek is onmisbaar wanneer je regelmatig langere stukken wandelt. Wat is de beste wandelbroek van dit moment? Waarop moet je letten bij het vergelijken van verschillende wandelbroeken? In dit artikel vind je enkele handige tips en zetten we de top 5 beste wandelbroeken van dit jaar voor je op een rijtje.

Materiaal voor een wandelbroek

Een wandelbroek hoort licht te zijn, comfortabel te zitten en je te beschermen tegen verschillende weersinvloeden. Vaak wordt een combinatie van materialen gebruikt, om aan deze wensen te kunnen voldoen.

De meeste wandelbroeken worden vervaardigd uit een combinatie van polyester en (biologisch) katoen. Deze materialen hebben de fijne eigenschap dat ze snel drogen als ze onderweg nat worden. Ideaal, wanneer je ook door drassige gebieden of in de regen wandelt.

Ook elastaan en bijvoorbeeld polyamide zijn materialen die je regelmatig terugvindt in de productomschrijving van een wandelbroek.

Top 5 wandelbroeken

Onderstaand vind je de top 5 met de beste wandelbroeken. De wandelbroeken zijn in willekeurige volgorde in dit lijstje opgenomen. Het geeft je een beeld van wandelbroeken die comfortabel zitten en bescherming bieden onderweg.

Quechua wandelbroek

quechua wandelbroek
Deze Quechua wandelbroek is een scherp geprijsd model, welke ontwikkeld is door backpackers. Het toont aan, dat de broek voldoet aan de wensen die veel wandelaars hebben onderweg! De broek is voorzien van een groot aantal zakken. Drie van deze zakken zijn volledig afsluitbaar. Ideaal, wanneer je ook door steden wandelt en zakkenrollers geen kans wilt geven.

De wandelbroek is gemaakt van een gerasterde stof, waardoor het materiaal niet snel scheurt. Voor de wandelbroek is gekozen voor een mix van katoen en polyester. Voordeel hiervan is dat de broek snel droogt. Met een gewicht van circa 710 gram behoort de broek niet tot de lichtste wandelbroeken.

Fjällräven Vidda Pro lange wandelbroek

fjällräven vidda pro long
Ook de Fjällräven Vidda Pro lange wandelbroek is een comfortabel model voor wandelaars. Dit model is uitgevoerd met zes zakken om waardevolle spullen, wat eten en bijvoorbeeld een zakmes in mee te nemen. Prettig aan deze wandelbroek is het feit, dat zowel het zitvlak als de knieën versterkt zijn. Dit zijn vaak de plekken waar de wandelbroek als eerste begint te slijten, door de voortdurende wrijving tijdens het wandelen. Tevens biedt het bescherming aan je knieën, als je af en toe op je knieën zit om zaken uit de natuur te bestuderen.

Deze wandelbroek is leverbaar in verschillende kleuren. Nadeel aan dit model is de relatief hoge prijs. De broek is veel duurder dan de Quechua wandelbroek. Wel is de wandelbroek een stuk lichter met 590 gram. Het materiaal is sneldrogend en licht waterafstotend.

Revolutionrace RVRC GP Pro Zip-Off Pants

revolutionrace gpx pro zip off pants

De Revolutionrace RVRC GP Pro Zip-Off wandelbroek voor mannen is breed inzetbaar. Voordeel van deze wandelbroek ten opzichte van eerdere modellen uit deze top 5 met beste wandelbroeken is het feit, dat het onderste deel van de broek afritsbaar is. Zo kun je de broek zowel met lange, als korte pijpen gebruiken!

Dankzij de ergonomische vormgeving van deze wandelbroek heb je onderweg geen last van schuurplekken. Het is een van de ergernissen waarmee veel wandelaars te maken hebben als zij bijvoorbeeld een spijkerbroek dragen onderweg. Zowel de voor- als achterkant van de broek is versterkt. Het maakt dat de broek lang mee zal gaan en slijtplekken voorkomen worden. Naast wandelaars dragen ook veel vissers deze broek.

De broek is zeer winddicht, maar slechts beperkt waterbestendig. Wel heeft de broek een groot ademend vermogen. Het model behoort met een gewicht van 550 gram tot de lichtere modellen wandelbroeken uit dit overzicht. Net als het model van Fjällräven is ook dit model ietwat aan de dure kant.

Fostex BDU legerbroek

fostex bdu legerbroek
De Fostex BDU legerbroek is een relatief goedkope wandelbroek. Het model valt qua prijsstelling te vergelijken met de wandelbroek van Quechua. De broek is gemaakt met een combinatie van polyester en katoen. Fijn hieraan is het feit dat de broek snel droogt als je te maken krijgt met een forse regenbui of een klein beekje, welke je onderweg over moet steken.

Deze wandelbroek heeft zes verschillende zakken. Zo heb je voldoende ruimte om een telefoon, een GPS-systeem en bijvoorbeeld wat eten met je mee te dragen. De broek zit comfortabel en is daarnaast eenvoudig schoon te maken na gebruik. Houd er rekening mee dat deze broek over het algemeen groot valt. Het kan een reden zijn om de broek in een maatje kleiner te bestellen, dan wat je normaal draagt.

TaskForce 2215 Echo Three Pants

taskforce 2215 echo three pants

Dit overzicht wordt gecompleteerd door de TaskForce 2215 Echo Three Pants wandelbroek. Deze broek is populair vanwege het lichte gewicht hiervan. Bij de productie van deze wandelbroeken wordt gebruik gemaakt van een elastische stof, waardoor de broek goed aansluit op de vorm van je lichaam. Onder meer van de Fostex BDU legerbroek wordt door sommige wandelaars gesteld, dat de pijpen aan de wijde kant zijn. Daar heb je bij deze TaskForce 2215 Echo Three Pants wandelbroek geen last van.

De broek is ontwikkeld om te gebruiken bij outdoor activiteiten. Het gebruikte materiaal heeft een waterafstotende werking, ademt goed en voorkomt wrijving met de huid. Op deze manier ondervind je onderweg geen hinder van de wandelbroek. Het stevige materiaal gaat daarnaast lang mee. Het aantal zakken is groot en de broek beschikt over een aantal D-ringen. Handig, wanneer je hier bijvoorbeeld een waterfles aan wilt hangen. Bekijk ook onze uitgebreide review van deze broek op: Review Echo Three Tacital Broek

Tips bij het kopen van een wandelbroek

Eerder op deze pagina las je al meer over het materiaal waarvan de beste wandelbroeken gemaakt worden tegenwoordig. Naast het materiaal zijn er meer factoren om rekening mee te houden bij het kopen van een goede wandelbroek. Onderstaand lichten we de belangrijkste aspecten kort uit.

Pasvorm

Let goed op de pasvorm van een wandelbroek. In veel wandelbroeken wordt gebruik gemaakt van een klein beetje elastaan. Dit materiaal zorgt ervoor, dat de broek goed aansluit op de vorm van je lichaam, zonder wrijving met de huid te veroorzaken. Iets wat zou kunnen leiden tot irritaties.

Korte of lange wandelbroek

Bij de aankoop van een wandelbroek heb je de keuze uit een korte en lange wandelbroek. Ook een wandelbroek die afritsbaar is kan een optie zijn. Het is afhankelijk van het beoogde gebruik van een wandelbroek, welk model het meest geschikt is. Over het algemeen is een lange wandelbroek breder inzetbaar dan een korte broek. De lange wandelbroek houdt je warm. Je zal het echter niet snel te warm krijgen, door de ademende werking van het materiaal en de ventilatieritsen waarover wandelbroeken soms beschikken.

Zakken

Onderweg wil je de beschikking hebben over wat eten, een routekaart, een zaklamp en bijvoorbeeld je telefoon. Je wilt echter niet altijd een rugzak mee moeten nemen tijdens je wandeling. Kijk om deze reden naar het aantal zakken waarover een wandelbroek beschikt. Vaak hebben wandelbroeken minimaal vijf verschillende zakken. Sommige broeken zijn uitgevoerd met handige D-ringen, waaraan je bijvoorbeeld een etui of drinkfles kunt hangen.

wandelbroek met zakken

Riemen

Om te voorkomen dat de wandelbroek onderweg af kan zakken, is het prettig om een riem te dragen. Dit komt ook van pas, wanneer je regelmatig bukt onderweg. Kijk goed of een wandelbroek over riemlussen beschikt. In sommige gevallen kun je de riemlussen zelf aan een wandelbroek bevestigen. Je bestelt deze lussen online.

Ventilatieritsen

De ventilatieritsen van een wandelbroek werden al even genoemd. Ze houden je benen koel in de zomer en voorkomen dat zweet voor irritaties aan de huid zorgt. Het voordeel van de ventilatieritsen is het feit, dat de broek je warm houdt als je de ritsen gesloten houdt. Dit maakt de wandelbroek heel breed inzetbaar en een afritsbare broek overbodig. Overigens heeft het materiaal waarvan wandelbroeken gemaakt worden doorgaans al een ademende werking. De kans op hevige zweetaanvallen is hierdoor kleiner.

wandelbroek met ventilatieritsen

Waterdicht en waterafstotend

Het is prettig wanneer een broek waterdicht of waterafstotend is. Op deze manier voorkom je dat je het al snel koud krijgt tijdens een wandeling door de regen of sneeuw. Met name de combinatie van regen en wind kan ertoe leiden dat je benen koud worden. Met een waterafstotende broek ga je dit tegen. Voor de zomerperiode hoeft een broek niet altijd waterafstotend te zijn. Belangrijk is wel dat het materiaal waarvan een broek gemaakt is snel droogt. Het is om deze reden dat aangeraden wordt om voor een wandelbroek van katoen en polyester te kiezen.

FAQ – veelgestelde vragen over wandelbroeken

Bekijk hieronder de vragen die het meest gesteld worden over het vinden van de beste wandelbroeken van dit moment. Heb je zelf een vraag over dit onderwerp? Laat je vraag achter in de reacties onderaan de pagina.

Wat is de beste wandelbroek?

Wat voor jou de beste wandelbroek is, hangt af van je persoonlijke voorkeuren. Wil je bijvoorbeeld een broek met afritsbare pijpen? Het is belangrijk dat een broek comfortabel zit en gemaakt is van materialen die ademen en snel drogen. Kies voor een broek van katoen en polyester. Soms wordt hier elastaan aan toegevoegd.

Waarom een wandelbroek?

Een wandelbroek is licht van gewicht, de broek zit comfortabeler dan een spijkerbroek en droogt snel op. Het zijn eigenschappen die je wenst, wanneer je onderweg te maken krijgt met een regenbui of een lange wandeling wilt gaan maken.

Hoe beoordeel je dit bericht?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons ook op sociale media!