Wandelschoenen inlopen

Zelfs perfect passende wandelschoenen moeten zich aanpassen aan je voeten. Als je de tijd neemt om een ​​nieuw paar wandelschoenen in te lopen, zul je genieten van vele comfortabele kilometers.

Verschillende wandelschoenen hebben verschillende inlooptijden. Lichte schoenen kunnen direct uit de doos perfect aanvoelen, terwijl stevige lederen modellen weken nodig kunnen hebben. Het leer heeft tijd nodig om zacht te worden, zodat je schoenen en voeten zich aan elkaar kunnen aanpassen.

Het inloopproces zal een slechte pasvorm niet veranderen in een goede. Ga naar een schoenenspecialist in een outdoorwinkel om in eerste instantie de juiste pasvorm te krijgen. Lees ons blogartikel ‘Wandelschoenen kopen’ voor meer informatie.

Ga langzaam van start

Volg deze basisstappen:

  1. Draag je wandelschoenen in huis. Draag de sokken en inlegzolen die je onderweg draagt ​​en bind je schoenen nauwsluitend, maar niet te strak. Zorg ervoor dat de tongen recht zitten. Je nieuwe schoenen zullen in het begin een beetje stug zijn, wat prima is.
  2. Loop rond het blok en door de stad. Zorg ervoor dat je schoenen goed aanvoelen in elke fase voordat je de afstand vergroot.
  3. Trek een dagrugzak aan en ga op pad. Buiten de verharde paden worden je schoenen pas echt ingelopen. Zorg ervoor dat je tijdens deze fase geleidelijk zowel het gewicht van de rugzak als de kilometers verhoogt.
    Lees en volg altijd de instructies van de fabrikant. Zelfs als je geen inlooptips vindt, leer je over de juiste verzorging en gebruik.
Wandelschoenen inlopen

Luister naar je voeten

Wees alert op pijnpunten: kleine problemen worden snel groot. Als je wandelschoenen knellen of een drukplek hebben, probeer dan enkele van de tactieken in ‘Hoe moet je je wandelschoenen strikken’.

Vermijd de snelle oplossing

Snelle oplossingen zoals laarzen weken in water en te snel lange afstanden lopen, zijn een slecht idee. Dat is slecht voor je schoenen en een aanslag op je voeten.

Onthoud: om goed je wandelschoenen in te lopen, moet je er tijd in steken.

Vond je dit een interessant artikel? Lees dan ook zeker even: Hoe onderhoud je je wandelschoenen. Hier wordt je precies uitgelegd hoe je (na het inlopen) je wandelschoenen het beste kan onderhouden.

patrick-heijmans

Al 15 jaar outdoor actief met onder andere Geocaching. Alle mooie verhalen en routes ga ik delen op OutdoorOnly. Maar ook leuke en handige tips (met foto's) komen erbij. Zo nu en dan zal ik ook via mijn local guide profiel dingen delen. Mijn Geocaching naam is Aventurijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *