HEKO solar powerbank spark review

Zeker bij wildkamperen loop je het risico op een plek te komen, waar je geen stopcontact in de buurt hebt. Om bereikbaar te zijn en waar nodig hulp in te kunnen schakelen, is een werkende telefoon onmisbaar! Hetzelfde geldt voor je losse navigatieapparaat.

Een van de oplossingen: de HEKO Solar Powerbank Spark. Deze powerbank is voorzien van een geïntegreerd zonnepaneel, wat het mogelijk maakt om de powerbank los van het stroomnet op te laden. Ideaal bij wildkamperen en vergelijkbare outdoor activiteiten. 

Gebruik van de HEKO Solar Powerbank Spark 

Wat doe jij, wanneer je het gevoel hebt verdwaald te zijn in een omgeving die je niet kent? Veel mensen pakken hun telefoon of navigatieapparaat uit hun tas, om hiermee de vooraf uitgestippelde route weer op te kunnen pakken. Hetzelfde doen zij, wanneer ze onderweg vallen of op andere wijze geblesseerd raken. Schakel de hulp van anderen in, om je op te laten halen. Tijdens outdoor activiteiten heb je vaak niet de beschikking over een stopcontact in je omgeving; hoe handel je op het moment dat je de accu van je telefoon leeg is? Tegenwoordig neemt men er een powerbank voor mee onderweg. De HEKO Solar Powerbank Spark is er een voorbeeld van. 

Met deze Solar Powerbank laad je een telefoon, tablet of bijvoorbeeld navigatiesysteem relatief snel op. Door de hoge capaciteit van de powerbank wordt je de mogelijkheid geboden een gemiddelde telefoon tot zo’n tien keer volledig op te laden. Met de handige LED-indicatielampjes aan de bovenzijde van de HEKO Solar® Powerbank Spark zie je hoeveel energie deze nog bevat. Door de powerbank overdag in de zon te leggen, laadt deze zichzelf op. Dit is het resultaat van het geïntegreerde zonnepaneel op de powerbank. 

De HEKO Solar Powerbank Spark is meer dan een powerbank alleen. Gebruik deze gadget ook als zaklamp! Het model is uitgevoerd met een felle lamp. Zo heb je niet alleen de beschikking over stroom onderweg, maar houd je daarnaast zicht op je omgeving.  

Mijn ervaringen met de HEKO Solar Powerbank Spark 

Ik heb de HEKO Solar Powerbank Spark inmiddels een aantal keer meegenomen tijdens outdoor activiteiten. Verschillende zaken vielen mij hierbij op. Een van de grote voordelen van deze powerbank is het feit, dat deze drie ingebouwde oplaadkabels heeft. Zo hoef je naast de powerbank zelf geen losse kabels meer mee te nemen. Het betreft een Micro USB, USB C en lightning oplaadkabel. Ook het draadloos opladen van apparaten wordt ondersteund. 

Niet alleen de ingebouwde oplaadkabels zijn voor mij reden om de HEKO Solar Powerbank Spark te gebruiken onderweg. Ook de hoge capaciteit zie ik als een belangrijk voordeel. Uniek is de powerbank hierin overigens niet; veel van de hedendaagse powerbanks beschikken over de capaciteit om een telefoon meermaals volledig op te kunnen laden. 

Zoals eerder genoemd werd, is het mogelijk de powerbank op te laden door deze enige tijd in de zon te leggen. Dit gaat erg langzaam; je bent sneller klaar voor je volgende outdoor activiteit door de powerbank aan het stroomnet te leggen.  

Voor- en nadelen van de powerbank

Er zijn nog veel meer mensen die de HEKO Solar Powerbank Spark inmiddels een aantal keer gebruikt hebben en hun ervaringen online hebben gedeeld. Onderstaande tabel toont de belangrijkste voor- en nadelen die zij noemen. 

VoordelenNadelen 
Stevige powerbank, welke water- en stofproof is. Daarbij kan het model tegen een stootje. Opladen middels het geïntegreerde zonnepaneel duurt erg lang. 
Geïntegreerde oplaadkabels zijn een belangrijk voordeel. Je stopt ze eenvoudig weg na gebruik.  
Aanwezigheid van de zaklamp met verschillende standen (SOS, normaal en strobe) is een plus.  

Conclusie: HEKO Solar Powerbank Spark kopen? 

Ik zou je de HEKO Solar Powerbank Spark absoluut aanraden, wanneer je bijvoorbeeld voornemens bent te gaan wildkamperen. Onderneem je voornamelijk eendaagse activiteiten, dan is de capaciteit van dit model wat aan de hoge kant. Een goedkoper model met een lagere capaciteit volstaat in dit geval ook. 

Je kiest met de HEKO Solar Powerbank Spark voor een stevige, waterdichte gadget, die je nooit meer met een lege accu laat zitten. Gebruik de HEKO Solar Powerbank Spark niet alleen als powerbank, maar ook als zaklamp. De aanwezigheid van het zonnepaneel is een duurzaam extraatje, maar niet direct noodzakelijk. Het opladen middels de zonnecollector gaat vrij traag. 

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

2 reacties op "HEKO solar powerbank spark review"

  1. Erwin Hekkert Erwin Hekkert schreef:

    “Geïntegreerde oplaadkabels zijn een belangrijk voordeel. Je stopt ze eenvoudig weg na gebruik. ”
    Zijn deze kabels ook makkelijk te vervangen wanneer ze kapot gaan, anders zie ik dit eerder als een nadeel dan als een voordeel.

    1. patrick-heijmans Patrick Heijmans schreef:

      Zover ik kan zien kun je ze niet vervangen. Ik heb er nog geen problemen mee gehad. En je kunt er nog altijd de standaard USB op aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *