Geocaching woodies een echt verzamel object

Wat zijn Geocaching woodies? Hoor ik je nu denken. Onder geocachers worden ze ook wel woodies genoemd. Het leuke hieraan is dat je ze mag houden, in tegenstelling tot de geocoins en travelbugs. Natuurlijk mag je ze ook weer in een andere cache plaatsen, dat is aan jou. Er zijn heel veel geocachers die deze wooden coins verzamelen. Laten we je eens precies uitleggen hoe het nu zit met deze woodies.

Wat zijn Geocaching woodies?

Een woodie, ook bekend als een wooden coin, is rond en gemaakt van hout. Het heeft doorgaans de vorm van een munt met een diameter van 35 mm en een dikte van 7 mm.

Aan de ene kant is het Geocaching-logo bedrukt met het productiejaar en aan de andere kant vind je het woord “Geocaching”, de naam van het land en enkele afbeeldingen – meestal de bijnaam van de geocacher of de naam van het evenement.

Tegenwoordig is het ook mogelijk om beide zijden van de wooden coin te laten bedrukken en/of branden.

Ruilen van houten munten

Geocachers verzamelen ze, ruilen ze of geven ze als persoonlijk cadeau. Je kunt deze houten munten vinden in caches, ze meenemen en iets achterlaten om te ruilen. Het beste is natuurlijk om je eigen houten munt achter te laten.

Het ruilen wordt meestal gedaan tijdens een geocache-evenement of wanneer je een mede-cacher tegenkomt. Er zijn zelfs speciale ruilgroepen actief op Facebook. Als je iets bijzonders wilt, kun je naar België gaan en naar Lommel gaan, waar een cache (GC6EC86) is met een echte woodies automaat, waar je voor slechts € 0,50 een woodie kunt draaien!

Als je in Nederland wilt blijven, kun je een bezoek brengen aan de grootste cache van Nederland  (GC536YY). Daar wacht namelijk een echte wooden coin op je.

 Of je gaat naar het woodie ruilstation in het noorden van Nederland: Woodie Ruilstation “De Clown” (GC9BE96)

Wil je weten welke woodies er allemaal zijn, of wil je je eigen collectie bijhouden? Er is een speciale website waar je alle coins kunt zien en bijhouden. xWG collection (Wood Geocoin).

geocaching woodies

Woodies laten maken

Ben je, net als ik, op zoek naar een manier om deze woodies te laten maken? Dan heb ik goed nieuws voor je. Ik heb verschillende websitew gevonden die dit voor je kunnen. Er zijn een paar verschillende sites, maar tot nu toe heb ik hele goede ervaringen met deze twee:

Het mooie is dat zelfs je woodies mee willen nemen naar een events (als ze daar ook op staan).

Geocaching woodies verzamelen

Zoals je hierboven al kon lezen worden de woodies door veel cachers verzameld. Op een gegeven moment heb je er zoveel dat je er toch wat mee wil doen natuurlijk. In de verschillende Facebook groepen zijn al fantastische ideeën voorbij gekomen om ze te bewaren. Zo zijn er speciale lijsten (oa. te koop bij de Action of Ikea) waar je ze heel mooi in kunt stoppen.

woodies aan de muur
Met dank aan: TeamKrista2200

De meest gestelde vragen over woodies

De meeste vragen die we krijgen over de woodies lees je hieronder terug. Heb jij ook een vraag? Stel hem dan hieronder.

Wat zijn wooden coins?

Wooden coins of woodies zijn ronde houten schuifjes die je onder andere kunt vinden in een geocache of bij events. Let op, dit zijn geen geocoins!

Hoe kan je woodies verzamelen?

Je kunt deze vinden in caches, op events, maar ook via Facebook groepen kun je woodies kopen of ruilen.

Waar kan ik woodies laten maken?

Deze kun je bij verschillend webshop laten maken. Sommige kun je zelfs een trackable code meegeven.

Mag ik een woodie houden?

Ja, deze mag je houden of ruilen. Het is aan jou. Er zijn zelfs personen die ze in een mooie lijst stoppen.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "Geocaching woodies een echt verzamel object"

  1. Dnf Dnf schreef:

    Wat een leuk artikel over woodies! Wij hebben ook onze eigen wooden coins, kijk hier maar eens: https://dnffinder.blogspot.com/2021/02/woodies-verzamelen-ruilen.html.

    1. patrick-heijmans Patrick schreef:

      Wow, superleuk! Die hebben we nog niet, hopelijk komen we jullie een keer tegen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *