Timberland Greenstride motion 6 hiker getest

Deze hikers van Timberland waren precies wat ik nodig had: na de Vierdaagse was ik weinig meer aan wandelen toegekomen. Een paar nieuwe schoenen was de perfecte reden om dit weer op te pakken. Al bij de eerste tocht merkte ik hoe erg ik het gemist had en kon me niet voorstellen dat ik dit twee maanden had laten liggen: het fysieke bezig zijn, de gezonde buitenlucht en de rust die ik voel wanneer ik in de bossen ben… heerlijk.

8.0
totale score
10.0

Design

7.0

Functionaliteiten

8.5

Gebruiksvriendelijkheid

6.5

Prijs

Eerste indruk: ‘Wauw’

Mijn eerste reactie bij het uitpakken van de schoenen: ‘Wauw, wat zijn ze mooi!’ In tegenstelling tot de meeste wandelschoenen zijn deze Timberlands erg modieus vormgegeven met prachtige kleuren. 

Wat ook meteen opvalt is de zool: deze is plat en de randen zijn afgerond.

Het model is halfhoog, met een uitsparing bij de hak. Aangezien ik bij lange wandelingen nog weleens last heb van mijn achillespees is dit vast prettig. 

timberlands-karin

Bij het aantrekken merk ik dat een schoenlepel handig is; ik heb een hoge wreef en het kost wat moeite om mijn voeten in de schoenen te krijgen, maar vervolgens zitten ze comfortabel en ook niet te strak bovenop.

De schoenmaat valt normaal: zoals gebruikelijk heb ik deze wandelschoenen één maat groter genomen dan mijn reguliere schoenmaat, om tijdens lange wandelingen mijn voeten de ruimte te geven om wat uit te zetten.

Normaal gesproken draag ik lage wandelschoenen met voorgevormde zolen. Ik ben dus rustig aan begonnen de schoenen in te lopen: aangezien het model anders is dan ik gewend ben, is dat geen overbodige luxe. Hierbij regende het complimenten: ik ben niet de enige die deze Timberlands mooi vindt. Voor wie niet van roze houdt: ze zijn er ook in andere kleuren. 

Na ze een week in en om het huis gedragen te hebben ben ik begonnen met korte boswandelingen en na twee weken met langere wandelingen. Vantevoren heb ik de schoenen ingespoten met een waterafstotende spray die geschikt is voor alle materialen, zonder het ademend vermogen van de schoenen te beïnvloeden.

Fantastische zolen

Wat me meteen opviel bij het lopen is de platte zool: zowel de binnen- als buitenzool is vlak. Voor mij was het daarom prettig om een steunzool in de schoenen te leggen; zeker bij langere afstanden hebben mijn voeten die stevigheid wel nodig.

Door de platte zool voelde ik mij meer ‘geaard’, het contact met de grond is groter dan ik gewend ben en dat voelt erg prettig. De afgeronde randen van de zool maken dat ik zachter landt bij iedere stap, dit is echt een groot pluspunt ten opzichte van schoenen met een reguliere zool. De demping is super en ook de grip is erg goed, ook wanneer de grond nat of wat glad is.

Verbeterpuntje

Na enkele uren wandelen miste ik wel een klein ‘kussentje’ bij de hak; ondanks de uitsparing bij de hak komt de rand van de schoen toch tegen de achillespees aan, al had ik hier na enkele weken weinig last meer van, dus is het ook gewenning. Dit is in mijn ogen een mogelijk verbeterpuntje. 

Perfecte pasvorm, ze lopen heerlijk

De schoenen zitten echt als gegoten: ze blijven perfect zitten, schuiven niet. Bij de voorvoet hebben ze voldoende ruimte: niet één keer heb ik tijdens het wandelen last gehad van mijn tenen. Aan de hakken bieden ze veel stevigheid, wat erg fijn loopt op zowel doorgaande wegen als bospaden. 

Bij zonnig weer voeren de schoenen de warmte goed af, waardoor mijn voeten droog bleven en niet oververhit raakten.

Waterdicht?

Natuurlijk heb ik met de Timberlands niet alleen bij mooi weer gelopen, maar ook bij heerlijk Hollands regenweer: geen klein miezerbuitje of plotselinge stortbui, maar urenlange gestage regenval.

Het eerste stuk heb ik over de weg gelopen: op open terrein geeft een regenbui je dan lekker de volle laag en kunnen de schoenen laten zien wat ze waard zijn. Daarna ben ik de bossen ingegaan, maar heb wel opgelet om niet door plassen te lopen. De eerste anderhalf uur bleven mijn voeten droog. Daarna werden langzaamaan de tenen van mijn linkervoet nat.

Na ruim twee uur was ook de rechterschoen niet meer waterdicht en ben ik maar naar huis gelopen, al moet ik zeggen dat de schoenen ook toen ze nat waren, niet oncomfortabel liepen. Thuis heb ik de schoenen meteen afgeschrobd, ze waren wat modderig. Hierbij is het wel opletten dat je van boven naar beneden poetst: het fuchsia/paarse deel van de schoen geeft wat kleur af. De schoenen hebben ruim twee dagen nodig gehad om te drogen, maar het was een heerlijke wandeling.

Timberland-Greenstride-motion-6-hiker-review

Kortom:

Deze Timberlands Greenstride Motion 6 Hikers voor dames zijn prachtige, modieuze schoenen die zeer geschikt zijn voor korte en middellange afstanden; bij langere afstanden is voor mij persoonlijk een inleg- of steunzool prettig. De schoenen misstaan ook zeker niet onder mijn dagelijkse outfit, dus ik draag ze ook graag wanneer ik niet de bossen inga. Ze houden de regen wel even buiten, maar zijn bij langere regenval niet waterdicht. Dankzij de perfecte pasvorm, goede demping en grip zijn ze ideaal voor veel wandelplezier.

Karin Heijmans

Ik ben 44 jaar, moeder van 2 kinderen en werk in de zorg. Mijn hobby's zijn wandelen, geocachen en fotograferen, waarbij ik het liefst in de bossen te vinden ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *