Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!

Onmisbaar tijdens iedere outdoor activiteit is een drink- of thermosfles. Al jaren gebruik ik een Dopper drinkfles, wanneer ik een wandeling maak in de natuur. Niet voor niets, want deze fles is licht van gewicht en lekt niet. Met name dat laatste punt is een goede reden om voor producten van Dopper te kiezen.

Veel andere producenten hebben drinkflessen op de markt gebracht, die over het algemeen al na een of twee maanden niet meer volledig sluiten en als gevolg daarvan beginnen te lekken. Niet eerder gebruikte ik de Dopper thermosfles, geschikt voor zowel het gekoeld als verwarmd meenemen van dranken. In dit artikel deel ik mijn ervaringen met deze thermosfles van Dopper. Over een paar minuten weet je of ik je de Dopper Insulated thermosfles aan zou raden voor outdoor activiteiten. 

Dopper thermosfles duurtest

In de productomschrijving van de Dopper Insulated thermosfles vind ik terug, dat deze mijn koude dranken (in combinatie met een aantal ijsblokjes) gedurende 24 uur koud kan houden.

Warme dranken blijven volgens Dopper zo’n 9 uur warm, als deze bewaard worden in de thermosfles. Een fijn idee, want het zou betekenen dat mijn thee of koffie tot het eind van de wandeling warm blijft.

Zeker in het najaar en de winter is het prettig om af en toe te kunnen pauzeren met een paar slokken warme thee. Het voorkomt dat je het al snel te koud krijgt buiten. 

Na de Dopper Insulated thermosfles een aantal keer gebruikt te hebben, blijkt de duur van het warm- of gekoeld houden van dranken toch wat minder lang te zijn dan in de productomschrijving te lezen valt.

Als ik online zoek naar de ervaringen van andere gebruikers van deze thermosfles, sluit dit redelijk aan op mijn eigen ervaringen. Dranken in de thermosfles blijken na zo’n vier tot vierenhalf uur al redelijk afgekoeld te zijn.

Het neemt niet weg dat de thermosfles een handige accessoire is voor onderweg. De meeste mensen drinken hun kop koffie of thee al na een of twee uur. 

Koele dranken blijven langer gekoeld in de Dopper fles. Of de drank echt 24 uur gekoeld blijft is lastig te zeggen. Dit hangt immers sterk van de omstandigheden en het aantal gebruikte ijsblokjes af.

Voor de meest voorkomende outdoor activiteiten, zoals een dag wandelen of fietsen, slaagt de thermosfles voor het koel houden van dranken. Mede ook, omdat je deze meermaals opnieuw zal vullen gedurende de dag. 

Dopper thermosfles productspecificaties

Tijd om naar de overige eigenschappen van de Dopper Insulated thermosfles te kijken. Het artikel wordt in twee formaten verkocht, namelijk met een inhoud van 350 of 580 milliliter. De kleine variant is ideaal, wanneer je deze onderweg regelmatig opnieuw vult met een gekoelde drank.

Aangeraden wordt om zeker ieder uur een halve liter tot een liter water te drinken, wanneer het buiten warm is en je jezelf intensief inspant. Denk aan een uurtje joggen of fietsen. Bij een wandeling volstaat een halve liter vaak. 

Niet alleen heb je bij de aankoop van de Dopper insulated thermosfles keuze uit verschillende formaten drinkflessen. Ook kun je kiezen uit verschillende kleuren. De thermosfles heeft het klassieke design van een Dopper drinkfles, waarbij de drinkbeker grotendeel wit is. De fles en dop hebben de door jou gewenste kleur, waarbij je keuze hebt uit de kleuren zwart, wit, grijs en roze. Zelf vind ik een grijze thermosfles het mooist. 

Drinkbeker bij de Dopper thermosfles 

Zoals reeds genoemd beschikt de dopper Insulated thermosfles over een drinkbeker, zoals dat ook geldt voor de andere drinkflessen van dit merk. Je kunt de beker losschroeven aan de bovenzijde van de fles.

De meeste mensen gebruiken de drinkbeker niet, maar drinken rechtstreeks uit de thermosfles. Reden hiervoor is onder meer de scherpe rand van de drinkbeker, wat het drinken hieruit minder prettig maakt. Daarbij moet je de thermosfles open laten staan bij het gebruik van de beker. Dit maakt dat de drank in thermosfles snel af zal koelen of juist opwarmt. 

Overzicht van de productspecificaties op basis van eigen ervaringen: 

Dopper Thermosfles  
Inhoud 350 of 580 ml
KleurZwart, wit, roze of grijs
Drinkbeker Aanwezig, bovenzijde van de drinkfles 
Isolerende werkingWarme dranken: +/- 2-3 uur warm – Koude dranken: +/- 24 uur gekoeld 
PrijsVanaf +/- 30,- euro (model: 350 ml)

Dopper reviews op internet 

Logischerwijs ben ik niet de enige die de Dopper thermosfles uitgeprobeerd heeft tijdens outdoor activiteiten. Zoals eerder in deze review genoemd, vind ik de beloofde isolerende werking van de thermosfles beperkt. Zeker bij het meenemen van warme dranken. Andere Dopper reviews op het internet zijn het op dit punt met mij eens. 

Ook valt op dat mensen de Dopper Insulated thermosfles veel zwaarder vinden dan het reguliere model. Dit verschil valt te verklaren door de materialen die gebruikt worden bij de productie van de thermosfles: rvs en kunststof in plaats van uitsluitend kunststof. 

Een derde punt die vaak genoemd wordt is de beperkte inhoud van het kleinste model Dopper thermosfles. Er kan nog maar 350 milliliter worden meegenomen, daar waar hetzelfde formaat regulier model drinkfles een inhoud heeft van 450 milliliter. 

Gratis je Dopper bijvullen? 

Wanneer je de Dopper drinkfles onderweg bij wilt vullen, loont het om vooraf een mobiele app op je telefoon te installeren. Deze app toont je de gratis watertappunten langs de route die je aflegt. Zo hoef je niet zelf te zoeken onderweg! Downloaden voor Apple of Android kun je doen via: https://www.drinkwaterspots.nl/

Handig aan deze app: je kunt de app over de hele wereld en dus niet alleen binnen Nederland of Europa gebruiken! Daarnaast zijn in de app niet alleen de klassieke waterfonteintjes opgenomen, die je in veel steden en diverse natuurgebieden vindt. Ook biedt de app je een overzicht van bijvoorbeeld restaurants waar je gratis water kunt krijgen. 

Dopper thermosfles aanbieding 

Zelf voornemens een Dopper Insulated thermosfles te kopen voor tijdens outdoor activiteiten, een dag op het werk of voor bij een dagje stad? Hieronder vind je een overzicht van de huidige Dopper thermosfles aanbiedingen bij verschillende webwinkels. 

Laat je vrienden dit niet missen: deel het vandaag!