Een stevig bushcraft ontbijt. De perfecte start van de dag

Welkom bij weer een Bushcaft blog! Elke maand staat er een outdoorcooking recept voor klaar die je kunt maken op je bushcraftavondturen. Vandaag… Een stevig bushcraft ontbijt!

Ingrediënten bushcraft ontbijt

Wat heb je nodig op basis van 1 persoon:

  • 2 tot 3 aardappelen (Camel of Mozart, de rode schil aardappelen)
  • 1 sjalot
  • 3 tenen knoflook
  • Een scheutje olie
  • 2 eieren
  • peper en zout
  • 1 eetlepel tijm
  • keukenrol of theedoek

Ontbijt op open vuur

Je kunt dit gerecht prima maken op open vuur, mits je een pan hebt die dat kan hebben! Ik gebruik hiervoor deze pan. Deze pan warmt lekker snel op, geleid goed en koelt vervolgens weer snel af.

Door middel van een sleutelgat vuur is het lekker makkelijk koken, al is het zeker geen vereiste. Stook een vuurtje waar je in elk geval voldoende warme kolen voor krijgt, in de tussentijd kun je de volgende voorbereidingen al maken.

Het bereiden van een stevig bushcraft ontbijt

Snijd de aardappels in kleine stukjes, zo klein als dat je er geduld voor hebt. Als het tot je beschikking is, spoel de stukjes dan even om in koud water. Zo spoel je overtollig zetmeel weg en worden de aardappels wat krokanter! Dep ze even droog en leg ze daarna even aan de kant.

Snijd de knoflook en voeg deze toe aan de pad met een scheutje olie. Olijfolie is prima. Doordat je de knoflook vast in de olie legt, warmt deze geleidelijk op waardoor deze minder snel bitter wordt. Voeg vervolgens de uien toe en als laatste de aardappels. 

Gaar het geheel op een laag vuurtje zodat het kan garen, maar niet verbrand. Keer met regelmaat alles goed door elkaar. Wanneer alles gaar lijkt en een mooi kleurtje heeft, voeg je de rauwe eieren toe. Roer het geheel door elkaar en kruid af met de tijm in combinatie met een snufje peper en zout.

Druk het gerechtje bij elkaar en draai het nog eens goed om, beetje zoals je bij een omeletje zou doen. Schep het over in je bordje en smullen maar!

Jelle

Hoi ik ben Jelle! Een avontuurlijke  kerel met hart en passie voor bijna alles wat buiten te beleven is. Van klimmen, hiken, kano varen en vissen tot koken op open vuur! Graag neem ik je mee in mijn avonturen en belevingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *