Dopper thermosfles review, echt zo goed?

Onmisbaar tijdens iedere outdoor activiteit is een drink- of thermosfles. Al jaren gebruik ik de Dopper drinkfles. Niet voor niets, want deze thermosfles is licht van gewicht en lekt niet. Met name dat laatste punt is een goede reden om voor producten van Dopper te kiezen.

In dit artikel deel ik mijn ervaringen met deze thermosfles van Dopper.

Dopper thermosfles duurtest

In de productomschrijving van de Dopper Insulated thermosfles vind ik terug, dat deze mijn koude dranken (in combinatie met een aantal ijsblokjes) gedurende 24 uur koud kan houden.

Warme dranken blijven volgens Dopper zo’n 9 uur warm, als deze bewaard worden in de thermosfles. Een fijn idee, want het zou betekenen dat mijn thee of koffie tot het eind van de wandeling warm blijft.

Na de Dopper Insulated thermosfles een aantal keer gebruikt te hebben, blijkt de duur van het warm- of gekoeld houden van dranken toch wat minder lang te zijn dan in de product omschrijving te lezen valt.

dopper thermosfles drinken

Als ik online zoek naar de ervaringen van andere gebruikers van deze thermosfles, sluit dit redelijk aan op mijn eigen ervaringen. Dranken in de thermosfles blijken na zo’n vier tot vierenhalf uur al redelijk afgekoeld te zijn.

Het neemt niet weg dat de thermosfles een handige accessoire is voor onderweg. De meeste mensen drinken hun kop koffie of thee al na een of twee uur. 

Koele dranken blijven langer gekoeld in de Dopper fles. Of de drank echt 24 uur gekoeld blijft is lastig te zeggen. Dit hangt immers sterk van de omstandigheden en het aantal gebruikte ijsblokjes af.

Voor de meest voorkomende outdoor activiteiten, zoals een dag wandelen of fietsen, slaagt de thermosfles voor het koel houden van dranken. Mede ook, omdat je deze meermaals opnieuw zal vullen gedurende de dag. 

Dopper thermosfles formaten

De dopper thermosfles wordt in twee formaten verkocht, namelijk met een inhoud van 350 of 580 milliliter. De kleine variant is ideaal, wanneer je deze onderweg regelmatig opnieuw vult met een gekoelde drank.

Niet alleen heb je bij de aankoop van de Dopper insulated thermosfles keuze uit verschillende formaten drinkflessen. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren. De thermosfles heeft het klassieke design van een Dopper drinkfles, waarbij de drinkbeker grotendeel wit is. De fles en dop hebben de door jou gewenste kleur, waarbij je keuze hebt uit de kleuren zwart, wit, grijs en roze. Zelf vind ik een grijze thermosfles het mooist. 

Drinkbeker bij de Dopper thermosfles 

Wat makkelijk is, is dat de dopper Insulated thermosfles ook een drinkbeker heeft, zoals dat ook geldt voor de andere drinkflessen van dit merk. Je kunt de beker losschroeven aan de bovenzijde van de fles. Ik heb dit zelf nog nooit gebruikt en drink altijd uit de fles.

De reden hiervoor is onder ander de scherpe rand van de drinkbeker, wat het drinken hieruit minder prettig maakt. Daarbij moet je de thermosfles open laten staan bij het gebruik van de beker. Dit maakt dat de drank in thermosfles snel af zal koelen of juist opwarmt. 

Overzicht van de productspecificaties op basis van eigen ervaringen: 

Dopper thermosfles specificaties
Inhoud580 mililiter
Diameter7,3 centimeter
Hoogte26 centimeter
Gewicht370 gram (leeg)
MaterialenRoestvrijstaal, Polypropyleen, Tritan, Siliconen
Isolerende werkingWarme dranken: +/- 2-3 uur warm – Koude dranken: +/- 24 uur gekoeld 

Dopper reviews op internet 

Logischerwijs ben ik niet de enige die de Dopper thermosfles uitgeprobeerd heeft tijdens outdoor activiteiten. Zoals eerder in deze review genoemd, vind ik de beloofde isolerende werking van de thermosfles beperkt. Zeker bij het meenemen van warme dranken. Andere Dopper reviews op het internet zijn het op dit punt met mij eens. 

Ook valt op dat mensen de Dopper Insulated thermosfles veel zwaarder vinden dan het reguliere model. Dit verschil valt te verklaren door de materialen die gebruikt worden bij de productie van de thermosfles: rvs en kunststof in plaats van uitsluitend kunststof. 

Een derde punt die vaak genoemd wordt is de beperkte inhoud van het kleinste model Dopper thermosfles. Er kan nog maar 350 milliliter worden meegenomen, daar waar hetzelfde formaat regulier model drinkfles een inhoud heeft van 450 milliliter. 

Reviews

Op bol.com zijn 675 reviews te vinden van de Dopper Thermosfles Insulated Drinkfles met een gemiddelde score van 4.6/5

Gratis je Dopper bijvullen? 

Wanneer je de Dopper drinkfles onderweg bij wilt vullen, loont het om vooraf een mobiele app op je telefoon te installeren. Deze app toont je de gratis watertappunten langs de route die je aflegt. Zo hoef je niet zelf te zoeken onderweg! Downloaden voor Apple of Android kun je doen via: https://www.drinkwaterspots.nl/

Handig aan deze app: je kunt de app over de hele wereld en dus niet alleen binnen Nederland of Europa gebruiken! Daarnaast zijn in de app niet alleen de klassieke waterfonteintjes opgenomen, die je in veel steden en diverse natuurgebieden vindt. Ook biedt de app je een overzicht van bijvoorbeeld restaurants waar je gratis water kunt krijgen. 

Dopper thermosfles aanbieding 

Wil je zelf ook een Dopper Insulated thermosfles kopen? Hieronder vind je een overzicht van de huidige Dopper thermosfles aanbiedingen bij verschillende webwinkels.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "Dopper thermosfles review, echt zo goed?"

  1. Stein Stein schreef:

    Hey, vraagje, mijn zorg is dat als ik er koffie in doe en later terug water dat het water een koffiesmaak zal hebben. Wat is jouw ervaring?

    1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

      Ik heb een speciale thermosfles voor koffie. De ervaring leert dat je altijd wel wat koffie proeft/ruikt. Ik heb de vraag ook in het forum gesteld: https://forum.outdooronly.nl/t/blijft-de-koffiesmaak-in-een-thermosfles-zitten/75

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *