Duotts C29 mountainbike review

De DuoTTS C29 is een betaalbare elektrische mountainbike die veel te bieden heeft. Deze fiets levert goede prestaties en indrukwekkende snelheid met een 750W motor en een 48V 15Ah batterij.

Ik was verrast door hoe comfortabel de rit was, zelfs met de minder krachtige schokdempers op de voorvork.

Tijdens mijn tests merkte ik dat de C29 betrouwbaar en solide aanvoelde. De grote 29-inch wielen maken het makkelijk om over verschillende terreinen te rijden zonder problemen. Voor iemand die een betaalbare (beginners) e-bike zoekt die zowel in de stad als in het bos presteert, kan deze fiets een goede keuze zijn.

Voor nog geen 900 euro krijg je veel waar voor je geld, met specificaties die de concurrentie kunnen weerstaan. Deze fiets biedt een mooie balans tussen prijs en prestaties.

Specificaties
batterijAfneembare 48V 15Ah Lithium batterij
versnellingenShimano 21 versnelling
banden29 inch banden
3 rijmodirijmodus, ondersteuningsmodus en zuivere elektrische modus
motor48V 750W borstelloos
afstand50-60 km op puur elektrisch en 80-100 km in assisted mode
afmetinghoogte 113 centimeter / lengte 182 centimeter
remmenSchijfremmen
snelheidmax. 25 kilometer per uur
gewicht31 kilogram

Ontwerp en comfort

De Duotts C29 mountainbike biedt een robuust frame, een stevig veringsysteem, en een comfortabel zadel en handvaten. Deze eigenschappen zorgen voor een fijne en stabiele rijervaring, zelfs op de meer uitdagende paden. Ik moet wel zeggen dat ik het sturen wat zwaar vind gaan.

Het frame van de Duotts C29 is gemaakt van een duurzame legering, wat zorgt voor sterkte en lichtheid.

Je kan er een pakkendrager op zetten, ik heb dat niet gedaan. Let wel op dat je dan géén achterlicht hebt, of je moet deze op de stang van het zadel monteren. Hieronder twee afbeeldingen met pakkendrager.

Veringsysteem

Het veringsysteem bestaat uit een voorvork met schokdempers, wat vooral nuttig is voor het opvangen van schokken en trillingen op onverharde wegen. Hoewel de voorvork niet tot de meest geavanceerde op de markt behoort, biedt het toch voldoende demping voor de meeste ritten.

Zadel en handvaten

Het zadel van de Duotts C29 is verrassend comfortabel en ondersteunt je als rijder goed, zelfs bij langere ritten. De zitting is breed genoeg om comfort te bieden, maar toch smal genoeg om sportief te blijven. Dit maakt het zadel ideaal voor zowel recreatieve als intensieve ritten.

De handvaten zijn ook ontworpen met comfort in gedachte. Ze bieden voldoende grip zonder dat ze te hard of te zacht aanvoelen. Dit is belangrijk voor de controle en veiligheid tijdens het rijden, vooral op ruigere paden. Ze zijn niet helemaal rond, dus let even op tijdens het monteren dat je het stuur goed zet.

Prestaties en rijervaring

De Duotts C29 biedt indrukwekkende prestaties met zijn krachtige motor en duurzame frame. De 29-inch wielen dragen bij aan een stabiele en comfortabele rijervaring, zelfs op ruw terrein.

3 verschillende rijmodi: Er zijn verschillende rijmodus te selecteren: normaal, hulpmodus en puur elektrische modus; Je schakelt eenvoudig tussen de verschillende modes, waardoor je net wat makkelijker die berg of dat mulle zand doorkomt.

Versnellingen en remmen

De fiets is uitgerust met een SHIMANO 21-speed versnellingensysteem. Dit zorgt ervoor dat je soepel kunt schakelen, ongeacht het terrein. In heuvelachtige gebieden is het eenvoudig om de juiste versnelling te vinden.

Het remsysteem bestaat uit schijfremmen. Deze leveren betrouwbare remkracht en werken goed onder verschillende weersomstandigheden. Tijdens mijn ritten viel me op dat de remmen snel reageren en veel vertrouwen geven bij het afdalen.

Wegligging en stabiliteit

De grote 29-inch wielen van de Duotts C29 maken een groot verschil in de wegligging. Ze rollen gemakkelijk over obstakels zoals stenen en wortels. De fiets voelt stabiel aan, zelfs bij hogere snelheden. De vering aan de voorzijde draagt bij aan het comfort, zeker op onverharde paden.

Bij mijn tests bleef de fiets stabiel, zelfs bij scherpe bochten. Dit maakt hem geschikt voor zowel stadsverkeer als off-road avonturen. De stevige constructie van het frame draagt ook bij aan dit gevoel van stabiliteit.

Snelheid

De 750W motor van de Duotts C29 biedt een flinke stuwkracht. Dit is vooral merkbaar op steilere hellingen. Het accelereren gaat soepel en het voelt alsof je altijd genoeg kracht hebt, zelfs bij langere ritten.

Met een bereik van ongeveer 80-100 km per lading kun je lange afstanden afleggen zonder je zorgen te maken over de accu.

Tijdens mijn ritten merkte ik dat de fiets gemakkelijk snelheden van 25 km/u kan halen op rechte stukken. Het is even feeling krijgen je je moet manoeuvreren in de bossen. Het gaat soms best snel.

Je kunt je snelheid ook makkelijk aflezen of het digitale display. Hiermee kun je ook de claxon bedienen en je lampen, allemaal vanuit 1 centrale plek.

Het is wel even opletten hoe je de accu van het frame af moet halen, dit is nogal wat priegel werk en vereist wat ervaring

App

Met de app kun je verschillende dingen direct uitlezen. Denk hierbij aan het batterij niveau of het aantal gereden kilometers. Maar je kunt ook je routes opnemen en bekijken. Als laatste kun je ook de locatie zien van fiets.

Nu met korting

DUOTTS C29 Electric Bike 750W Mountainbike

Met deze coupon code ontvang je nog eens 70 euro extra korting !!
CODE: NNNPADTC29

De verkopen gaan hard en deze staan nu in backorder. Maar je kunt dezelfde nog kiezen met 2 batterijen! Wees er dus snel bij.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *